Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

На Львівщині чоловік ухилився від мобілізації і на суді поскаржився на «залякування» : яке рішення ухвалили.

На Львівщини чоловіка , який отримав повістку та ухилився від мобілізації засудили до іспитового терміну. На судді він поскаржився, що представники ТЦК викрали його по дорозі на роботу і примусили підписати документи.

Про це йдеться у вироку Жовківського райсуду Львівської області. Як зазначається, ВЛК визнала його придатним до військової служби 8 лютого 2023 року.

На наступний день він мав з'явитися до ТЦК для відправки на фронт, проте чоловік ухилився від мобілізації.

На суді чоловік стверджував, що чотири працівники військкомату силоміць доставили його до ТЦК. Він не сперечався стосовно проходження військово-лікарської комісії, проте стверджував, що його змусили підписати документи шляхом залякування та погроз. Чоловік також стверджував, що, звертався до ДБР, але там жодного розслідування не проводили.

Житель Львівщини на суді заявив, що, на його думку, на суддів також "тиснуть, що якщо вони захищатимуть людей, то повістки будуть отримувати їхні родичі".

Суд не врахував заяву чоловіка про "викрадення", оскільки були відсутні докази її правдивості.

Згідно з вироком суду, жителя Львівщини визнали винним за порушення статті 336 Кримінального кодексу України та засудили до 1 року іспитового терміну.

Це рішення можна оскаржити в апеляційному суді.

Як повідомляв OBOZ.UA , військовозобов'язаним українцям, які не повідомлять у ТЦК та СП про зміну місця проживання, можуть загрожувати адміністративна відповідальність і штрафні санкції. Йдеться про суму в розмірі близько 25 тисяч гривень.

Нагадаємо, що українці, які отримали повістки для звірки облікових даних, можуть звернутися з ними не тільки до ТЦК. Прийти з такою повісткою можна й до рекрутингових центрів, де триває набір до лав Сил оборони України.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

БАЙДЕН ПРОТИ ТРАМПА, УКРАЇНА В НАТО ТА З ЄВРОПИ - НА ВИХІД: ЧОГО ЧЕКАТИ УКРАЇНЦЯМ?.

БАЙДЕН ПРОТИ ТРАМПА, УКРАЇНА В НАТО ТА З ЄВРОПИ - НА ВИХІД: ЧОГО ЧЕКАТИ УКРАЇНЦЯМ?.

Гість: ДМИТРО ЛЕВУСЬ, експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна» TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного ...

Телеканал Хмельницького -

Захід до дня вишиванки від патрульної поліції

Захід до дня вишиванки від патрульної поліції

Прикрасили поліцейські автомобіль до Дня вишиванки. Правоохоронці провели незвичайний захід для наших мешканців до дня нашого українського символу-вишиванки. Дітлахи разом з поліцейськими прикрасили службову машину національними орнаментами, а так...

Перший Міський телеканал. -

ЛЮТИЙ РАНОК В РАШЦІ! БПЛА  «ЛЮТЬ»  ЗСУ РОЗВАЛЮЄ НПЗ В ТУАПСЕ!.

ЛЮТИЙ РАНОК В РАШЦІ! БПЛА «ЛЮТЬ» ЗСУ РОЗВАЛЮЄ НПЗ В ТУАПСЕ!.

Цензор.НЕТ -

Криворізька патрульна академія: тактика дій при затриманні.

Криворізька патрульна академія: тактика дій при затриманні.

Забезпечувати громадський порядок дотримуючись правил особистої безпеки. Криворізька академія патрульної поліції продовжує готувати майбутніх правоохоронців. Курсанти закладу не лише отримують глибокі теоретичні знання, а й на практиці відпрацьову...

Перший Міський телеканал. -

Як ставляться житомиряни до штучого інтелекту

Як ставляться житомиряни до штучого інтелекту

Штучний інтелект розвивається все більше, допомагаючи людству виконувати різні задачі. Але в суспільстві розгортаються дискусії щодо його впливу та користі в майбутньому. Телеканал СК1 вирішив дізнатися ставлення житомирян до ШІ Якщо ви маєте нови...

Телеканал СК1 -

У Києві нарешті знесли незаконний «храм-МАФ» УПЦ (МП) біля Національного музею України.

У Києві нарешті знесли незаконний «храм-МАФ» УПЦ (МП) біля Національного музею України.

НТА -