ЛІГА.net

Війна Росії проти України: онлайн-хроніка, останні події на Донбасі. Головні новини України та світу на сайті ЛІГА.net

Більше новин

Естонія не висилатиме українців з недійсними паспортами – радниця МВС.

Міністерство внутрішніх справ Естонії не планує примусово висилати українських чоловіків призовного віку, які законно перебуватимуть на її території, у випадку, якщо їхні паспорти будуть протерміновані. Про це повідомило видання ERR з посиланням на радницю відділу політики громадянства та міграції МВС Аннелі Вікс.

"Мобілізація – це питання, що стосується держави та її громадян. Міністерство внутрішніх справ не має плану примусової репатріації громадян України, які законно проживають в Естонії та втекли через війну, у тому числі українців, які належать до цільової групи можливої ​​мобілізації", – заявила Вікс.

За її словами, якщо українці мобілізаційного віку більше не зможуть обміняти свої протерміновані паспорти на нові у посольстві України, то вони втратять можливість подорожувати.

"Однак відсутність чинного проїзного документа не обмежує можливості подання заяви на отримання або продовження посвідки на проживання (у тому числі на підставі тимчасового захисту). Чинний порядок також допускає ідентифікацію чи підтвердження особи на підставі інших доказів", – наголосила Вікс.

Але, за її словами, іноземець не може звернутися за візою за відсутності дійсного проїзного документа

Радниця МВС нагадала, що станом 26 квітня посвідку на проживання в Естонії на підставі тимчасового захисту мають 6500 українських чоловіків віком 18-60 років.

  • З 23 квітня українським чоловікам за кордоном призупинили надання консульських послуг. Кулеба заявив, що це було зроблено за його дорученням і що перебування чоловіків за кордоном не звільняє від обовʼязків перед Батьківщиною.
  • Згодом у МЗС повідомили, що консульські послуги для українців за кордоном тимчасово обмежили, щоб узгодити документацію з новим законом про мобілізацію.
  • 24 квітня Кабмін заборонив пересилання закордонного паспорта та паспорта громадянина України за межі держави для чоловіків віком від 18 до 60 років. Згодом у МЗС уточнили, що постанова стосується лише документів, які оформлюються Державною міграційною службою, зокрема держпідприємством "Документ".

Читайте також: Кулеба про консульські послуги: Неприпустимо, щоб одні сиділи в ресторанах, доки інші гинуть

️Перспектива блекаутів: як врятуватися від нового енергетичного колапсу - Погляд з Хмарочоса.

️Перспектива блекаутів: як врятуватися від нового енергетичного колапсу - Погляд з Хмарочоса.

️ З 14 травня знову почалися аварійні відключення світла. Чому так сталося? Яке літо нам очікувати? Говоримо в сьогоднішньому ефірі. ️ Речниця «Львівобленерго» розповідає чи час нам готуватися до планових відключень, чи з початком літа ситуація по...

ЛМН -

НОВИНИ. Випуск за 17 травня 2024 року

НОВИНИ. Випуск за 17 травня 2024 року

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 -

Алергія. Як боротися з недугою?

Алергія. Як боротися з недугою?

Подразнення очей, задуха та нежить—такі симптоми алергічних реакцій. Про те як боротися з недугою, та куди варто звертатися за допомогою Кирил Веряскін знає. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарп...

Галичина -

«ДИТИНА НЕ БУЛА В ШКОЛІ 4 РОКИ». Де побудують підземні школи? - Новини Приазов’я

«ДИТИНА НЕ БУЛА В ШКОЛІ 4 РОКИ». Де побудують підземні школи? - Новини Приазов’я

У Запорізькій області від початку повномасштабного вторгнення кількість школярів зменшилася майже на 70 тисяч. Крім того, з регіону виїхали практично 30% працездатного населення. Такі дані нещодавно озвучив начальник Запорізької обласної військово...

Новини Приазов'я -

Унікальна операція на серці

Унікальна операція на серці

Унікальна операція на серці. Її здійснили в Івано-Франківській міській клінічній лікарні. Франківські хірурги спільно із київським професором прооперували 47- річну пацієнтку, яка мала ризик раптової смерті, проте тепер зможе жити повноцінним житт...

Галичина -

ТВ7+. «НОВЕ ЖИТТЯ - СТАРИМ РЕЧАМ»

ТВ7+. «НОВЕ ЖИТТЯ - СТАРИМ РЕЧАМ»

«Старим речам - нове життя». В обласному центрі юні дизайнери створювали одяг та вироби із вживаного джинсу. Надсилали роботи до «Хмельницького центру професійної освіти сфери послуг» де їх оцінювало професійне журі. Як відбувався «Креативний Дені...

Телеканал Хмельницького -

Кабмін дозволив бронювати ІТ-шників, але не всіх: з’явився документ.
Нового воєнкома запросили на сесію у Каневі для знайомства, а той вручив місцевим депутатам повістки.
У Києві сталась ДТП за участі двох легковиків: одну з машин зім’яло, є постраждалі.
Менш ніж за годину пограбувала двох жінок на Теремках: у Києві затримали зловмисницю.
В Україні затримали бізнесмена Кропачева, який володіє активами у вугільному бізнесі: подробиці.
У ВР зареєстрували законопроєкт про скасування позбавлення волі за ухилення від мобілізації: пропонуються штрафи до 85 тис.
Міноборони запускає мобільний застосунок «Резерв+» для військовозобов’язаних.
Карта бойових дій в Україні станом на 17 травня 2024 року.
ЗСУ за добу збили 2 російські літаки і гелікоптер
Енергетики та ІТ-фахівці на критичних підприємствах матимуть право на бронювання без обмежень.