Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Захід повинен протистояти іранським агресорам — The Telegraph.

Британія та союзники повинні працювати разом, щоб дати зрозуміти Тегерану і Москві, що їхня поведінка не буде виправдана.

З'являється все більше звинувачень в іранській агресії. Іранці озброювали, тренували й керували ХАМАС, хуситами й "Хезболлою". Вони приймали лідерів Аль-Каїди, захоплювали кораблі й брали заручників. Єдиний варіант, коли Іран і Росія завдають удару — це відповісти вдвічі сильніше і не зупинятися, доки вони не отримають послання. Ці автократії процвітають через брак рішучості Заходу, насолоджуються посівом розбрату і радіють, коли послаблюють Захід.

Росія та Іран випробовують Захід на міцність. Але, як і всі агресори, в глибині душі вони боягузи. Вони використовують довірених осіб і уникають прямої конфронтації, де тільки можуть. Їхньою зброєю є терористичні угруповання, дезінформація, кібернетична ненависть і корупція. Не можна дозволити Ірану досягти успіху в його стратегії "розділяй і володарюй", вважає The Telegraph.

"Ми підтримуємо Ізраїль, тому що ми поділяємо спільні цінності, виступаємо проти тероризму і поважаємо суверенітет. Але якщо пілоти ВПС допомагають захищати Ізраїль, то ми повинні очікувати, що Ізраїль допоможе Україні летальною зброєю та іншими активами, тому що альянси працюють в обох напрямках", — вважає автор статті й колишній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Іран, схоже, націлився не лише на Ізраїль — The Telegraph

Бен Воллес розповів про свою зустріч з послом Ізраїля в Лондоні. Міжнародна спільнота тоді згуртувалася навколо Києва й Україна отримувала пожертви від країн, які підтримували її відкрито, і навіть від країн, які підтримували Росію публічно, але негласно підтримували Київ. Серед країн, яких не було у списку донорів, був Ізраїль.

"Я благав посла. Але все, що вона могла сказати, це те, що "Ізраїль не хотів засмучувати Росію". Я вказав на те, що Росія витрачає щонайменше 500 мільйонів доларів на іранську програму безпілотників, і що Ізраїль безпосередньо відчує наслідки цих інвестицій. Але Ізраїль все одно відмовився", — додав Воллес.

Тобто Британія просить допомоги у союзника, щоб підтримати Україну у її війні проти її прямого супротивника — Росії, а її союзник, Ізраїль, відмовляється. Він також відмовляється допомагати єдиній демократичній країні на землі, президент якої сам є євреєм. На додаток до цього, і це вже не вперше, Ізраїль надає російським олігархам своє громадянство. Можливо, коли Ізраїль отримає підтримку від Повітряних сил Великої Британії, він вирішить, на чиєму він боці, коли йдеться про Росію, і допоможе Україні.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Іран випробовував систему протиракетної оборони під час атаки на Ізраїль — WSJ

"Я щиро радий, що зусилля Ірану провалилися, і, звичайно, всі ми повинні протистояти Ірану і допомогти захистити Ізраїль від подібних атак. Але давайте не будемо випускати з уваги той факт, що майже кожного дня протягом останніх кількох місяців Україна зазнає такого ж нападу. І Росія, і Іран прагнуть напасти на нас і наших союзників. Обидві вони єдині, коли йдеться про зневагу до чужого суверенітету, і обидві бачать у Британії ворога", — вважає Бен Воллес.

Нагадаємо, що газета The Wall Street Journal повідомляла, що нездатність Ірану завдати серйозного удару по Ізраїлю через перевагу ізраїльської протиповітряної оборони показала слабкість технологій Тегерана. Тому Іран може вдатись до ядерної ескалації. Більше про конфлікт між Іраном та Ізраїлем пише завідувач відділу Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак у статті "Іран атакував ракетами Ізраїль. Чи розпочнеться на Близькому Сході нова війна?".

Дивіться спецтему:

  1. Російська зброя допомагає Ірану посилити оборону від ізраїльського авіаудару – WP Зростаюче партнерство Тегерана з Москвою зміцнює потенціал обох країн.

  2. Іран обрав шлях самознищення — The Telegraph Тегеран не може виграти війну проти Ізраїля, але небезпека полягає в тому, що його лідери занадто ірраціональні, щоб визнати це.

  3. Глави МЗС G7 під час зустрічі цього тижня обговорять війну РФ проти України та ситуацію на Близькому Сході Країни G7 підтвердять повну підтримку України в протистоянні агресії РФ.

  4. Палата представників США ухвалила низку законопроєктів щодо посилення фінансового тиску на Іран Законопроєкти спрямовані на запровадження санкцій проти Тегерана та його союзників.

  5. Авіація Ізраїлю завдала ударів по базах “Хезболли” у Лівані – ЦАХАЛ Ізраїльська артилерії також завдала ударів на півдні Лівану.

«Окупанти грабують українську історію». Яку літературу поширюють в Мелітополі?

«Окупанти грабують українську історію». Яку літературу поширюють в Мелітополі?

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #новинимелітополь #школивокупації #новостимелитополь #школывоккупации #учебники #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

«Поранені»  гармати: як у ЗСУ ремонтують пошкоджену західну зброю - DW Ukrainian.

«Поранені» гармати: як у ЗСУ ремонтують пошкоджену західну зброю - DW Ukrainian.

Українські військові пристосовуються до затримок західної допомоги й дефіциту озброєнь. DW побувала на військовому об'єкті Командування Сил логістики ЗСУ, де майже знищеним західним артилерійським системам дають друге життя. Дивіться також: Секрет...

DW (Українською) -

Штрафи для прикордоння - Дороги не буде - ТЦК проти онкохворих - Сотні пасок на передову.

Штрафи для прикордоння - Дороги не буде - ТЦК проти онкохворих - Сотні пасок на передову.

Сьогодні у випуску: Ми у соцмережах: Facebook - Telegram - TikTok - #новинильвів #lmn #video #новини #львів #лмн #lviv #video #videoshort #videos #львівщина #новиниукраїни #поглядзхмарочоса #Помануфактуримо

ЛМН 1

Хто і чому зняв браслет зі скандального митрополита?.

Хто і чому зняв браслет зі скандального митрополита?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #новини #ПашаМерседес #упцмп #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #но...

НТА -

На ЗАЕС тренують операторів БПЛА, комплекс «Запорізька Січ» ВІДНОВЛЮЄ роботу? - День Підсумки 30.

На ЗАЕС тренують операторів БПЛА, комплекс «Запорізька Січ» ВІДНОВЛЮЄ роботу? - День Підсумки 30.

На Запоріжжі браконьєри виловили сіткою майже 2 тисячі рибин: порушникам загрожує тюрма 7 населених пунктів у Запорізькій області минулої доби були під вогнем окупантів Російська школа операторів БПЛА проводить тренування на території ЗАЕС На гімн...

Телеканал TV5 -

Перша домедична допомога

Перша домедична допомога

З 24 лютого 2022 року ракетні обстріли та влучання російських ударних дронів, нажаль, стали жаливою частиною щоденного життя мільйонів українців. Насьогодні від них не застрахована жодна з областей нашої держави. Кривий Ріг – не виключення. Внаслі...

Перший Міський телеканал. -