Главком

Всі новини України і світу. Свіжі новини політики, економіки, спорту та шоу-бізнесу.

Більше новин

Фінляндія може відібрати головну арену Гельсінкі у російських бізнесменів.

Міська рада столиці Фінляндії вирішила викупити спортивно-концертну арену Helsinki Hall, якою володіють російські бізнесмени, друзі Путіна Геннадій Тимченко та Роман Ротенберг. Про це повідомляє Yle.

Спортивна арена Helsinki Hall стоїть порожньою від початку російського вторгнення в Україну. Власники арени, Аркадій та Борис Ротенберги, а також Геннадій Тимченко перебувають у списку санкцій ЄС. Також під санкціями США перебувають син Бориса Ротенберга Роман та бізнесмен Кай Паананен, які ухвалюють рішення у раді директорів фонду, що управляє ареною.

За словами заступника мера Гельсінкі Пааво Архінмякі, якщо власники добровільно не погодяться на продаж арени, не пізніше початку червня влада міста запустить процес експропріації і переведе Helsinki Hall у держвласність.

Влада Гельсінкі зараз з'ясовує, чи можлива експропріація відповідно до чинного законодавства, або чи потрібно його змінювати.

Зазначається, що місцева влада не планує володіти ареною постійно – її збираються повернути в експлуатацію, а потім продати новим власникам.

Декілька приватних осіб більше року безуспішно намагалися викупити арену у її російських власників. Врешті-решт це вирішила зробити влада міста.

«Це важливий крок на шляху до введення арени в експлуатацію. Індустрія заходів втратила величезну кількість концертів, доки арена не використовувалася», – сказав Пааво Архінмякі.

Helsinki Hall – найбільший критий спортивно-концертний майданчик столиці Фінляндії. Арена простоює після початку воєнної операції Росії в Україні. Російські бізнесмени придбали спортивно-концертний комплекс у фінського підприємця Харрі Харкімо у 2013 році.

Формально замороженою є не сама арена, а акції власників, які включені до списків санкцій. Санкції заважають використовувати стадіон, наприклад, для концертів, оскільки у разі оренди доведеться переказувати гроші на рахунки санкціонованих осіб.

Нагадаємо, з 16 березня у Фінляндії заборонено їздити на автомобілях, зареєстрованих у Росії, без спеціального дозволу. Зазначається, що тепер автомобіль із російськими номерами у Фінляндії може бути обкладений митом і ПДВ, після чого він має виїхати за межі Європейського союзу.

Як повідомлялося, Фінляндія повністю закрила свої кордони з Росією через потік мігрантів, переважно з Близького Сходу, які намагаються перетнути кордон і шукають притулку. За заявами фінських урядовців, російська влада навмисно заохочує мігрантів їхати до Фінляндії, намагаючись дестабілізувати країну. Пункти пропуску мали відкритися 15 січня, проте Фінляндія вирішила залишити їх закритими.

5,5 років ув’язнення за хабар - вирок експосадовцю Держекоінспекції Прикарпаття залишено без змін.

5,5 років ув’язнення за хабар - вирок експосадовцю Держекоінспекції Прикарпаття залишено без змін.

5,5 років ув’язнення за хабар - вирок експосадовцю Держекоінспекції Прикарпаття залишено без змін. Нагадаємо, у листопаді 2023 року вироком суду обвинуваченому призначено покарання - позбавлення волі з конфіскацією майна. Також засудженого позбавл...

НТК -

Мешканці Матеївецької громади зібрали кошти на РЕБ для військових.

Мешканці Матеївецької громади зібрали кошти на РЕБ для військових.

Для того, щоб «глушити» дрони і берегти життя захисників. Мешканці Матеївецької громади зібрали кошти на РЕБ для військових. Колектив будинку культури села Замулинці та учні місцевого ліцею об'єднались і підготували літературно-музичну композицію ...

НТК -

В Іванівцях відкрили пам'ятну дошку захиснику

В Іванівцях відкрили пам'ятну дошку захиснику

Назар Христан боронив Україну ще до початку повномасштабного вторгнення. Загинув воїн у 2023 році на Донеччині.

НТК -

Інформаційний випуск «Події тижня» за 28.04.24

Інформаційний випуск «Події тижня» за 28.04.24

Інформаційний випуск «Події тижня» за 28.04.24

НТК -

На Прикарпатті судитимуть антиукраїнського агітатора.

На Прикарпатті судитимуть антиукраїнського агітатора.

На Прикарпатті судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався «вагнерівцями» і російськими «казаками» та поширював проросійський контент у забороненій соцмережі. Кіберфахівці викрили чоловіка наприкінці 2023 року, відтоді він перебував з...

НТК -

У Коломиї вшанували ліквідаторів аварії чорнобильської катастрофи.

У Коломиї вшанували ліквідаторів аварії чорнобильської катастрофи.

Вшанували молитвою. Біля каплички Чорнобильський Спас у Коломиї відбулася панахида в пам'ять учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській атомній електростанції. Вже 38 річниця, а ця подія залишила невиліковні рани у серцях багатьох людей і на...

НТК -