Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

У Раді на розгляді перебуває законопроєкт, який передбачає виведення з обігу паспортів- «книжечок» зразка 1994 року.

Після запровадження ID-карткок в Україні діють два види паспортів: біометричний, та паспорт зразка 1994 року у вигляді книжечки. Ще у 2020 році за поданням прем'єра Дениса Шмигаля у парламенті було зареєстровано проєкт закону, згідно з яким країна планувала відмовитись від старих паспортів, проте законопроєкт досі не розглянутий.

Комітет з питань правової політики у 2021 році рекомендував Верховній Раді ухвалили законопроєкт №3986. Депутати також пропонували альтернативний проєкт закону, але його відхилили. Проте з травня 2021 року законопроєкт №3986 залишається не розглянутим.

У разі ухвалення зазначеного закону українцям видаватимуть паспорти лише у формі пластикової ID-картки. Проте отримані раніше паперові документи залишаться дійсними до закінчення терміну дії.

В Раді пояснювали необхіднісить прийняття нового закону тим, що по перше, в країні вже майже не залишилось бланків паспортів-книжок (остання партія таких паспортів була виготовлена ще в 2013 році), а по друге, старі паспорти легко підробляти.

Згаданим законопроєктом передбачено строк дії старого паспорта для осіб віком 16-25 років – до досягнення 25-річного віку; для осіб віком 25-45 років – до досягнення 45-річного віку. Для осіб віком від 45 років обовязкова – безстроково.

Це означає, що у разі прийняття законопроєкту №3986 не буде обов’язковим вклеювання фото при досягненні 25 і 45 років, натомість відповідні органи видаватимуть ID-картки. А виводити з обігу паспорти-книжки планувалось поступово.

Таким чином, сьогодні паспорти громадянина України у формі книжечки не підлягають обов’язковій заміні на паспорти громадянина України у формі картки.

Як повідомляв OBOZ.UA , українці за кордоном більше не зможуть оформити паспорт, як раніше в порядку "живої черги" . Відтепер послуги з оформлення документів у закордонних підрозділах держпідприємства "Документ" надаватимуть лише через попередній електронний запис. А записатися до електронної черги можна на офіційному вебсайті ДП "Документ".

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

На виставці  «Голоси»  музею  «Голоси мирних»  Фонду Ріната Ахметова відбувся музично-поетичний вечір.

На виставці «Голоси» музею «Голоси мирних» Фонду Ріната Ахметова відбувся музично-поетичний вечір.

Мультимедійний простір Музею "Голоси Мирних" презентує частину 100-тисячної колекції Музею, яка є найбільшим у світі архівом історій українців про війну з перших вуст

Обозреватель -
Прайм-тайм: першачки разом з патрульними поліціянтами розмалювали писанки до Великодня.

Прайм-тайм: першачки разом з патрульними поліціянтами розмалювали писанки до Великодня.

Готуємося до Великодня. На базі криворізької гімназії №52 учні разом з патрульними поліцейськими розмалювали писанки. У заході взяли участь більше 30 дітей. Розписані писанки стали не лише символом співпраці, а й свідченням злагодженості та дружні...

Перший Міський телеканал. -

«ВОЛОНТЕРИ ПОДІЛЛЯ» УКЛАЛИ УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ З БРИТАНСЬКИМИ КОЛЕГАМИ.

«ВОЛОНТЕРИ ПОДІЛЛЯ» УКЛАЛИ УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ З БРИТАНСЬКИМИ КОЛЕГАМИ.

ЮРІЙ СМАЛЬ голова правління БФ «Волонтери Поділля» ОЛЕГ ЯНИЦЬКИЙ волонтер БФ «Волонтери Поділля» TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку шир...

Телеканал Хмельницького -

ЗНОВУ У ПЛЮСІ: УКРАЇНСЬКІ ТЕАТРИ ПОВЕРНУЛИ ДОВОЄННИЙ ПОПИТ.

ЗНОВУ У ПЛЮСІ: УКРАЇНСЬКІ ТЕАТРИ ПОВЕРНУЛИ ДОВОЄННИЙ ПОПИТ.

АНДРІЙ КОВАЛЬЧУК, директор Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Старицького ДМИТРО ГУСАКОВ, головний режисер Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Старицького TV7+ — обласний тел...

Телеканал Хмельницького -

«Будьте певні». Відповідальність (випуск 147)

«Будьте певні». Відповідальність (випуск 147)

«Будьте певні». Відповідальність (випуск 147)

НТК -

Інформаційний випуск «Події дня» за 01.05.24

Інформаційний випуск «Події дня» за 01.05.24

Інформаційний випуск «Події дня» за 01.05.24

НТК -

Криворізький Fashion Day

Криворізький Fashion Day

Яскраво, патріотично та вишукано - це все про свято краси та моди, а саме про fashion day який промайнув у Кривому Розі. У дефіле взяли участь більше 50-и криворізьких моделей, які продемонстрували вишукані колекції одягу від різних дизайнерів наш...

Перший Міський телеканал. 1