В Антарктиці масова загинули пташенята пінгвінів

ZIK 2

На сході Антарктики від голоду масово загинули пташенята пінгвінів.

Причиною голоду став великий обсяг криги. Тому пінгвінам доводилося відпливати за їжею значно дальше, інформує ВВС.

Експерти назвали нинішній сезон розмноження «катастрофічним», – передає ВВС.

Захисники природи закликають вжити негайних дій із захисту колонії, що налічує 36 тисяч особин.

Всесвітній фонд дикої природи каже, що виживанню багатьох антарктичних видів, зокрема й пінгвінів Аделі, допомогла би заборона на вилов криля в цьому районі.

Захист цих птахів обговорять у понеділок на зустрічі Комісії зі збереження живих антарктичних морських ресурсів. Її членами є 25 держав та ЄС», – повідомили в ВВС Україна.

Пінвіни Аделі – це птах, який живе найпівденніше у світі. Їх знаходять уздовж узбережжя Антарктиди. Сезон розмноження триває від жовтня до лютого.

Читайте також: В Антарктиді виявили ​​загадкову гігантську діру