Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

У ХАМАС сигналізують про готовність відмовитися від збройної боротьби проти Ізраїлю: яка умова.

Деякі аналітики критикують такі сигнали з боку угруповання як піар-хід. 

Деякі представники ХАМАС сигналізують про те, що угруповання може відмовитися від збройної боротьби проти Ізраїлю , якщо буде створено незалежну палестинську державу в межах територій, контроль над якими Ізраїль отримав у 1967 році. Про це повідомляє CNN .

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Іран, схоже, перебуває в стані ескалації, але тотальна війна з Ізраїлем, це останнє, чого він хоче — The Guardian

Такі сигнали можуть свідчити про пом'якшення позиції ХАМАС, поки Ізраїль продовжує завдавати ударів по бойовиках у Секторі Гази.

Член політичного бюро ХАМАС, що базується в Стамбулі, Басем Наїм заявив у четвер, 25 квітня, що угруповання погодиться припинити війну, якщо буде створена незалежна палестинська держава.

"Якщо буде створена незалежна держава зі столицею в Єрусалимі, зі збереженням права на повернення біженців, Аль-Кассам може бути інтегровано в (майбутню) національну армію", - сказав він, маючи на увазі збройне крило угруповання.

Пропозицію вже розкритикували як піар-хід. Президент Єрусалимського інституту стратегії та безпеки Ефраїм Інбар заявив, що вимога повернення палестинських біженців до домівок їхніх предків на території сучасного Ізраїлю не матиме успіху, оскільки це означатиме "знищення держави Ізраїль", де євреї складають більшість населення.

Він охарактеризував пропозицію ХАМАС як піар-хід, спрямований на західні країни.

"Вони бачать, що в західному світі є велика підтримка (палестинців) і намагаються показати, що вони - хороші, а Ізраїль - поганий”, - пояснив він.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Керівник ізраїльської військової розвідки пішов у відставку

У середу, 24 квітня, високопоставлений представник ХАМАС Халіль аль-Хайях також заявляв, що угруповання прийме "повністю суверенну палестинську державу на Західному березі річки Йордан і в Секторі Гази, а також повернення палестинських біженців відповідно до міжнародних резолюцій".

Однак ХАМАС не оприлюднив офіційної заяви з викладенням готовності до “поступок”, про які говорили його офіційні представники, і неясно, чи коментарі, зроблені представниками угруповання за кордоном, відображають думки військового крила бойовиків на місцях у Секторі Гази.

Відповідаючи на запитання, чи означає заява Хайяха зміну позиції ХАМАС, Наїм сказав, що його зауваження відображають позицію угруповання з початку війни з Ізраїлем.

ХАМАС відкидає рішення про дві держави, яке передбачає створення палестинської держави поряд з Ізраїлем. Бойовики виступають за створення палестинської держави у межах, що існували до 1967 року, зокрема, на території, яка сьогодні охоплює контрольовані Ізраїлем Західний берег річки Йордан та Східний Єрусалим, а також Сектор Гази.

Минулого тижня міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан казав, що ХАМАС готовий функціонувати виключно як політична партія після створення палестинської держави, посилаючись на зустрічі між членами угруповання і турецькими чиновниками. Він закликав ХАМАС "чітко висловити свою позицію".

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Британія, США та Канада запровадили додаткові санкції проти Ірану після нападу на Ізраїль

Уряд прем'єра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу пообіцяв знищити ХАМАС після того, як бойовики здійснили смертоносний напад на країну 7 жовтня минулого року. Ізраїлю поки що не вдалося досягти заявленої мети - витіснити ХАМАС із Сектору Гази, але він значно зменшив військовий потенціал угруповання.

Дивіться спецтему:

  1. Британія, США та Канада запровадили додаткові санкції проти Ірану після нападу на Ізраїль Скоординовані санкції спрямовані на виробництво безпілотників.

  2. Пропалестинські протести сколихнули студмістечка у США: уже більше сотні затриманих Єврейські студенти кажуть, що бояться за свою безпеку.

  3. США повідомили про перехоплення запущеної з Ємену протикорабельної балістичної ракети Крім того збито декілька безпілотників хуситів.

  4. Німеччина відновлює фінансування Агентства ООН – не дочекалася доказів причетності UNRWA до ХАМАС Ізраїль не надав доказів, що підтверджують, що «значна кількість» співробітників Агентства пов’язана з ХАМАСом

  5. Іран, схоже, перебуває в стані ескалації, але тотальна війна з Ізраїлем, це останнє, чого він хоче — The Guardian У той час як Ізраїль має надійну підтримку союзників, Тегеран є вразливим та ізольованим.

День катастрофи: у Кривому Розі вшанували жертв Голокосту.

День катастрофи: у Кривому Розі вшанували жертв Голокосту.

Ніколи знову! Третього травня напередодні дня пам'яті Катастрофи та героїзму Йом-а-Шоа єврейська громада Криворіжжя вшановує пам’ять жертв нацизму. Традиційно містяни збираються на місцях масових розстрілів та поховання мирних жителів, одним з так...

Перший Міський телеканал. -

Велопатруль на варті безпеки нашого міста

Велопатруль на варті безпеки нашого міста

Парки, сквери та зона відпочинку містян під надійним наглядом правоохоронців. На цьому тижні у Металургійному та Центрально-Міському районах заступив на службу велопатруль, який у складі 12 правоохоронців буде щодня підтримувати громадський порядо...

Перший Міський телеканал. 4

«Іти на демобілізацію в ЗСУ в цих умовах - це самогубство»  #shorts - DW Ukrainian.

«Іти на демобілізацію в ЗСУ в цих умовах - це самогубство» #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

Житель Черняхова потребує фінансової допомоги на лікування орфанного захворювання.

Житель Черняхова потребує фінансової допомоги на лікування орфанного захворювання.

Житель Черняхівської громади Сергій Логвинчук страждає на рідкісне захворювання – акромегалію, лікування якого вартує понад 100 тисяч гривень на місяць. Згідно з законодавством кошти на необхідні препарати мають виділяти з місцевого бюджету, однак...

Телеканал СК1 -

Скандальна блогерка накинулася на львівʼян через українську мову: подробиці.

Скандальна блогерка накинулася на львівʼян через українську мову: подробиці.

НТА 1

РОСІЯ ВЛАШТУЄ ТЕРОР ЄВРОПІ І ШУКАЄ ЗЕЛЕНСЬКОГО ТА ПОРОШЕНКА; ОБАМА ЗАМІСТЬ БАЙДЕНА?.

РОСІЯ ВЛАШТУЄ ТЕРОР ЄВРОПІ І ШУКАЄ ЗЕЛЕНСЬКОГО ТА ПОРОШЕНКА; ОБАМА ЗАМІСТЬ БАЙДЕНА?.

ДМИТРО ЛЕВУСЬ – експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна» TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгн...

Телеканал Хмельницького 2