Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Більше ракет для ППО, безпілотників і снарядів: що пообіцяли Україні союзники.

Канада і Британія допоможуть Україні із виробництвом дронів.

Бельгія передасть Україні ракети для систем ППО із власних запасів, а також виділить 200 мільйонів євро для участі в німецькій ініціативі щодо пошуку систем протиповітряної оборони для нашої країни . Такі плани за підсумками засідання у "форматі Рамштайн" оголосила міністерка оборони Бельгії Людивін Дедондер.

Вона не уточнила, ракети до яких саме систем ППО готова надати Бельгія, та яку кількість. Проте зауважила, що підтримка України триватиме.

"Ми залишатимемося мобілізованими протягом наступних тижнів, щоб підтримати Україну. Наше послання залишається незмінним: того дня, коли Росія припинить своє вторгнення і відмовиться від незаконно окупованих територій, конфлікт закінчиться", – цитує Дедондер телеканал RTBF.

Своєю чергою Канада виділяє 3 мільйони канадських доларів ($2,2 млн) на виробництво українських дронів, а також додатково внесе близько 13 млн ($9,5 млн) на ініціативу Чехії щодо закупівлі та постачання артилерійських боєприпасів для України на додачу до раніше анонсованих 40 млн ($29,4 млн).

Про це на засіданні "коаліції Рамштайн" оголосив міністр оборони Канади Білл Блер.

Допомога із виробництвом дронів є першою в історії допомоги Канади, реалізувати цей задум країна планує у співпраці із Великою Британією.

Водночас президент України Володимир Зеленський, звертаючись до учасників засідання, закликав союзників інвестувати у виробництво українських БпЛА.

"Зараз в Україні ми маємо потенціал для виробництва, зокрема, дронів, який суттєво перевищує наші фінансові спроможності. Така ж ситуація із системами радіоелектронної боротьби. Потрібно заповнити наші оборонні потужності реальними замовленнями", - зазначив президент.

Крім того, Канада передасть Україні не 800, а 900 безпілотників SkyRanger, цитує Блера Міністерство оборони.

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес підтвердила інформацію газети El Pais і оголосила про відправку до України комплекту зенітних ракет-перехоплювачів для Patriot великої дальності, вони мають прибути на логістичну базу протягом чотирьох днів. Водночас Іспанія не надаватиме нашій країні комплекси Patriot.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Пентагоні розкрили вміст історичного пакету допомоги на шість мільярдів доларів

Нагадаємо, що за підсумками засідання про новий пакет допомоги обсягом шість мільярдів доларів також оголосили Сполучені Штати . До пакету увійшли артилерійські снаряди, ракети для Patriot і NASAMS, а також інші озброєння.

Педагогічні читання відбулися у Коломийському педколеджі.

Педагогічні читання відбулися у Коломийському педколеджі.

Педагогічні читання відбулися у Коломийському педагогічному фаховому коледжі. Їх назвали «Етнопедагогічний компонент у змісті підготовки бакалаврів з початкової освіти». Захід приурочили до 90-річчя від дня народження Мирослава Стельмаховича. До с...

НТК -

Коломиянка виготовляє браслети для захисників України.

Коломиянка виготовляє браслети для захисників України.

Браслети виживання. Коломиянка Юлія Ведмеденко ще у 2014 році розпочала виготовляти браслети для перших українців, які пішли захищати Україну від російського ворога 10 років тому. І ці, на перший погляд начебто прикраси, очевидно, врятували життя ...

НТК -

Портников розкриває плани Путіна: ліквідація Зеленського, союзна держава - Діалоги з Портниковим.

Портников розкриває плани Путіна: ліквідація Зеленського, союзна держава - Діалоги з Портниковим.

Служба безпеки України заявила, що розкрила план з ліквідації президента Володимира Зеленського та вищого керівництва держави. Там розповіли, що п’ять агентів ФСБ готували вбивство президента та інших представників української влади. У рамках опер...

Радіо Свобода -

Новояворівська громада увійшла в топ-100 кращих громад України по розвитку діджиталізації.

Новояворівська громада увійшла в топ-100 кращих громад України по розвитку діджиталізації.

Міністерство цифрової трансформації України провело Digital Power Summit 2024,під час якого відзначили громади, які показали вагомі цифрові успіхи. І Новояворівська громада – одна з них! Про це в етері програми «Помануфактуримо» розповів мер міста...

ЛМН -

Захист прав споживачів на Прикарпатті: про нововведення та моніторинги говорили у Коломиї.

Захист прав споживачів на Прикарпатті: про нововведення та моніторинги говорили у Коломиї.

Захистити права споживачів. На Прикарпатті проводять круглі столи: зустрічаються фахівці держпродспоживслужби, представники влади та бізнесу. Обговорюють роботу в умовах воєнного стану, зокрема дотримання закону про захист прав споживачів. Така зу...

НТК -

Давній великодній танець «Сербен» станцювали у селі Чортовець.

Давній великодній танець «Сербен» станцювали у селі Чортовець.

Давній великодній танець «Сербен» станцювали у селі Чортовець Коломийського району. Це чи не єдиний населений пункт в Україні, де виконують цей особливий танець. До слова, участь у цьому дійстві беруть лише чоловіки і хлопці. Жінки та дівчата - сп...

НТК 3