Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

У DeepState повідомили про складну ситуації в районі Очеретиного, Новобахмутівки та Новокалинового.

Зокрема, Очеретине є надважливим населеним пунктом.

На авдіївському напрямку зараз складна ситуація в районі Очеретиного, Новобахмутівки та Новокалинового. У районі Новокалинового росіяни зокрема, намагаються пробитися через позиції Сил оборони, повідомив співзасновник та аналітик платформи DeepState Роман Погорілий в інтерв'ю Radio NV . Він також повідомив, чому так важливо, аби росіяни не змогли захопити Очеретине.

«У Новокалиновому вони намагаються закріплюватися в будинках, у руїнах, у тому, що залишилося від будинків. Насичують район піхотою. Постійно тривають вогневі ураження, удари по силах піхоти з боку наших бійців, але ситуація залишається складною», – зазначив Погорілий.

Він також додав, що Очеретине є надважливим населеним пунктом, адже там розташована критично важлива висота. Той, хто її контролює, може тримати навколишні населені пункти під зоровим і вогневим контролем. Тобто, якщо Очеретине разом із висотою захоплять окупанти, це поставить під загрозу перебування там наших бійців, зокрема нашим військовим загрожуватимуть флангові удари.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Російські війська залучили резерви у районі Новобахмутівка-Очеретине: карта

«Дуже важко буде при втраті Очеретиного і загалом висоти в перебуванні на обороні вздовж річки Дурна, Бердичі, Семенівка, Уманська. Позаяк це фланг, низина, відповідно, ворог, маючи перевагу в висоті, може завдавати вогневе ураження, здійснювати полювання на логістику», – зазначив Погорілий.

Він нагадав, що Новобахмутівка вже перебуває під контролем окупантів. Аналітик додав, що простежується рух ворога у бік населеного пункту Соловйове. За його словами, вже є певні візувальні підтвердження перебування росіян на східних околицях села. Погорілий зазначив, що ворог не втрачає можливості використовувати будь-які шанси, будь-які просування далі. Зокрема, в Очеретиному, окупанти намагаються рухатися вздовж залізниці по висоті в напрямку села Прогрес.

«Але наші бійці їх одразу множать на нуль, завдають удари і знищують піхоту. А здебільшого діє, зокрема в районі Очеретиного, піхота. У район Соловйового, Новобахмутівки вони також уже підтягують техніку, яка підтримує наступальні дії піхоти. І, звичайно, обстріли», – зазначив співзасновник DeepState.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У ЗСУ заявили, що в районі Очеретиного тривають бої: карта

Погорілий пояснив, що це для вказаного району загалом небезпечно. Адже за Прогресом, вздовж залізниці, уже розташована наступна висота, а також населений пункт Миколаївка. Остання своєю чергою є важливим місцем вибудування потужної оборони для Сил оборони.

«Це дає можливість для відкриття оперативного простору по висоті південніше, в напрямку надважливих логістичних міст Покровське, Мирноград, і вихід на трасу Мирноград — Костянтинівка», – додав Погорілий.

При цьому біля Очеретиного, за його словами, ця траса перебуватиме під загрозою, тому що її можна буде взяти під вогневий контроль. Водночас він пояснив, що це залежить від засобів вогневого ураження, які зможе туди затягнути ворог.

«Вони, звичайно, будуть пробувати по висоті рухатись у бік траси, це не виключено. Тому ситуація залишається надскладною. Наші бійці зараз там пробують усіма силами стабілізувати ситуацію. Вони ведуть бої прямо зараз, у цю секунду, стримують колосальний натиск насамперед піхоти. Маємо їм допомагати, вірити в них усіма силами. Якщо в вас є можливість, надавайте допомогу, тримайте зв’язок із бійцями, бо це необхідно», – додав Погорілий.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Російська авіація скинула бомбу на п’ятиповерхівку в Очеретиному: є загибла і поранені

Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що на авдіївському напрямку росіяни в зоні свого прориву в районі Очеретиного захопили Новобахмутівку та просунулися в центр села Соловйове (на північний захід від Авдіївки). Аналітики DeepState також констатували, що росіяни мали просування по обидва боки від Очеретиного, на півдні - у Соловйовому та південніше Новобахмутівки, на півночі – у Новокалиновому.

