UA.NEWS

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською

Більше новин

Річна зарплата в понад мільйон гривень, безробітня дружина з валютою та автомобілем і 400 000 грн від батька: що ми знайшли в декларації одного з прокурорів Офісу Генерального прокурора України Артема Бояренка.

Повертаємось до нашого дослідження декларацій. Однак цього разу мова піде не про очільників ДПС областей, а про офіс генерального прокурора. Про одного зі співробітників нам є що вам розповісти.
Артем Юрійович Боярко - харків’янин, який наразі є прокурором одного з відділів в офісі Генерального прокурора України. До очолення цієї посади працював слідчим в харківській поліції, в 2020 році працював у Державному бюро розслідувань, а згодом перейшов до офісу Генерального прокурора України. Має дружину Вікторію Вікторівну Бояренко, сина Максима Артемовича Бояренка та доньку Мілану Артемівну Бояренко. Дружина не працює.

Чим володіє Артем Юрійович?

Нерухомість

У держслужбовця ( згідно з декларацією за 2023 рік) немає свого майна. Квартирою в Харкові, де жила родина, він володіє разом з батьками - Бояренком Юрієм Даниловичем, Боярнеко Тетяною Петрівною та братом Бояренком Владиславом Юрійовичом. Квартира була придбана в 2019 році і має площу 44, 5 м2.  Наразі подружжя проживає в Києві. Вони винаймають квартиру з 1 листопада 2021 року в Карпенко Оксани Петрівни. Площа квартири становить 64.3 м2. Житло вартує 1 760 760 грн. За яку суму винаймає родина Артема Юрійовича, не зазначається.

Транспорт

Як вказано в декларації, чоловік має одну автівку, яку придбав 8 жовтня 2021 року. Це DODGE JOURNEY CROSSROAD 2015 року випуску. Вартість автівки склала 150 642 грн і наразі нею користується батько держслужбовця. В 2021 році курс долара складав 26,3 грн. Вартість автівки у валюті становила 5 727 $ . На сьогоднішній день однією з мінімальних цін на це авто є 9 000 $ . 
Однак є кілька цікавинок. Батько держслужбовця 4 квітня 2023 придбав автомобіль AUDI A4 2010 року випуску вартістю в 256 000 грн . За курсом валют, це 7 002 $ . Найдешевшою автівкою на одному з сайтів для продажу транспортних засобів є автомобіль за 7 700 $ . В документі вказано, що Артем Юрійович користується автівкою.
Дружина держслужбовця Вікторія Вікторівна 1 липня 2023 року придбала автомобіль PEUGEOT 308 2010 року випуску за 220 000 грн . За тодішнім курсом валют це 5 978 $ . На сьогоднішній день найдешевші автомобілі, яка є на одному з сайтів для продажу транспортних засобів , вартують від 3 300 $ .

Скільки заробляє держслужбовець?

За 2023 рік чоловік заробив 1 164 290 грн за основним місцем роботи, згідно з документом. Дружина держслужбовця Вікторія Вікторівна не працює, проте вона отримала 120 000 грн допомоги як ВПО від Кабінету Міністрів України.

А чи має Артем Юрійович заощадження?

Держслужбовець зберігає 7 000 USD готівкою і має 28 722 грн, які розміщені на рахунку в Приватбанку. Вікторія Вікторівна тримає 8 399 грн і 2 Євро на рахунках в Приватбанку. Також вона має 1 000 EUR та 3 000 USD.  Щодо рахунків, то у чоловіка і дружини їх по 2. Держслужбовець має один рахунок в Приватбанку та один в Ощадбанку. Вікторія Вікторівна ж володіє рахунок в Приватбанку та Універсал банку.

