DW Україна

Новини й аналітика з Німеччини українською мовою. Найважливіші події в Німеччині, Україні, Європі та в світі.

Більше новин

Такер Карлсон опублікував інтерв'ю з засновником Telegram Дуровим.

Відомий своїми правоконсервативними поглядами американський ведучий Такер Карлсон опублікував у середу, 17 квітня, рідкісне інтерв'ю у відеоформаті зі співзасновником месенджера Telegram Павлом Дуровим.

"Телеграм" був створений в 2013 році та є одним із найпопулярніших месенджерів у світі. За словами Дурова, додатком користуються 900 мільйонів користувачів.

Дуров виїхав з Росії в 2014-му після продажу першої створеної ним соціальної мережі "ВКонтакте" - через тиск з боку Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ.

Дуров звинуватив США у спробі стеження за Telegram

В інтерв'ю Карлсону Дуров звинуватив американські спецслужби в спробі вбудувати в Telegram інструменти, які дозволяли б отримувати доступ до листування користувачів. За його словами, під час одного з візитів до США його супроводжував інженер-розробник додатку, якого агенти в сфері кібербезпеки намагалися схилити вмонтувати ці інструменти в код.

Коли саме відбулася ця подорож, він не уточнив. Дуров стверджує, що американські спецслужби виявляли до нього надмірний інтерес під час кожної поїздки до США, і саме тому він вирішив не перевозити туди команду.

Він розповів, що після від'їзду з Росії розглядав варіанти переведення компанії в Берлін і Лондон, але відмовився від цієї ідеї через бюрократичні перешкоди. Сім років тому він переїхав у Дубай і зараз каже, що в Об'єднаних Арабських Еміратах легко вести бізнес, бо там нібито сприятливе оподаткування, розвинена інфраструктура та відсутні геополітичні зв'язки з наддержавами.

Читайте також: Буданов: Telegram - палка з двома кінцями

Скандальне інтерв'ю Карлсона з Путіним

У лютому Карлсону дав інтерв'ю Володимир Путін - першому серед західних журналістів від початку повномасштабної війни Росії проти України.

Для цієї розмови Карлсон приїхав у Москву, а під час неї практично не ставив Путіну гострих запитань.

Журналіста жорстко критикували як до розмови, так і після неї за просування кремлівських наративів.

Через кілька тижнів після інтерв'ю Карлсон заявив, що слова Путіна про "денацифікацію" України - одна з найдурніших речей, які він коли-небудь чув.

Читайте також: Інтерв'ю Путіна Карлсону є тренуванням промови в Гаазі - ОП

"Стара брехня": Захід відповів на інтерв'ю Путіна Карлсону

СБУ затримала хакерів, які створили фейкові акаунти Малюка і Буданова.

СБУ затримала хакерів, які створили фейкові акаунти Малюка і Буданова.

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти голови СБУ і начальника ГУР та поширювали дезінформацію за наказом російських спецслужб. Їм загрожує до 7 років тюрми.

DW Україна -
З митрополита УПЦ МП Павла (Лебедя) знімають електронний браслет.

З митрополита УПЦ МП Павла (Лебедя) знімають електронний браслет.

За словами адвоката, захист довів суду, що митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь) не перешкоджає веденню кримінального провадження проти нього, а зняття з нього електронного браслета жодним чином не підвищить ризики.

DW Україна -
КРАЇНА МАЙБУТНЬОГО. ПІДПРИЄМНИЦТВО В УКРАЇНІ: ЧОМУ ВАРТО ЦІНУВАТИ СВОЄ?

КРАЇНА МАЙБУТНЬОГО. ПІДПРИЄМНИЦТВО В УКРАЇНІ: ЧОМУ ВАРТО ЦІНУВАТИ СВОЄ?

НАТАЛЯ БЄЛЯКОВА, президентка Хмельницької ТПП КАТЕРИНА САВЧУК, директорка Агенції регіонального розвитку Хмельницької області ЛАРИСА КОНОНЧУК, депутатка Хмельницької обласної ради, підприємиця МАР'ЯНА ОВЧАРУК, керівниця регіонального представництв...

Телеканал Хмельницького -

Мама легендарного льотчика Наталія Тарабалка стала капеланкою.

Мама легендарного льотчика Наталія Тарабалка стала капеланкою.

Наталія Тарабалка стала капеланкою. Про рішення приєднатися до лав військових капеланів ЗСУ мати загиблого Героя України, легендарного льотчика Степана Тарабалки повідомила у відео, опублікованому в мережі Facebook.

НТК 2

Позиція Галичини. Сьогодення і майбутнє бібліотек.

Позиція Галичини. Сьогодення і майбутнє бібліотек.

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram: 30 квітня у прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу #ПозиціяГаличини п...

Галичина -

Порівняли ціни на м'ясо у Тернополі

Порівняли ціни на м'ясо у Тернополі

Новини Тернополя -

У середмісті Коломиї працює великодній ярмарок

У середмісті Коломиї працює великодній ярмарок

Великодній ярмарок. У середмісті Коломиї триває традиційна передсвяткова торгівля. Тут можна придбати не лише великодні атрибути, а й різноманітні продукти. Що цікавого продають? Та що скільки коштує? – наші журналісти відправились на ярмарок, аби...

НТК -

Творча здибанка відбулася у містечку майстрів Коломиї.

Творча здибанка відбулася у містечку майстрів Коломиї.

Творча здибанка у Коломиї. У містечку майстрів Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття презентували свою творчість майстри і майстрині, які працюють у різних стилях і техніках. Також тут можна було придбати дизайнерські творч...

НТК -