Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

В «Укртатнафті» вкрали понад 3 млрд гривень: розкрили нову схему з нафтою.

Колишній виконувач обов’язків першого заступника голови правління компанії "Укртатнафта" може потрапити на 12 років за грати через розтрату нафти на суму понад 3,25 млрд грн напочатку повномасштабної війни. Частину збитків вже вдалося повернути.

Як з’ясували детективи Бюро економічної безпеки України (БЕБ), топ-посадовець ухилився від сплати майже 1,6 млрд грн акцизного податку та податку на прибуток, хоча у січні-лютому 2022 року на рахунках компанії вистачало коштів для сплати податків.

Аби приховати злочин, звинувачуваний завідомо неправдиво повідомив Державну податкову службу про те, що через пошкодження складських та офісних приміщень підприємства під час збройної агресії РФ "Укртатнафта" не може належним чином вести податковий та бухгалтерський облік . Разом із тим інші службовці компанії перегнали нафтопроводами понад 72 тис. тонн нафти-сирця з митних складів на Кременчуцький нафтопереробний завод, де сировину переробили на пальне, яке згодом було продано .

Через такі дії бюджет України недоотримав понад 3,25 млрд грн , з яких відшкодувати вдалося 1,6 млрд грн . А звинувачуваного судитимуть за статтями про умисне ухилення від сплати податків, а також розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану і в особливо великих розмірах.

Загалом БЕБ розслідує 15 епізодів злочинної діяльності посадових осіб зазначеного акціонерного товариства. Наразі встановлюється повне коло службових осіб компанії причетних до незаконної діяльності.

Зокрема, як вже повідомляв OBOZ.UA, було висунуто обвинувачення керівниці фінансового підрозділу підприємства, яка у перший день російського вторгнення в Україну. допомогла вивести з рахунків компанії понад $20 млн. Наразі на майно жінки було накладено арешт.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber . Не ведіться на фейки!

На Козацькому острові організували гаївки

На Козацькому острові організували гаївки

Новини Тернополя 1

Як ставляться житомиряни до заборони на продаж алкоголю від 10 години вечора до 8 ранку?.

Як ставляться житомиряни до заборони на продаж алкоголю від 10 години вечора до 8 ранку?.

Відтепер на території Житомирської ОТГ діє заборона на продаж алкогольних напоїв від 22:00 до 8:00 години. Таке рішення прийняли 3 травня на засіданні виконавчого комітету міської ради. Як до цього ставляться житомиряни дивіться у відео Якщо ви ма...

Телеканал СК1 -

Як працює рекрут-центр 24-ої ОМБр у Львові?

Як працює рекрут-центр 24-ої ОМБр у Львові?

Майже місяць у Львові працює рекрут-центр 24-ої бригади. Скільки вакансій вдалося закрити за цей час? Які це вакансії? Які основні вимоги є в рекрут-центрі? Як відбувається супровід входження на посаду в бригаду? Чому саме зараз взялися активно за...

ЛМН 1

ТВ7+. ДО ЧОГО ДОМОВИЛИСЯ МАКРОН І СІ ЦЗІНЬПІН?

ТВ7+. ДО ЧОГО ДОМОВИЛИСЯ МАКРОН І СІ ЦЗІНЬПІН?

Гість: ОЛЕГ ПЕНДЗИН - керівник Економічного дискусійного клубу, економічний і політичний експерт. TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку ши...

Телеканал Хмельницького -

«АТАКУЮЩИЙ САРАЙ!». РАШИСТИ САМІ КЕПКУЮТЬ зі своєї БРОНЕТЕХНІКИ

«АТАКУЮЩИЙ САРАЙ!». РАШИСТИ САМІ КЕПКУЮТЬ зі своєї БРОНЕТЕХНІКИ

Цензор.НЕТ 1

ТВ7+. РОСІЯ ХОЧЕ ЗУПИНИТИ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ ДИВЕРСІЯМИ

ТВ7+. РОСІЯ ХОЧЕ ЗУПИНИТИ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ ДИВЕРСІЯМИ

ДМИТРО ЛЕВУСЬ – експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна». Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -