Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

На фронті загострилась ситуація, на деяких напрямках війська РФ мають тактичні успіхи – Сирський.

Сили оборони змушені були відійти західніше Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив про загострення ситуації на фронті. Російські війська сконцентрували свої атаки на декількох напрямках, створивши значну перевагу в чисельності військ та техніки, йдеться у повідомленні головновомандувача у Facebook.

Зазначається, що окупанти активно атакують по всій лінії фронту, подекуди мають тактичні успіхи. “Відбувається динамічна зміна обстановки, окремі позиції переходять “з рук в руки” кілька разів протягом доби, що породжує неоднозначне розуміння ситуації”, – розповів Сирський.

Зокрема на Луганщині росіяни сконцентрували свої атаки на куп’янському напрямку. Там Окупанти мали частковий успіх під час наступу на села Стельмахівка та Берестове, але були зупинені.

На сіверському напрямку ведеться наступ противника неподалік Білогорівки та Роздолівки. Росіяни намагаються прорватися і блокувати Сіверськ. Це могло б створити можливості для продовження наступу на Слов’янськ. На цьому напрямку зупинене просування ворога.

Найбільш складна ситуація на покровському та курахівському напрямках. Тут відбуваються запеклі бої. Задіявши до чотирьох бригад російські війська намагаються просунутися західніше від Авдіївки та Мар’їнки та пробитись до Покровська та Курахового.

“Підрозділи Сил оборони України, зберігаючи життя та здоров’я наших захисників, перемістились на нові рубежі західніше Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки”, – поінформував Сирський та додав, що тут окупанти мають “певні тактичні успіхи, але оперативної переваги отримати не змогли".

На цих напрямках для посилення оборони було проведено заміну підрозділів, що зазнали втрат. На “гарячі” напрямки було переміщено бригади, які відновили боєздатність.

У Запорізькій та Херсонській областях окупанти намагалися наступати, але не мали успіхів на жодному з напрямків. Більше того, на херсонському напрямку Сили оборони мають успіхи в районі Велетенського. Тут було встановлено контроль над островом Нестрига.

Водночас Сили оборони фіксують збільшення кількості та перегрупування військ противника на харківському напрямку. На напрямках, де є найбільша загроза наступу РФ, українські війська посилено артилерійськими та танковими підрозділами.

Дивіться спецтему:

  1. Кинуті напризволяще. Громадяни, які не потрібні державі

  2. Путін мобілізує людей в Україні – Сікорський про ризик зустрічі з російською армією на польському кордоні За словами польського дипломата, «краще зупинити Путіна за 500-700 кілометрів звідси»

  3. Росіяни під час вчорашньої масованої атаки завдали удару по газотранспортній системі на заході України На щастя, постраждалих немає.

  4. Росія атакувала промисловий обʼєкт у Запоріжжі Наслідки атаки уточнюються.

  5. Скаргу "контузії в підрозділах ЗСУ лікують абияк" прокоментували в Міноборони Близько половини травмованих на фронті зараз – це люди з лЧМТ.

«КАКАЯ-ТО Х*ЙНЯ ЛЕТИТ!». РАШИСТСЬКІ ПІДЛІТКИ ЗНІМАЮТЬ ПРОЛІТ БПЛА ЗСУ

«КАКАЯ-ТО Х*ЙНЯ ЛЕТИТ!». РАШИСТСЬКІ ПІДЛІТКИ ЗНІМАЮТЬ ПРОЛІТ БПЛА ЗСУ

Цензор.НЕТ 6

Лобісти — що це таке і чим воно відрізняється від корупціонерів? -- Час ЄС -- Цензор.

Лобісти — що це таке і чим воно відрізняється від корупціонерів? -- Час ЄС -- Цензор.

Сьогодні Марина Данилюк-Ярмолаєва у дебатах "Час ЄС" на Цензор.НЕТ поговорить про те, що таке лобізм, хто такі лобісти й чим вони відрізняються від корупціонерів, а її гостями будуть: Роман Кобець, кандидат філософських наук, співробітник Інститут...

Цензор.НЕТ 1

Бронювання від мобілізації з новим законом ускладнюється.

Бронювання від мобілізації з новим законом ускладнюється.

Яку загрозу для бізнесу несуть зміни в бронюванні? Про це говоримо з адвокаткою. Що змінюється в системі бронювання військовозобов’язаних чоловіків з 18 травня? В яких випадках в ТЦК не визнавали, що людина має право на бронь? Підприємство може за...

ЛМН 1

Харківщина: дрони, штурми та артилерія - Евакуація під обстрілами жителів Вовчанська.

Харківщина: дрони, штурми та артилерія - Евакуація під обстрілами жителів Вовчанська.

Російська армія розпочала штурмові дії на Харківщині. Уся прикордонна смуга потрапила під удар, як і прикордонне містечко Вовчанськ. Раніше воно було вже окуповане Росією, проте восени 2022 ЗСУ звільнили цю територію. Тепер російська окупаційна ар...

Радіо Свобода -

Суцільний блокпост. Чому Львів потерпає від транспортного колапсу?

Суцільний блокпост. Чому Львів потерпає від транспортного колапсу?

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Львів потонув у заторах. Що тепер розташоване на ділянках, відведених під автомобільні розв’язки? Та чому проблему вже неможливо виправити? Дивіться у новому розслідуванні пр...

НТА 1

«Вже немає можливості пройти пікові навантаження без обмежень подачі електроенергії» – ДТЕК.

«Вже немає можливості пройти пікові навантаження без обмежень подачі електроенергії» – ДТЕК.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #ДТЕК #енергетика #електроенергія #електроэнергия #світло #графікподачісвітла #графіквідключеннясвітла #блекаут #shortsvideo #shorts

Новини Приазов'я 1