Фрикадельки у карамельній глазурі

Це блюдо стане ідеальним варіантом закусок на будь-якому святі.

Чи на дорослому, чи на дитячому святі така страва однаково радісно сприйматиметься гостями, бо хто ж не любить соковитих фрикадельок, ще й таких, для яких особливо не потрібні прибори? Їхнє приготування не займе багато часу, оскільки їх навіть смажити не потрібно — все готується в духовці, що суттєво заощаджує час. А кисло-солодка глазур запечена на поверхні — це просто вибух смаку у роті. Як на мене, до них і соусу не треба. 

Під час приготуванні котлет чи фрикадельок нерідко повстає питання — що таке додати, аби вони були соковитими? Хтось булку розмочену в молоці використовує, хтось додає стільки сала, що сумлінний кардіолог би зомлів, дивлячись на це, а хтось ще якось чаклує. Однак незамінним зволожувачем фаршу є цибуля і додавати її потрібно багато.

Дуже важливо, щоб фарш та решта інгредієнтів були кімнатної температури, тоді вони будуть рівномірно рум'янитися, пропікатися і з них витече менше м'ясних соків та жиру.

Читайте також: Чебуреки з лаваша за 15 хвилин

Крім того, використовуючи м'ясо птиці, краще робити фарш самостійно зі стегнового м'яса, оскільки воно ароматніше та трішки жирніше. Відкрию ще один свій секрет приготування фаршів з птиці — я завжди додаю до нього шкірку — тоді страви виходять соковиті та сповнені колагену, який так потрібен нашим суглобам.

Щодо соусу барбекю, то можна використовувати як домашній, так і магазинний. Можна взяти навіть кетчуп. І ще одне — у версії для дорослих до фаршу можна додати 1 ч.л. меленого перцю чілі, а до глазурі — 1/2 ч.л.

Інгредієнти:

курячий чи індичий фарш (бажано з ніжок) — 500 г; яйце — 1 шт; цибуля — 2 середні шт; мелена паприка — 1 ч.л.; гранульований часник — 1 ч.л.; гранульована цибуля (можна без неї) —1 ч.л.; мелений кмин — 1/2 ч.л.; соус барбекю — 1 ст.л.; сіль — до смаку.

Для глазурі:

соус барбекю — 80 мл; рослинна олія — 1 ст.л.; мед — 1 ч.л.; яблучний оцет (можна замінити винним) — 1 ч.л. 

Для початку необхідно розігріти духовку до 200 ᵒС. Тим часом цибулю помістити в чашу комбайна чи блендера, додати всі інгредієнти, окрім м'яса, й добре збити. Якщо у вас немає комбайна, тоді цибулю слід змолоти на м'ясорубці чи натерти на дрібній тертці.

Читайте також: Свинячі реберця: на багатті та в казанку

Додати м'ясо та яйце й ще раз збити все разом. Руками скатати кульки розміром з великий волоський горіх — в процесі запікання вони ще зменшаться удвічі — і викласти на нічим не змащений жаротривкий посуд або на деко в один шар. Поставити до розігрітої духовки і пекти 8-10 хвилин, поки вони трішки не підрум'яняться.

Тим часом змішати соус барбекю з олією, оцтом та медом. Рівномірно змастити глазур'ю поверхню фрикадельок і знову поставити їх до духовки на 5-7 хвилин, під час яких глазур повинна схопитися і підрум'янитися. Викласти фрикадельки на сервірувальний посуд й подавати.

Смачного!

Читайте більше рецептів на picantecooking.com

Присоединяйтесь также к группе ТСН.Блоги на facebook и следите за обновлениями раздела! 

Stepan Kosatyi 5
Відповіді 0