DW Україна

Новини й аналітика з Німеччини українською мовою. Найважливіші події в Німеччині, Україні, Європі та в світі.

Більше новин

ОЕСР покращила прогноз для світової економіки на 2024 рік.

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) покращила свій прогноз глобального економічного зростання на 2024 рік, про що в четвер, 2 травня, повідомила агенція AFP. Згідно з даними ОЕСР, світовий валовий внутрішній продукт (ВВП) цього року зросте на 3,1 відсотка, тоді як у попередньому прогнозі у лютому йшлося про зростання на 2,9 відсотка.

Очікується, зокрема, що економіка Сполучених Штатів Америки зросте на 2,6 відсотка у 2024 році, тоді як попередні очікування склали 2,1 відсотка. ОЕСР також підвищила свій прогноз для економіки Китаю - вона зросте на 4,9 відсотка (у лютневому прогнозі йшлося про зростання на 4,7 відсотка).

Читайте також: МВФ оптимістично оцінив перспективи світової економіки

Втім, в ОЕСР попередили, що "висока геополітична напруженість, особливо на Близькому Сході, може порушити енергетичні та фінансові ринки, спричинивши сплеск інфляції та сповільнення зростання".

"Політичні дії мають забезпечити макроекономічну стабільність і покращити середньострокові перспективи зростання. Монетарна політика повинна залишатися зваженою, щоб мати можливість знижувати процентні ставки в міру зниження інфляції", - зазначив генеральний секретар ОЕСР Матіас Корманн.

Читайте також: Економіка Німеччини 2024: застій і швидке зниження інфляції

Економіка ФРН зросте лише на 0,2 відсотка, ЄС - на 0,7 відсотка

Організація економічного співробітництва та розвитку очікує зростання в Єврозоні на 0,7 відсотка, що трохи краще, ніж очікувалося у лютому, коли прогнозоване зростання оцінювалося в 0,6 відсотка.

Також ОЕСР знизила свій прогноз зростання у 2024 році для економіки Німеччини - до 0,2 відсотка з 0,3 відсотка у лютому. Також очікується, що економіка Франції зросте у 2024 році на 0,7 відсотка (у лютому прогноз склав 0,6 відсотка зростання).

Санкції проти РФ: чому економіка Росії продовжує рости

Сирський: Росія розтягла лінію фронту на 70 км

Сирський: Росія розтягла лінію фронту на 70 км

Війська РФ розпочали наступ на Харківщині значно раніше запланованого терміну, повідомив головком ЗСУ Олександр Сирський. Їхня мета полягала у тому, аби змусити ЗСУ задіяти резервні сили.

DW Україна 1
Депутат ЄП Максиміліан Кра міг отримувати гроші від спецслужб Китаю.

Депутат ЄП Максиміліан Кра міг отримувати гроші від спецслужб Китаю.

Підозрюваний у шпигунстві в інтересах Китаю експомічник Максиміліана Кра переказував на його рахунки гроші. Слідство встановлює їхнє походження. Депутата від АдН підозрюють у отриманні платежів від РФ.

DW Україна 1
ЛЮТИЙ РАНОК В РАШЦІ! БПЛА  «ЛЮТЬ»  ЗСУ РОЗВАЛЮЄ НПЗ В ТУАПСЕ!.

ЛЮТИЙ РАНОК В РАШЦІ! БПЛА «ЛЮТЬ» ЗСУ РОЗВАЛЮЄ НПЗ В ТУАПСЕ!.

Цензор.НЕТ 2

Як ставляться житомиряни до штучого інтелекту

Як ставляться житомиряни до штучого інтелекту

Штучний інтелект розвивається все більше, допомагаючи людству виконувати різні задачі. Але в суспільстві розгортаються дискусії щодо його впливу та користі в майбутньому. Телеканал СК1 вирішив дізнатися ставлення житомирян до ШІ Якщо ви маєте нови...

Телеканал СК1 -

Інклюзивні автокурси для майбутніх водіїв

Інклюзивні автокурси для майбутніх водіїв

Інклюзивні потреби – не завада отримати водійське посвідчення. У Кривому Розі на базі Навчально-Наукового інституту Донецького державного університету внутрішніх справ діють курси для бажаючих отримати водійські права. Слухачі – не тільки курсанти...

Перший Міський телеканал. -

«Загинули майже 500 українських топ-атлетів»  - Мінспорту #shorts - DW Ukrainian.

«Загинули майже 500 українських топ-атлетів» - Мінспорту #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

Криворізька патрульна академія: тактика дій при затриманні.

Криворізька патрульна академія: тактика дій при затриманні.

Забезпечувати громадський порядок дотримуючись правил особистої безпеки. Криворізька академія патрульної поліції продовжує готувати майбутніх правоохоронців. Курсанти закладу не лише отримують глибокі теоретичні знання, а й на практиці відпрацьову...

Перший Міський телеканал. -

БАЙДЕН ПРОТИ ТРАМПА, УКРАЇНА В НАТО ТА З ЄВРОПИ - НА ВИХІД: ЧОГО ЧЕКАТИ УКРАЇНЦЯМ?.

БАЙДЕН ПРОТИ ТРАМПА, УКРАЇНА В НАТО ТА З ЄВРОПИ - НА ВИХІД: ЧОГО ЧЕКАТИ УКРАЇНЦЯМ?.

Гість: ДМИТРО ЛЕВУСЬ, експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна» TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного ...

Телеканал Хмельницького -