Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

ЄІБ виділить Україні 560 мільйонів євро на відновлення енергетики і житла, – Шмигаль (оновлено).

Україна до кінця поточного року отримає 560 млн євро від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

Відповідний меморандум підписали прем’єр-міністр Денис Шмигаль та голова ЄІБ Надія Кальвіно, повідомив голова українського уряду в Telegram.

Він уточнив, що к ошти спрямують на фінансування проєктів в енергетиці, транспортній інфраструктурі, відновленні житла, а також на проєкти, які підтримають економічне відновлення України та український бізнес .

"Плануємо прискорити роботу над поточними проєктами та сфокусуватися на підготовці нових інвестицій ЄІБ у критичні державні та приватні ініціативи. Меморандум сприятиме швидкому відновленню України та наблизить нас до Європейського Союзу", – прокоментував Шмигаль.

У свою чергу старша спеціалістка з кредитування ЄІБ Оксана Реміга повідомила, що ЄІБ розробив програму енергоефективного відновлення зруйнованих війною багатоквартирних будинків, загальний бюджет програми складає 230 млн євро , пише Інтерфакс-Україна.

"Програму енергоефективного відновлення зруйнованих багатоповерхівок повністю розраховано, її бюджет 230 млн євро, з яких пілотна фаза – 30 млн євро. В Україні є системне рішення для питання компенсації на ремонт окремих постраждалих квартир у рамках проєкту "єВідновлення"; ми працюватимемо комплексно з цілими будинками. Фактично з нашого боку пілотний проєкт пройшов усі етапи узгодження, очікує підписання з українського боку", – сказала Реміга в кулуарах Міжнародного саміту мерів у Кишиневі.

Вона додала, що в рамках цього проєкту вже є домовленість із Німеччиною про надання через GIZ гранту на технічну допомогу розміром 3 млн євро.

"У принципі експерти GIZ готові розпочинати розробку технічної документації вже зараз, паралельно з тим, як українська сторона завершить усі процедури", – зазначила Реміга.

Бенефіціарами проєкту будуть муніципалітети. На рівні пілотної стадії банк уже сформував short list, щоб налагодити процедуру якомога швидше. Надалі буде конкурсна процедура для громад і проєктів.

Як повідомлялося, зокрема ЄІБ розглядає можливість виділення приблизно 100 млн євро на підтримку гідроенергетики України, яка постраждала внаслідок російських ударів.

Автор: Михайло Орлюк

Підрозділи Сил оборони відійшли західніше Бердичів -  ОСУВ  «Хортиця».

Підрозділи Сил оборони відійшли західніше Бердичів - ОСУВ «Хортиця».

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин спростував повідомлення російських пропагандистів про нібито захоплення села Бердичі на Авдіївському напрямку. Він пояснив, що підрозділи Сил оборони відійшли на більш захи...

Цензор.НЕТ -
Інформаційний випуск «Події дня» за 02.05.24

Інформаційний випуск «Події дня» за 02.05.24

Інформаційний випуск «Події дня» за 02.05.24

НТК -

МАСОВИЙ ЗАЛП ГРАДІВ ЗСУ по окупантах! Неймовірна краса!.

МАСОВИЙ ЗАЛП ГРАДІВ ЗСУ по окупантах! Неймовірна краса!.

Цензор.НЕТ 1

«Боєприпасів ніколи не вистачатиме» – як Україна виробляє власні боєприпаси і міномети? / hromadske.

«Боєприпасів ніколи не вистачатиме» – як Україна виробляє власні боєприпаси і міномети? / hromadske.

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Підпишіться на нас, щоб не пропустити головних новин України та світу: ️ Ми на hromadske не зупиняємо свою роботу під час війни. Наші журналісти та редактори нині працюють у східних й західних...

Громадське Телебачення -

Черги за ковбасами та пасками перед Великоднем

Черги за ковбасами та пасками перед Великоднем

Новини Тернополя -

ПРОТЕСТИ В ГРУЗІЇ ТА МИРНИЙ САМІТ У ШВЕЙЦАРІЇ: ЯКА РОЛЬ РФ?.

ПРОТЕСТИ В ГРУЗІЇ ТА МИРНИЙ САМІТ У ШВЕЙЦАРІЇ: ЯКА РОЛЬ РФ?.

ІГОР РЕЙТЕРОВИЧ, політолог TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі висвітле...

Телеканал Хмельницького -

Макрон дав чітко зрозуміти, коли може ввести війська в Україну.

Макрон дав чітко зрозуміти, коли може ввести війська в Україну.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #макрон #нато # #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #новини #ЗСУ #ne...

НТА 1