DW Україна

Новини й аналітика з Німеччини українською мовою. Найважливіші події в Німеччині, Україні, Європі та в світі.

Більше новин

Міністр агрополітики Сольський подав у відставку після корупційного скандалу.

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський написав заяву про відставку з займаної посади. Про це в четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба відомства.

"Так, я написав заяву про відставку з поста міністра. В такій ситуації вважаю це правильним кроком. Вирішить Верховна Рада прийняти мою відставку, буду вдячний за таке рішення, вирішить, що я маю працювати далі - продовжу працювати", - йдеться у заяві Сольського.

Як повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, ця заява вже надійшла до Верховної Ради України. "Заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань", - написав він у Facebook.

Сольського підозрюють в заволодінні державною землею

До призначення міністром Сольський був народним депутатом з фракції "Слуга народу" і очолював за її квотою парламентський комітет з питань аграрної та земельної політики.

Напередодні Сольському вручили підозру у незаконному заволодінні землями у Сумській області на 291 мільйон гривень та спробі заволодіння землею ще на 190 мільйонів гривень. Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) стверджує, що міністр очолював злочинну групу, до якої входили посадовці органів Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр), а також "особи, які контролювали діяльність цих органів - так звані куратори".

За даними слідства, учасники схеми забезпечили знищення документів, на підставі яких два державних підприємства в Сумській області мали право постійного користування землею, а через їхню відсутність обласний Держгеокадастр склав акт про самовільне зайняття цих ділянок.

"Надалі за допомогою підконтрольних посадовців обласного Держгеокадастру ділянки передали у власність заздалегідь визначеним громадянам під виглядом реалізації їхнього права на безкоштовну землю. При цьому умовою отримання землі у власність було підписання договору про її передачу в оренду приватному агрохолдингу ще до моменту отримання", - йдеться у повідомленні.

Сольський: Всі докази та аргументи - вже на розгляді судів

Сам Сольський стверджує, що "події стосуються 2017-2018 років, коли він був адвокатом". Він пообіцяв "гарантувати максимальну відкритість для встановлення істини", але додав, що "в цьому немає потреби - всі дані відкриті для правоохоронців, а докази та аргументи сторін перебувають на розгляді судів".

"Чорні каси" на Чорному морі: як корупція роз’їдає Одесу (трейлер)

РФ біля Часового Яру зосередила до 25 тисяч військових - ЗСУ.

РФ біля Часового Яру зосередила до 25 тисяч військових - ЗСУ.

На Авдіївському, Бахмутському та Новопавлівському напрямках ситуація загострилася, повідомили в ОСУВ "Хортиця". Війська РФ наразі намагаються перехопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту.

DW Україна 1
Розвідка попереджає про плани РФ щодо диверсій по всій Європі - Financial Times.

Розвідка попереджає про плани РФ щодо диверсій по всій Європі - Financial Times.

Європейські спецслужби попередили свої уряди про те, що РФ планує диверсійні дії на всьому континенті, пише Financial Times. За їхніми даними, зростає кількість доказів агресивніших і більш узгоджених зусиль щодо цього.

DW Україна -
Останні удари РФ по енергетиці завдали Україні збитків на понад $1 млрд - Галущенко.

Останні удари РФ по енергетиці завдали Україні збитків на понад $1 млрд - Галущенко.

Ситуація в енергосистемі України після масованих атак військ РФ за останні місяці є складною, заявив міністр енергетики Герман Галущенко. Нині йдеться про понад мільярд доларів збитків, і ця сума буде зростати.

DW Україна 1
«Христос Воскрес! Воістину Воскрес!» Великдень у Києві на тлі війни.

«Христос Воскрес! Воістину Воскрес!» Великдень у Києві на тлі війни.

Кореспонденти Радіо Свобода побували у трьох храмах Києва ПЦУ та УГКЦ, де з нагоди Великодніх свят у християн східного обряду відбулося богослужіння та освячення пасок. Підписатись на наші канали Новини Приазов'я: Радіо Свобода Україна: Програми т...

Радіо Свобода -

Привітання військового капелана НГУ та митрофорного протоієрея ПЦУ Олега Іванова з Великоднем.

Привітання військового капелана НГУ та митрофорного протоієрея ПЦУ Олега Іванова з Великоднем.

«Христос воскрес!» сьогодні звучить по всьому світу і по всій Україні. Але по особливому «Христос воскрес! Воістину воскрес!» звучить в окопах та бліндажах на фронті від наших воїнів-захисників, які вітають нас зі зброєю в руках, боронячи нашу зем...

proSLAV -

ChatGPT  «вбиває»  шкільну освіту? Як ШІ застосовують у швейцарських школах - DW Ukrainian.

ChatGPT «вбиває» шкільну освіту? Як ШІ застосовують у швейцарських школах - DW Ukrainian.

ChatGPT відкриває нові можливості для школярів і може допомагати у здобутті освіти, якщо використовувати штучний інтелект правильно та доречно. Дивіться, як це роблять у швейцарських школах. Дивіться також: Скільки заробляють німецькі вчителі та ч...

DW (Українською) -

Хто такий Скадовський і чому на його честь назвали місто? - Деокупована історія.

Хто такий Скадовський і чому на його честь назвали місто? - Деокупована історія.

Скадовськ — місто на півдні Херсонщини, яке з весни 2022 року перебуває під російською окупацією. Історія цього населеного пункту нерозривно пов'язана з торговельним портом та родиною Сергія Скадовського. Проте, які поселення існували у Скадовську...

Новини Приазов'я -

Три сини для ЗСУ:  «Виховала надто правильних дітей»  #shorts - DW Ukrainian.

Три сини для ЗСУ: «Виховала надто правильних дітей» #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

Діти біля Катедри влаштували гаївки

Діти біля Катедри влаштували гаївки

Новини Тернополя 1