Аналітики порталу вважають, що відповідальне за крах оборони на цій ділянці керівництво 115 ОМБр. Співзасновник та аналітик платформи DeepState Роман Погорілий пояснив, у чому на їх думку полягає відповідальність керівництва 115 бригади .

Дивіться спецтему:

  1. Воллес — Шольцу: "Червоні лінії Росії — це крейда, стерта з дошки" Він наголосив, що обмеження, які сам на себе наклав Захід, не лише нелогічні, яке й незрозумілі для самих росіян.

  2. 25 квітня українська авіація знищила три зенітно-ракетні комплекси росіян – Генштаб Підрозділи ракетних військ ЗСУ уразили ворожий пункт управління.

  3. 25 квітня росіяни завдали Україні 4 ракетних та 75 авіаційних ударів – Генштаб Тактична авіація росіян масовано атакувала Донецьку область.

  4. Прорив поблизу Очеретиного: у DeepState вважають відповідальним керівництво 115 ОМБр Роман Погорілий розповів, що відбувалось на позиціях.

  5. 25 квітня на вістрі російських атак був авдіївський напрямок, зокрема загарбники атакували на очеретинському виступі – Генштаб На всіх ділянках фронту було зафіксовано 114 бойових зіткнень.

Великодній ВИБУХ у Бердянську, КРИША для наркобізнесу - День.

Великодній ВИБУХ у Бердянську, КРИША для наркобізнесу - День.

ЗОВА передала на фронт півтисячі дронів, РЕБи та Старлінки від громади Підірваний колаборант із Бердянська. 5 травня під його авто заклали саморобну вибухівку Поліцейському із Запоріжжя пропонували 10 тис доларів щомісяця за «кришування» наркобізн...

Телеканал TV5 3

Спроможне врядування на шляху до ЄС: Корнієнко провів нараду з головами громад Житомирщини.

Спроможне врядування на шляху до ЄС: Корнієнко провів нараду з головами громад Житомирщини.

Під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка з очільниками громад Житомирщини відбулася нарада «Спроможне врядування на шляху до ЄС». Які питання обговорили дивіться у сюжеті Якщо ви маєте новину - повідом...

Телеканал СК1 5

«ТЦК нам йде на зустріч». Про роботу Центру рекрутингу української армії у Львові

«ТЦК нам йде на зустріч». Про роботу Центру рекрутингу української армії у Львові

В лютому цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені різні бригади з різних регіонів України. Туди можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися, які бригади зараз шукають людей. Як такий центр працює? Хто...

ЛМН 4

«Українські солдати давали хліб, а ховалися у погребі» – як жило село Мирне на лінії розмежування.

«Українські солдати давали хліб, а ховалися у погребі» – як жило село Мирне на лінії розмежування.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #селоМирне #перемога #победа #мирное #shorts #shortvideo #шорст

Новини Приазов'я 3

НОВИНИ. ВИПУСК ЗА 6 ТРАВНЯ 2024 РОКУ

НОВИНИ. ВИПУСК ЗА 6 ТРАВНЯ 2024 РОКУ

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 2

Про супровід до входження на посаду в бригаду️#рекрутинг #мобілізація #тцк #24омбр #врек #lmn #lviv.

Про супровід до входження на посаду в бригаду️#рекрутинг #мобілізація #тцк #24омбр #врек #lmn #lviv.

У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів рекрутер Центру рекрутингу 24-ї ОМБр імені короля Данила Василь Дзеса. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобіліз...

ЛМН 3

«Квартал 95» висміяв рівненського воєнкома та втрапив у скандал.
«Квартал 95» висміяв ексначальника ТЦК Рівного, який цілувався з колегами в кабінеті, але вкотре оскандалився.
В Україні «скасували» поїзд на популярному маршруті: чому він більше не курсуватиме.
Найдешевший Hyundai в історії: покупець отримав машину за мінімальну ціну.
Новий вірус ламає iPhone і краде дані у всьому світі.
Ще один літак російської авіакомпанії зламався під час рейсу.
У Росії повідомляють про загибель літака Су-34 разом з екіпажем: що відомо.
Зірка «Оппенгеймера» Емілі Блант розкрила шокуючі подробиці про кастинг в Андрія Кончаловського: він мерзенний і жорстокий.
Виконував бойове завдання на Бєлгородщині: з'явились подробиці щодо втрати росіянами літака Су-34.
В Угорщині зробили заяву щодо українських чоловіків-біженців призовного віку: чи буде депортація.