DW Україна

Новини й аналітика з Німеччини українською мовою. Найважливіші події в Німеччині, Україні, Європі та в світі.

Більше новин

Олімпійський вогонь відправився морем з Греції у Францію.

Факел з олімпійським вогнем відправився в суботу, 27 квітня, з Пірей у Греції до Марселя у Франції на борту історичного судна "Белем".

В рамках "Естафети океанів" факел перетне Атлантичний, Індійський і Тихий океани та досягне п'яти заморських територій Франції: Гваделупи, Гаяни, Мартиники, Французької Полінезії та острова Реюньйон. 8 травня він прибуде в Марсель, де стартує естафета передачі вогню. Як пише агентство SID, в естафеті беруть участь 10 тисяч факелоносців.

Читайте також: На Олімпійських іграх дозволять виступити близько 40 росіянам - МОК

Естафета олімпійського вогню у Франції

"Вогонь побуває в печері Ласко, на археологічних розкопках в Алезії, в середньовічному місті Каркасоні, Версальському палаці та багатьох інших місцях. Він підсвітить низку архітектурних шедеврів країни, починаючи з всесвітньо відомого острова Мон-Сен-Мішель. Серед інших визначних пам'яток - замки, а також безліч палаців, маяків, мостів, віадуків і арен, що стали культовими", - йдеться на сайті Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

26 липня Олімпійський вогонь прибуде до Парижа, де відбудеться урочисте відкриття літньої Олімпіади 2024 року. Олімпійські ігри продовжаться до 11 серпня.

Читайте також: До Олімпіади в Парижі залишилось 100 днів: очікування й переживання

Як українські атлети готуються до Олімпіади у Парижі-2024

Зеленський: Путін боїться, що світ почне примушувати Росію до миру.

Зеленський: Путін боїться, що світ почне примушувати Росію до миру.

Президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з президенткою Європарламенту Робертою Мецолою назвав пріорітетні питання, які обговорюватимуться на "саміті миру" у Швейцарії.

DW Україна 1
Найманці для Путіна: чому чоловіки з Непалу воюють на боці Росії? - DW Ukrainian.

Найманці для Путіна: чому чоловіки з Непалу воюють на боці Росії? - DW Ukrainian.

Чимало непальців воюють в армії РФ проти України. Уряд Непалу не підтримує це і намагається протидіяти. Але що спонукає місцевих чоловіків попри смертельні ризики їхати за тисячі кілометрів і воювати в Україні? Репортаж DW з Непалу. Дивіться також...

DW (Українською) -

ТВ7+. ПРОЩАННЯ ІЗ САПЕРОМ МИРОСЛАВОМ МАРЧУКОМ

ТВ7+. ПРОЩАННЯ ІЗ САПЕРОМ МИРОСЛАВОМ МАРЧУКОМ

Хмельничани попрощалися із сапером Мирославом Марчуком. Чоловік з перших днів повномасштабного вторгнення окупантів добровільно пішов захищати Україну. Загинув на Лиманському напрямку під час виконання бойового завдання. Вдома на Захисника чекали ...

Телеканал Хмельницького 2

Мешканка Заболотівщини показала як готується «Начинка».

Мешканка Заболотівщини показала як готується «Начинка».

Мешканка Заболотівської громади стала учасницею телевізійної кулінарної програми «Ресторація». Ґаздиня із села Хлібичин Галина Чорнодолюк поділилася із ведучим проєкту Віктором Поворозником таємницями приготування стародавньої української страви «...

НТК -

НОВИНИ. Випуск за 9 травня 2024 року

НОВИНИ. Випуск за 9 травня 2024 року

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 -

Побачити РОБОТИНЕ і померти, медична реформа в Запоріжжі - День.

Побачити РОБОТИНЕ і померти, медична реформа в Запоріжжі - День.

Біля Роботиного солдат рф підірвав себе гранатою. В районі селища Пологи окупанти спалили свій «Бук-М1» росіяни завдали три удари по селищу Веселянка Запорізького району. Поранена жінка Колектив онкодиспансера проти приєднання до Запорізької облас...

Телеканал TV5 -

ТВ7+. ЗАРАЗ ТЕПЛО І УДАРИ ПО ЕНЕРГЕТИЦІ НЕ ВИКЛИКАЮТЬ РЕАКЦІЇ В СВІТІ  #несвітайло

ТВ7+. ЗАРАЗ ТЕПЛО І УДАРИ ПО ЕНЕРГЕТИЦІ НЕ ВИКЛИКАЮТЬ РЕАКЦІЇ В СВІТІ #несвітайло

Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -