Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

ЄС за необхідності готовий використовувати всі торгові інструменти для захисту своєї економіки від Китаю — глава Єврокомісії.

Китайська сталь та електромобілі заполонили Європу.

Європейський Союз готовий використати всі наявні інструменти для захисту власної економіки, якщо Китай не зможе запропонувати справедливий доступ до своїх ринків, заявила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн після переговорів з китайським лідером Сі Цзіньпіном у Парижі . Про це повідомляє Bloomberg .

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Угорщина планує підписати щонайменше 16 угод з Китаєм під час візиту Сі Цзіньпіна

Вона додала, що сильно субсидовані китайські товари, такі як електромобілі та сталь, заполонили Європу, зазначивши, що світ не може поглинути надлишкове виробництво Китаю.

Фон дер Ляєн виступила в понеділок, 6 травня, після спільної зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном і Сі. Китайський лідер відвідав Францію в межах першого за п'ять років візиту до Європи. Після Парижа він вирушить до Сербії та Угорщини.

"Для того, щоб торгівля була справедливою, доступ до ринків один одного також має бути взаємним. Ми обговорили, як досягти реального прогресу в питанні доступу до ринків. Я зберігаю впевненість, що можна досягти більшого прогресу. Водночас ми готові повною мірою використовувати наші інструменти торговельного захисту, якщо це буде необхідно", - сказала глава Єврокомісії.

"Європа не може миритися з практикою, що спотворює ринок і ризикує призвести до деіндустріалізації", - додала фон дер Ляєн.

Китай заперечує створення надлишкових потужностей і звинувачує ЄС у протекціонізмі. Сі підтвердив цю позицію на переговорах з Макроном і фон дер Ляєн, заявивши, що питання потужностей не розглядається з точки зору порівняльних переваг або попиту на світовому ринку.

Фон дер Ляєн закликала китайський уряд вирішити проблему "структурних надлишкових потужностей", оскільки Пекін "продовжує масово підтримувати свій виробничий сектор", в той час як внутрішній попит не зростає.

"Китай, який грає чесно, корисний для всіх нас. Водночас Європа не відступить від прийняття жорстких рішень, необхідних для захисту своєї економіки й безпеки", - сказала вона.

Париж був ключовим прихильником жорсткішого підходу з боку ЄС. При цьому, під час візиту Сі Макрон також намагався збалансувати ситуацію, оскільки Франція прагне залучити китайські інвестиції, необхідні для зміцнення власної автомобільної промисловості.

Фон дер Ляєн також розповіла, що вона і Макрон закликали Сі використати вплив на російського диктатора Владіміра Путіна, щоб припинити війну РФ проти України, додавши, що позиція Китаю в цьому питанні впливає на відносини між Пекіном і ЄС. Крім того, на думку глави Єврокомісії, Китай може допомогти обмежити розповсюдження іранських ракет і безпілотників.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Колискова Китаю для Європи

ЄС стає жорсткішим у торговельних відносинах з Пекіном, поділяючи занепокоєння США щодо надлишкових виробничих потужностей Китаю. Восени 2023 року ЄС розпочав розслідування щодо субсидій Пекіна для китайських виробників електромобілів, за результатами якого до липня можуть бути запроваджені нові тарифи. Крім того, Єврокомісія розпочала розслідування щодо закупівель Китаєм медичного обладнання. Брюссель може обмежити доступ Пекіна до тендерів, якщо виявить “відсутність взаємності” в закупівлях. Євросоюз також ретельно перевіряє інші галузі, такі як вітроенергетика, сонячна енергетика та залізниця.

Одного разу в Тускулі: деталі психологічного театру Річарда Нельсона.

Одного разу в Тускулі: деталі психологічного театру Річарда Нельсона.

Світло, дим, музика, костюми, проєктори, рухлива сцена, оркестр, гра кольорів, декорації й танці. По яскраву й «красиву картинку» переважна більшість сучасних глядачів нині йде до українського театру. Цю естетику вщент руйнує психологічна вистава ...

Дзеркало Тижня 2
Те, в чому ми живемо, не налазить на голову -Прямої «вписки» Китаю у війну не буде, але.

Те, в чому ми живемо, не налазить на голову -Прямої «вписки» Китаю у війну не буде, але.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно «Ми, коли підходимо зараз до такого моменту, що війна має торкнутися кожного – це суперечить самій ідеї філософії західної цивілізації. Тому що у західній цивілізації тільки ...

НТА 12

Зберегти обʼєкти електроенергії️#блекаут #світло #lmn #video #новини #врек #news #відключеннясвітла.

Зберегти обʼєкти електроенергії️#блекаут #світло #lmn #video #новини #врек #news #відключеннясвітла.

️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів підприємець та громадський діяч Василь Курій. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life...

ЛМН 1

«Нова залізниця поблизу лінії фронту – це вразлива інфраструктура» – Плетенчук.

«Нова залізниця поблизу лінії фронту – це вразлива інфраструктура» – Плетенчук.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #залізнадорога #железнаядорога #залізнадорогарф #Кримськийміст #Крымскиймост #керченськийміст #Крим #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

Шлях до Європи. Проєкт  «Захід - SOS». 19-05-2024

Шлях до Європи. Проєкт «Захід - SOS». 19-05-2024

- Благодійники проєкту “Схід — SOS” облаштували на Прикарпатті три приміщення для ВПО з особливими потребами; - Оголошено переможців конкурсів в рамках транскордонної програми ”Польща-Україна” з екологічного спрямування; - ГО “Магурка- Трінар” в с...

Галичина 1

СПРАВЖНІ ЧОЛОВІКИ: Побратими б'ють русню на Запоріжжі.

СПРАВЖНІ ЧОЛОВІКИ: Побратими б'ють русню на Запоріжжі.

Друзі з дитинства, тепер побратими на війні. Аеророзвідники 108 бригади ТРО боронять Запорізький напрямок. На захисті країни хлопці з лютого 22-го року, разом проводять розвідку, разом нищать орків. Військовослужбовці впевнені - боронити Україну —...

Телеканал TV5 3

Його катували і навіть розстрілювали. Історія захисника Маріуполя Геннадія Зеленого. #shorts

Його катували і навіть розстрілювали. Історія захисника Маріуполя Геннадія Зеленого. #shorts

В новому випуску програми «Захист» дивіться свідчення, від яких перехоплює подих. Оборонець Маріуполя розповідає страшну правду про те, як у повному оточенні захищали місто. Про полон і жахливі тортури. Про зраду тих, кому врятував життя. Про втеч...

Цензор.НЕТ 3