InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Виявляє ворожі цілі на відстані до 25 км: як працює український комплекс РЕР.

Можуть знищувати не тільки російські дрони, а й окупантів, які їх запускають. Українські розробники створили потужний комплекс радіоелектронної розвідки. Він може виявляти ворожі цілі на відстані до 25 кілометрів. Це дозволяє українським бійцям оперативно знищувати дрони, які летять на наші позиції. Як працює такий комплекс та скільки російських дронів може бачити одночасно – журналіст "5 каналу" Віталій Залевський дізнавався.

У росіян дуже багато дронів – розвідувальних і бойових. На полі бою вони літають цілодобово, каже боєць "Монах". На його напрямку окупанти намагаються атакувати позиції різними безпілотниками. Більш як за два роки великої війни вороги модернізують таке озброєння та попри санкції досі можуть інтенсивно його виготовляти.

"Дрони дуже велике значення мають! Тим більше, на сьогоднішній день, кацапи навчилися. Тобто, завдяки інформації, яка передається і дронами, і розвідкою, вони користуються цим", – зазначає військовослужбовець ЗСУ "Монах".

Для того, щоби швидше знищувати ворожі цілі, "Монах" приїхав на тренувальну базу. Тут показують, як працює радіоелектронна розвідка "Азимут". Такий засіб знаходить ворожі цілі у небі. Для тестування запустили FPV-дрон.

Також можна побачити, у якому напрямку летить безпілотник. На нього направляють систему радіоелектронної боротьби.

"Починає падати сигнал і коли сигнал втрачається повністю, дрон падає. РЕБ працює!" – відзначає роботу РЕР військовослужбовець ЗСУ Богдан.

"Це, в першу чергу, безпека! Якщо я захищений, якщо я йду в бій або виконую якесь бойове завдання і, якщо я захищений від цих дронів, то я можу нормально йти і можу за це не переживати", – зазначає військовослужбовець ЗСУ "Монах".

Якщо поставити два засоби радіоелектронної розвідки, можна визначити точну відстань до БПЛА та висоту польоту. Завдяки системі є можливість бачити до двохсот ворожих цілей – кажуть розробники. Дрони виявляють навіть у ближньому тилу супротивника – на відстані до 25 кілометрів.

"Вони завжди літають. Кожне пересування з позицій на позиції супроводжується російськими дронами. І це лотерея: пощастить або не пощастить", – наголошує військовослужбовець ЗСУ Богдан.

Українські розробники створювали цей засіб понад рік. Його протестували поблизу лінії фронту і нині радіоелектронна розвідка вже допомагає нашим Силам оборони. Систем, які можуть знаходити ворожі цілі, потрібно багато, так бійці можуть зберігати своє життя.

"Якщо ми бачимо далі, то ми може працювати РЕБом раніше і відповідно знешкоджувати дрони ще на підльоті, а не тоді, коли вони вже долітають до наших позицій. Оскільки він бачить далеко, то він необовязково має стояти прямо на нулі безпосередньо. Він ставиться там за 5-10 кілометрів від нуля і моніторить обстановку", – зазначає директор компанії Kvertus Ярослав Філімонов.

Такий комплекс непомітний для ворожих радарів. Нашим бійцям він допомагає бачити не тільки те, що літає у повітрі, але й пульти, якими керують дронами. Це дасть можливість знищувати не тільки ворожі цілі, а й тих, хто їх запускає.

Источник: 5.ua

Група конгресменів закликала Пентагон дозволити Україні атакувати цілі у Росії.

Група конгресменів закликала Пентагон дозволити Україні атакувати цілі у Росії.

Двопартійна група конгресменів, членів Постійного комітету Палати представників США з питань розвідки, закликала міністра оборони Ллойда Остіна дозволити Україні завдавати удари американською зброєю по цілях на території РФ, а також посилити украї...

InternetUA 1
Великий крок уперед. Австралійські інженери створили революційний метод опріснення води

Великий крок уперед. Австралійські інженери створили революційний метод опріснення води

Вчені з Австралійського національного університету запропонували інноваційний метод опріснення води, який знижує енергетичні витрати на 80% порівняно з традиційними методами й усуває багато їхніх небажаних побічних ефектів.

InternetUA 1
Актуальний репортаж. Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України

Актуальний репортаж. Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

московська церква вбиває

московська церква вбиває

Незадовго до того, як почалося засідання парламенту представниця від "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко заявила, що її фракція блокуватиме роботу Верховної Ради, допоки на голосування негайно не будуть винесені "життєво важливі питання". ...

ЛМН 1

У Верховній Раді досі не ліквідували московську церкву #московськийпатріархат #lmn #новини  #церква.

У Верховній Раді досі не ліквідували московську церкву #московськийпатріархат #lmn #новини #церква.

ЛМН -

московська церква вбиває #lmn #московськацерква #московськийпатріархат #верховнарада #кремль.

московська церква вбиває #lmn #московськацерква #московськийпатріархат #верховнарада #кремль.

ЛМН -

Яворівська лікарня готова до надзвичайних ситуацій

Яворівська лікарня готова до надзвичайних ситуацій

Відповідно до вимог, Яворівська лікарня має альтернативні джерела живлення, опалення, запаси води, медикаментів та паливно-мастильних матеріалів. Також в укритті лікарні є операційна на випадок надзвичайних ситуацій. Про це в етері «ПОМАНУФАКТУРИМ...

ЛМН -

“Ланцюжок незламності”

“Ланцюжок незламності”

“Ланцюжок незламності”. На передодні дня героїв, під такою назвою в Івано-Франківську відбувся всеукраїнський патріотичний захід. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківсь...

Галичина 1

Новини, на які ви заслуговуєте.
Добрий вечір, новини вівторка. У Росії показали нові авто під брендом "Волга". Всі моделі виявилися копіями китайських Це просто прекрасно. https:/...
Гривня рекордно впала до долара та євро: Нацбанк встановив офіційний курс на середу Курс гривні продовжує знижуватися щодо долара США та євро. За п...
Ситуація зі світлом тепер залежить від погоди: В "Укренерго" пояснили причини Внаслідок російських обстрілів і руйнування частини потужностей ТЕС т...
Телеграм канали
Чоловіки, зняті з військового обліку у зв'язку з виїздом за кордон, зобов'язані прибути до ТЦК до 16 червня: в чому причина.
«Це ганьба» : Чісора гнівно відреагував на ситуацію в бою Усик – Ф'юрі.
Український воїн Іван Кавка загинув на Запорізькому напрямку.
Бойова робота лучника-окупанта на Луганщині. ВIДЕО
Жінки-медики й жінки-фармацевти відтепер не зможуть працевлаштуватися, не ставши на військовий облік.
Усик подарував костюм та рукавички з переможного бою проти Ф'юрі.
Українців, які знялися з військового обліку через виїзд за кордон, зобов'язали до 16 червня особисто з'явитися до ТЦК.
«Совок головного мозку» : українців обурила пропозиція ввести податок на бездітність, нардеп після скандалу «дав задню».
iPhone SE 4 буде коштувати дорожче, ніж його попередник.
Усика могли заарештувати за те, що він зробив після бою з Ф'юрі.