Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

«Класичний дипломатичний ляпас» : політичний експерт Кошель пояснив, чому лідери західних країн проігнорували «інавгурацію» Путіна.

7 травня у Москві відбулася так звана інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, на яку поїхали представники лише шести країн Європейського Союзу . Зазвичай послів західних держав на цій церемонії було набагато більше, а відсутність більшості з них стала "класичним дипломатичним ляпасом" .

Це свідчить про те, що Захід не визнає або лише частково визнає результати виборів президента в РФ . Про це в коментарі OBOZ.UA сказав політичний експерт, доктор історичних наук Олексій Кошель.

"Власне традицій, коли на інавгурації Путіна були присутні глави держав, таких традицій немає. Виняток це були друзі Путіна з такого пропутінського європейського табору, це традиційно був присутній Герхард Шредер, був присутній Берлусконі і на цьому перелік фактично завершувався. Але завжди були присутні посли іноземних держав. Тому що це був вияв поваги, тому що це було свідчення того, що європейські держави, загалом демократичні держави світу визнають результати виборів ", – зазначив він.

Експерт додав, що традиційна інавгурація Путіна, починаючи з 2000 року, відрізняється від традицій демократичних країн . У Москві це аж ніяк не свято демократії, а скоріше захід "у форматі НКВС". Це повʼязано зі страхом терактів, замахів і просто природнім страхом самого диктатора.

Кошель також додав, що цей "ляпас" режиму Путіна було продемонстровано не тільки ігноруванням його "інавгурації", а я надважливого для РФ свята – 9 травня . Під час відзначення цієї дати в Москві завжди було багато лідерів країн пострадянського табору, що є дуже важливим для глави Кремля. Цього ж року захід проігнорує зокрема премʼєр Вірменії Нікол Пашинян – він не братиме в ньому участі попри те, що його країна є дуже залежною від РФ. "Інавгурацію" політик теж не відвідав.

"Навіть Пашинян, який залежний, він зайняв достатньо жорстку позицію і через спікера парламенту Вірменії було повідомлено, що Пашиняна не буде ні на інавгурації, ні на відзначенні так званого Дня Победы. Це при тому, що 9 травня Пашинян буде у Москві на одному із форумів. Це достатньо серйозний дипломатичний репутаційний удар по Путіну, але я думаю, що результати цього удару вони навряд чи будуть зрозумілі для російських громадян", – вважає експерт.

Ми також писали, що український дипломат Роман Безсмертний вважає, що Франція відправила свого посла на "інавгурацію" російського диктатора Володимира Путіна через певні фінансові, комерційні та гуманітарні зв'язки з РФ. Демократичним країнам варто уникати таких кроків, водночас присутність послів на "інтронізації" "імператора" не варто переоцінювати, зазначив він.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Росія розіслала запрошення на так звану інавгурацію диктатора Володимира Путіна країнам Європи. У Європейському Союзі вирішували, як буде доцільно відповісти на таке запрошення від імені всього ЄС.

– Згодом стало відомо, що США і більшість країн Європейського Союзу бойкотуватимуть кремлівську церемонію приведення Володимира Путіна до присяги на новий шестирічний термін у ролі "президента". Проте на захід збиралися відправити своїх представників сім держав ЄС, писали ЗМІ.

– Російський диктатор після чергової для себе "інавгурації" заявив, що не відмовляється від діалогу з Заходом.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Війська РФ ударили по дитячій залізниці у Харкові: пошкоджено рухомий склад.

Війська РФ ударили по дитячій залізниці у Харкові: пошкоджено рухомий склад.

Російські терористи обстріляли дитячу залізницю у Харкові. Внаслідок атаки пошкоджено рухомий склад і будівлі. Про це повідомили у Facebook Укрзалізниці. Зазначається, що обійшлося без постраждалих. Новина доповнюється...

Обозреватель -
«Війна – важка, противник – потужний за людським ресурсом та артилерією»: ситуація біля Часового Яру.

«Війна – важка, противник – потужний за людським ресурсом та артилерією»: ситуація біля Часового Яру.

Артилеристи 26-ї бригади імені Дашкевича кажуть, що тактика російських військ стала схожою на бої за Бахмут: вони намагаються будь-що пробити прогалину в українській обороні, і для цього в бій відправляють багато малих груп малонавченої піхоти. Ко...

Радіо Свобода -

МАСОВИЙ ЗАЛП HIMARS по окупантах! НЕЙМОВІРНА КРАСА ТА МІЦЬ!.

МАСОВИЙ ЗАЛП HIMARS по окупантах! НЕЙМОВІРНА КРАСА ТА МІЦЬ!.

Цензор.НЕТ 1

Дефіцит кави у світі: ціни зростають через зміну клімату - DW Ukrainian.

Дефіцит кави у світі: ціни зростають через зміну клімату - DW Ukrainian.

Байдуже, еспресо чи капучино, заварна чи фільтрована - кава є одним із найпопулярніших напоїв у світі. Однак зміна клімату негативно впливає на чутливі кавові зерна та загрожує врожаям. Але розв'язання проблеми є! Дивіться також: Зміна клімату: ні...

DW (Українською) -

План знищення Львова. Як Садовий перетворив комфортне місто у непридатні для життя кам’яні джунглі?

План знищення Львова. Як Садовий перетворив комфортне місто у непридатні для життя кам’яні джунглі?

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Навіщо у міській раді незаконно змінюють містобудівну документацію? Та скільки треба заплатити, щоб у мерії заплющили очі на незаконне будівництво? Дивіться у новому розсліду...

НТА -

«Лінія оборони Вітовта»: унікальні знахідки археологів - Деокупована історія.

«Лінія оборони Вітовта»: унікальні знахідки археологів - Деокупована історія.

Як і коли на півдні України з’явилися фортеці Великого князівства Литовського? Для чого вони були побудовані і з якими викликами зіткнулися? Де були кордони Київського князівства на півдні України і хто жив на тих землях? Більшість з фортець на пі...

Новини Приазов'я 1

ГІГАНТСЬКИЙ БАБАХ у РАШИСТІВ! ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ ПО НПЗ В СЛОВ'ЯНСЬКУ-НА-КУБАНІ В РФії!.

ГІГАНТСЬКИЙ БАБАХ у РАШИСТІВ! ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ ПО НПЗ В СЛОВ'ЯНСЬКУ-НА-КУБАНІ В РФії!.

Цензор.НЕТ 1