Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Зеленський навідався в командний пункт оборонців Часового Яру.

Зокрема, особисто вручив "Золоту зірку" героя одному із військових. 

Під час поїздки в Донецьку область 19 квітня президент України Володимир Зеленський, окрім Слов’янська, відвідав один із командних пунктів 41-ї окремої механізованої бригади, яка обороняє Часів Яр, повідомила пресслужба президента.

Під час поїздки до однієї із найгарячіших точок фронту станом на зараз Зеленському на місці доповіли про ситуацію в зоні відповідальності 41-ї ОМБр, бойові завдання та взаємодію із сусідніми підрозділами.

У свою чергу президент поспілкувався із військовими та відзначив їх нагородами. Зокрема звання Героя України та орден «Золота Зірка» були присвоєні та вручені сержанту Сергію Гвоздю, який воює у лавах ЗСУ з першого дня повномасштабного вторгнення.

«Мені приємно бути тут, побачити вас, подякувати й нагородити особисто. Ви на одному з найгарячіших, а можливо, і на найгарячішому напрямку боїв за нашу державу сьогодні. Дякую за те, що боретеся за Україну, за український Донбас. Вдячний тим вашим побратимам, яких, на жаль, із нами вже немає, але вони назавжди в пам’яті», – сказав Зеленський.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чому Росія намагається захопити Часів Яр? — Reuters

Нагадаємо, російські військові досягли східної околиці українського міста Часів Яр, яке, як зазначив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, РФ хоче захопити до 9 травня. Ситуація там погіршилася. Якщо росіяни окупують його, то зможуть розпочати наступи на "міста-фортеці" — Слов'янськ, Краматорськ, Дружківку та Костянтинівку .

Дивіться спецтему:

  1. Росія не припинить бойові дії навіть під час мирних перемовин — Лавров Москва натякає, що "мирний" план Стамбула її не влаштовує. Чого не можна сказати про ініціативу Китаю.

  2. СтратКом показав штурм захисників 59-ї бригади. Ліквідовано десятки росіян На щастя, серед захисників втрат немає.

  3. Виробництво зброї в Україні гальмується нестачею готівки та російськими атаками — Reuters Згідно з даними Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості, кількість оборонних виробників після початку війни збільшилася більш ніж удвічі в Україні.

  4. Якщо Росія переможе, ціна для Франції буде непомірною — прем'єр Атталь Париж занепокоєний через можливі продовольчу та міграційну кризи, які можуть стати викликами для країни.

  5. У Маріуполі лунали вибухи, попередньо уражено російський пункт керування – Андрющенко

На щиті до Житомира повернувся 23-річний Герой Владислав Горбач.

На щиті до Житомира повернувся 23-річний Герой Владислав Горбач.

Житомир знову у жалобі. На щиті до рідного міста повернувся 23-річний Герой Владислав Горбач. Захисник загинув 28 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина д...

Телеканал СК1 -

«КОШТИ ЗАКІНЧИЛИСЯ». Відновлення сіл на Херсонщині зупинилося? - Новини Приазов’я

«КОШТИ ЗАКІНЧИЛИСЯ». Відновлення сіл на Херсонщині зупинилося? - Новини Приазов’я

На Херсонщині у межах проєкту «Пліч-о-пліч» відновили понад 1100 обʼєктів у 26 населених пунктах. Про це у середині квітня повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. Він зазначив, що це лише початок реалі...

Новини Приазов'я -

У селі Поліське на Коростенщині чоловік застрелив родину.

У селі Поліське на Коростенщині чоловік застрелив родину.

У Коростенському районі в будинку виявили тіла трьох людей, серед яких 7-річна дитина. Попередньо причиною смерті стало вогнепальне поранення. Як встановили поліцейські, ймовірно, чоловік вистрелив у дитину та жінку, а потім скоїв самогубство. Дет...

Телеканал СК1 -

ТВ7+. УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

ТВ7+. УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

Гість: ВЛАДИКА ПАВЛО - Архієпископ Хмельницький і Шепетівський Православної Церкви України. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. ВІРЯНИ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

ТВ7+. ВІРЯНИ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

Гість: ПРЕОСВЯЩЕННИЙ ВЛАДИКА ІВАН КУЛИК - Єпископ Кам’янець-Подільської Єпархії УГКЦ. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Понад 200 фотографій загиблих азовців: у Житомирі відкрили виставку «Азов – Янголи Маріуполя».

Понад 200 фотографій загиблих азовців: у Житомирі відкрили виставку «Азов – Янголи Маріуполя».

У Житомирі відкрили виставку «Азов – Янголи Маріуполя». Її авторкою стала Віра Литвиненко, яка зібрала понад 200 фотографій загиблих бійців. Скільки триватиме експозиція та що про неї говорить організаторка дивіться у сюжеті Якщо ви маєте новину -...

Телеканал СК1 -