DW Україна

Новини й аналітика з Німеччини українською мовою. Найважливіші події в Німеччині, Україні, Європі та в світі.

Більше новин

У Німеччині висунули обвинувачення щодо експорту турбін Siemens у Крим.

Прокуратура німецького Гамбурга 27 березня висунула п'ятьом особам обвинувачення у причетності до експорту всупереч санкціям газових турбін Siemens в анексований Росією Крим.

Серед обвинувачених - четверо німців і один чоловік з громадянством Франції та Швейцарії, зокрема один чинний працівник компанії Siemens.

За даними прокуратури, турбіни на 111 мільйонів євро відправили між листопадом 2015 і січнем 2016 року з порту Гамбурга в російський Санкт-Петербург. Офіційно заявлялося, що ті будуть використані в Тамані на півдні РФ, але згодом з'ясувалося, що турбіни встановили на електростанціях у Севастополі та Сімферополі.

Прокуратура вважає, що обвинувачені знали про намір встановити турбіни в Криму в обхід санкцій та діяли з наміром "отримати непрямий прибуток від продажу газових турбін, а також від перспективи укладення контракту на обслуговування проданих газових турбін через змінні компоненти заробітної плати", пише WirtschaftsWoche.

За словами офіційного представника Siemens, усі п'ятеро обвинувачених свою провину заперечують, передає агентство dpa.

Siemens заперечує, що в компанії знали про обхід санкції

У Siemens кажуть, що не знали про намір встановити турбіни на електростанціях у Криму. Як стверджують в концерні, їх ввів в оману російський замовник - компанія "Технопромекспорт".

За словами представника Siemens, у компанії дізналися лише в 2016 і 2017 роках, що кілька замовлених для в Тамані турбін "були переміщені в Крим російським партнером за договором без згоди і знання про це компанії Siemens".

У період, коли стався обхід санкцій, підрозділ Siemens Gas Turbine Technologies, що є спільним підприємством з російською компанією Power Machines, належав до акціонерного товариства Siemens AG. В останньому до сьогодні працює один з обвинувачених. Пізніше підрозділ Gas Turbine Technologies увійшов до відокремленого концерну Siemens Energy, а після початку повномасштабної війни Росії проти України його продали.

Читайте також: Siemens розслідує роботу в концерні експідрядників російських спецслужб

Перший потяг без машиніста у ФРН

ISW: Поки Україні надійде допомога США, сили РФ можуть домогтися тактичних успіхів.

ISW: Поки Україні надійде допомога США, сили РФ можуть домогтися тактичних успіхів.

Поки американська допомога Україні в дорозі, Росія має змогу домогтися тактичних успіхів в районі Авдіївки та Часового Яру, утім прорвати українську оборону військам РФ навряд чи вийде, йдеться в огляді ISW.

DW Україна 3
Су-25 ЗСУ гатять ракетами по позиціям російських військ на Південному напрямку фронту.

Су-25 ЗСУ гатять ракетами по позиціям російських військ на Південному напрямку фронту.

Цензор.НЕТ 1

Тернополяни освячують вербу

Тернополяни освячують вербу

Новини Тернополя 1

Українські біженці в Німеччині: повертатися не можна залишатися? - DW Ukrainian.

Українські біженці в Німеччині: повертатися не можна залишатися? - DW Ukrainian.

У Німеччині налічується понад мільйон українців, які втекли від війни Росії проти України. Чимало з них планують залишитися у ФРН і після завершення війни. Водночас є багато таких, які разом із дітьми повертаються в Україну. Що впливає на таке ріш...

DW (Українською) -

«Якщо думати на фронті про дітей, то можна з'їхати з глузду»  #shorts - DW Ukrainian.

«Якщо думати на фронті про дітей, то можна з'їхати з глузду» #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) 1

Вісті. Підсумок тижня. 28-04-2024

Вісті. Підсумок тижня. 28-04-2024

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

РОЗБІР ЗАВАЛІВ на ВІЙСЬКОВОМУ АЕРОДРОМІ «Кущьовская», Кубань після НАЛІТУ ДРОНІВ ЗСУ.

РОЗБІР ЗАВАЛІВ на ВІЙСЬКОВОМУ АЕРОДРОМІ «Кущьовская», Кубань після НАЛІТУ ДРОНІВ ЗСУ.

Цензор.НЕТ 3