А тепер ще дещо цікаве

16 березня 2024-го держслужбовець отримав 400 000 грн від свого батька Юрія Даниловича Бояренка. В сервісі Opendatabot вказано, що він є директором і співвласником ТОВ «КАСКАД ХХІ». Компанією також володіє мати держслужбовця Бояренко Тетяна Петрівна. Товариство засноване в квітні 1991 року. Основний напрямок роботи - діяльність приватної охоронної служби. Також товариство займається діяльністю у сфері права. Статутний капітал підприємства -  6 900 грн.  Також на сайті адвокатів України вказано, що чоловік є адвокатом та має посвідчення.  Однак за що батько віддав майже півмільйона гривень сину? В декларації сума зазначається як дохід від відчуження рухомого майна (крім цінних паперів та корпоративних прав). А вже 2 травня 2024 року Артем Юрійович придбав автівку FORD ESCAPE 2018 року за 520 000 грн. Автівку продав держслужбовцю Кирило Паламарчук.

Висновок

Заробітна плата в понад 1 мільйон гривень за рік. Отримання від батька 400 000 грн . Придбання автомобіля за понад півмільйона гривень .  Дружина не працює вже декілька років (в 2017 році взагалі отримала допомогу по безробіттю від Харківського центру зайнятості), проте отримує допомогу від держави. А ще має збереження у валюті (і не малі) й купила автомобіль за 220 000 грн .  Тож чекаємо або нових суттєвих змін в декларації, або ж документ за 2024 рік. 
Військовий облік: півмільйона українців скористалися застосунком «Резерв+».

Військовий облік: півмільйона українців скористалися застосунком «Резерв+».

 Майже півмільйона українців призовного віку оновили свої дані у застосунку «Резерв+». У Міноборони розповідають, що вже влітку у застосунку з'явиться електронний військово-обліковий документ (ВОД).

UA.NEWS 1
Олекса Різників - життєдайний борець //  «Ген українців з Іриною Фаріон».

Олекса Різників - життєдайний борець // «Ген українців з Іриною Фаріон».

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Уродженець Донбасу, вихованець «змосковщеної» Миколаївщини і «космополітичної» Одеси. Політв’язень московських концтаборів, український письменник, мовознавець, просвітянин, ...

НТА 1

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ

ДМИТРО ЛЕВУСЬ - експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна». Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Війна, відключення світла: Чиновники витрачають мільйони на дорогу замість допомоги людям!.

Війна, відключення світла: Чиновники витрачають мільйони на дорогу замість допомоги людям!.

Третій рік війни, господарі та бізнес готуються до відключень світла. А що там чиновники? Благоустрій кладовища, кілометр дороги до приватного бізнесу і вітрила. Так нам ніколи не вибратися з біди і найперше що потрібно зробити - подбати про владу...

ЛМН 1

Головне із заяв глави Пентагону Ллойда Остіна на засіданні “Рамштайн-22”.

Головне із заяв глави Пентагону Ллойда Остіна на засіданні “Рамштайн-22”.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #остін #рамштайн #сша #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #новини #З...

НТА 1

«Біля кожного загиблого воїна — 10-20 чоловік плаче», — отець Василь Колодій / hromadske.

«Біля кожного загиблого воїна — 10-20 чоловік плаче», — отець Василь Колодій / hromadske.

«Що я хочу сказати: помітно по них, що вони — родичі загиблих воїнів? — питає нас тихенько отець Василь. — Ви б бачили їх спочатку, які вони були. Дуже печальні. А зараз вони вже живі. І це радує. Вони тішаться, усміхаються, вони радіють. Це дуже ...

Громадське Телебачення 1

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ - ДМИТРО ЛЕВУСЬ  #ДМИТРОЛЕВУСЬ  #ІРАНУІРФ

ТВ7+. СПІВПРАЦЯ ІРАНУ І РФ НЕ ЗМІНИТЬСЯ - ДМИТРО ЛЕВУСЬ #ДМИТРОЛЕВУСЬ #ІРАНУІРФ

Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Міжнародна розвідувальна спільноти InformNapalm
Друзі, якщо у вас є акаунт у X (Twitter) просимо вас підтримати поширення цього англомовного треду від InformNapalm, в якому ми затегали компанії N...
Технічне повідомлення Друзі, мабуть, окремо варто нагадати, що всі матеріали InformNapalm, виходять під вільною ліцензією Creative Commons Attribut...
Військові побратими, якщо раптом у вашому прицілі або на камері FPV-дрона з'явиться техніка з таким "трикутником в трикутному панцирі" - ймовірно, ...
Телеграм канали