Главком

Всі новини України і світу. Свіжі новини політики, економіки, спорту та шоу-бізнесу.

Більше новин

Ізраїль завдав ударів по об’єктах ХАМАСу в Рафаху

Ізраїль ропочав завдавати ударів по цілях у Рафаху на півдні сектору Гази через кілька годин після того, як ХАМАС оголосив, що прийняв єгипетсько-катарську пропозицію про припинення вогню. Про це пише AP.

Ізраїльські військові заявили, що здійснюють «цілеспрямовані удари» по позиціях ХАМАСу в східній частині Рафаха. Це трапилося кілька годин після того, як Ізраїль попередив десятки тисяч палестинців про необхідність евакуюватися з частини міста перед наступом.

Також у понеділок керівництво ХАМАС заявило, що угруповання ухвалило умови угоди про припинення вогню в Секторі Гази. У заяві ХАМАС йдеться, що вони поінформували катарських та єгипетських посередників про своє рішення.

Водночас прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що хоча пропозиція, яку прийняв ХАМАС, «далека від основних вимог Ізраїлю», але Тель-Авів відрядить перемовників для продовження переговорів про угоду.

Президент США Байден у розмові з Нетаньягу вкотре підтвердив занепокоєння з приводу вторгнення в Рафах. У Держдепі зазначили, що американські посадовці вивчають відповідь ХАМАСу, зокрема, чи погодився він на варіант угоди, яку підписав Ізраїль і міжнародні перемовники, чи на щось інше. Деталі домовленостей не розголошуються.

За даними єгипетських посадовців, ідеться про припинення вогню в кілька етапів, починаючи з обмеженого звільнення заручників і часткового виведення ізраїльських військ з території Гази. Вони стверджують, обидві сторони також вестимуть переговори про «постійне затишшя», яке приведе до повного звільнення заручників і масштабнішого виведення військових Ізраїлю.

Зазначається, що ХАМАС домагався чіткіших гарантій виконання своєї ключової вимоги – припинення війни й повного виведення ізраїльських військ в обмін на звільнення всіх заручників.

Нетаньягу, однак, неодноразово відкидав цей компроміс, пообіцявши продовжувати кампанію, доки ХАМАС не буде знищено. Ізраїль наголошує, що Рафах є останнім значним оплотом цього угруповання в Газі.

Водночас США виступають проти воєнної операції в Рафаху без чіткого плану захисту цивільного населення.

Нагадаємо, Глава ЦРУ Вільям Бернс таємно прибув до Каїру, щоб взяти участь у перемовинах щодо можливого перемир’я між Ізраїлем та ХАМАСом.

Раніше повідомлялося, що Ізраїль може провести військову операцію в місті Рафах на півдні Сектора Газа, що стане найбільшою трагедією в історії та жоден мирний план не зможе цьому протистояти.

Читайте також:

СПРАВЖНІ ЧОЛОВІКИ: Побратими б'ють русню на Запоріжжі.

СПРАВЖНІ ЧОЛОВІКИ: Побратими б'ють русню на Запоріжжі.

Друзі з дитинства, тепер побратими на війні. Аеророзвідники 108 бригади ТРО боронять Запорізький напрямок. На захисті країни хлопці з лютого 22-го року, разом проводять розвідку, разом нищать орків. Військовослужбовці впевнені - боронити Україну —...

Телеканал TV5 3

Те, в чому ми живемо, не налазить на голову -Прямої «вписки» Китаю у війну не буде, але.

Те, в чому ми живемо, не налазить на голову -Прямої «вписки» Китаю у війну не буде, але.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно «Ми, коли підходимо зараз до такого моменту, що війна має торкнутися кожного – це суперечить самій ідеї філософії західної цивілізації. Тому що у західній цивілізації тільки ...

НТА 12

Шлях до Європи. Проєкт  «Захід - SOS». 19-05-2024

Шлях до Європи. Проєкт «Захід - SOS». 19-05-2024

- Благодійники проєкту “Схід — SOS” облаштували на Прикарпатті три приміщення для ВПО з особливими потребами; - Оголошено переможців конкурсів в рамках транскордонної програми ”Польща-Україна” з екологічного спрямування; - ГО “Магурка- Трінар” в с...

Галичина 1

«Кожен має бути гідно похований» : як шукають тіла загиблих військових ЗСУ #shorts - DW Ukrainian.

«Кожен має бути гідно похований» : як шукають тіла загиблих військових ЗСУ #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

«Нова залізниця поблизу лінії фронту – це вразлива інфраструктура» – Плетенчук.

«Нова залізниця поблизу лінії фронту – це вразлива інфраструктура» – Плетенчук.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #залізнадорога #железнаядорога #залізнадорогарф #Кримськийміст #Крымскиймост #керченськийміст #Крим #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

Зберегти обʼєкти електроенергії️#блекаут #світло #lmn #video #новини #врек #news #відключеннясвітла.

Зберегти обʼєкти електроенергії️#блекаут #світло #lmn #video #новини #врек #news #відключеннясвітла.

️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів підприємець та громадський діяч Василь Курій. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life...

ЛМН 1