Главком

Всі новини України і світу. Свіжі новини політики, економіки, спорту та шоу-бізнесу.

Більше новин

Хто не проти вас, той за вас? Чому варто згадати ці слова з Біблії.

Коротка фраза, але як багато вона містить! У сучасному світі її часто використовують в політичному середовищі, закликаючи до єднання на противагу комусь/чомусь. Натомість Господь наш Ісус Христос промовив ці слова, закликаючи єднатися не проти, а довкола – довкола Його вчення, довкола істинного Бога, довкола добра і правди, незважаючи на різні обставини, ступінь віри чи спосіб її вияву.

З Євангелія дізнаємося контекст цих слів. Це була відповідь Господа Ісуса Христа Своєму учневі, апостолу Іоану, який запитав Його: «Наставнику, ми бачили чоловіка, який іменем Твоїм виганяє бісів, і заборонили йому, бо він не ходить з нами» (Лк. 9: 49). Тоді Спаситель відповів: «Не забороняйте; бо хто не проти вас, той за вас» – читаємо в Євангелії від Луки (Лк. 9: 50).

Найближчі учні Ісуса Христа, апостоли, були обрані Ним для особливої місії. Він їх навчав, пояснював, подорожував із ними. Вони були особливими. І раптом з’являється якийсь чоловік, який не належав до кола найближчих учнів Спасителя і не питав у них дозволу, але іменем Христовим виганяв бісів. Апостоли вирішили «заборонити, бо він не ходить з нами» – і таку позицію Господь засудив.

«Хто не проти вас, той за вас» – каже Господь наш Ісус Христос. І це ключова фраза для взаємопідтримки, для відкритого ставлення до інших та об’єднання людей єдиною місією, спільними добрими цінностями.

Істина про те, що милосердя Боже не обмежується формальними рамками, багато разів звучить в Євангелії. Ісус Христос відкриває істину жінці-самарянці, хоча між юдеями і самарянами була тривала етнічна і релігійна ворожнеча. Він звершує зцілення слуги на прохання римського сотника, хоча той був іноплемінником і не належав до народу Ізраїля. Та й багато інших євангельських прикладів підтверджують, що Христос благословляє й заохочує Своїх учнів та послідовників бути доброзичливими і відкритими до спілкування не лише з тими, хто вже формально належить до Церкви, але й з іншими.

Бо лише в такий спосіб, виявляючи заповідану Богом любов не лише до одновірців, але до всіх, хто зустрічається нам у житті, ми зможемо засвідчити й перед іншими істинну віру. І цим свідченням можемо їх укріпити, спонукати стати вірними Христу, бути з нами на одному боці. Намагайтеся бачити у людях спершу дружнє, а не вороже, звертати увагу на те, що нас єднає, а не розділяє. Краще спробувати зробити людину своїм союзником, аніж одразу «записати» її у вороги. Тож памʼятайте: хто не є проти вас, той вже навіть цим є вашим помічником та союзником.

Читайте також:

Прайм-тайм: першачки разом з патрульними поліціянтами розмалювали писанки до Великодня.

Прайм-тайм: першачки разом з патрульними поліціянтами розмалювали писанки до Великодня.

Готуємося до Великодня. На базі криворізької гімназії №52 учні разом з патрульними поліцейськими розмалювали писанки. У заході взяли участь більше 30 дітей. Розписані писанки стали не лише символом співпраці, а й свідченням злагодженості та дружні...

Перший Міський телеканал. -

«ВОЛОНТЕРИ ПОДІЛЛЯ» УКЛАЛИ УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ З БРИТАНСЬКИМИ КОЛЕГАМИ.

«ВОЛОНТЕРИ ПОДІЛЛЯ» УКЛАЛИ УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ З БРИТАНСЬКИМИ КОЛЕГАМИ.

ЮРІЙ СМАЛЬ голова правління БФ «Волонтери Поділля» ОЛЕГ ЯНИЦЬКИЙ волонтер БФ «Волонтери Поділля» TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку шир...

Телеканал Хмельницького -

ЗНОВУ У ПЛЮСІ: УКРАЇНСЬКІ ТЕАТРИ ПОВЕРНУЛИ ДОВОЄННИЙ ПОПИТ.

ЗНОВУ У ПЛЮСІ: УКРАЇНСЬКІ ТЕАТРИ ПОВЕРНУЛИ ДОВОЄННИЙ ПОПИТ.

АНДРІЙ КОВАЛЬЧУК, директор Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Старицького ДМИТРО ГУСАКОВ, головний режисер Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Старицького TV7+ — обласний тел...

Телеканал Хмельницького -

«Будьте певні». Відповідальність (випуск 147)

«Будьте певні». Відповідальність (випуск 147)

«Будьте певні». Відповідальність (випуск 147)

НТК -

Інформаційний випуск «Події дня» за 01.05.24

Інформаційний випуск «Події дня» за 01.05.24

Інформаційний випуск «Події дня» за 01.05.24

НТК -

Криворізький Fashion Day

Криворізький Fashion Day

Яскраво, патріотично та вишукано - це все про свято краси та моди, а саме про fashion day який промайнув у Кривому Розі. У дефіле взяли участь більше 50-и криворізьких моделей, які продемонстрували вишукані колекції одягу від різних дизайнерів наш...

Перший Міський телеканал. 1