Радіо Свобода

Український інформаційний сайт, який публікує термінові новини України та світу, цікаві відео, актуальні репортажі та якісну аналітику.

Більше новин

Атака Росії була спрямована в тому числі на газові об’єкти, які забезпечують постачання до ЄС – Зеленський.

Пріоритетною ціллю російської ракетної атаки вранці 27 квітня були об’єкти енергетики, заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

«Основна мішень – це енергетика, різні об’єкти галузі: і електроенергетика, і об’єкти для транзиту газу. Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз», – сказав він.

Читайте також: «Укренерго»: внаслідок ракетної атаки на заході відключалась магістральна лінія

За словами президента, траєкторії ракет були прораховані так, щоб «якнайбільше ускладнити» роботу протиповітряної оборони.

Він подякував партнерам України за підтримку системи ППО, однак вказав на важливість виконання нових домовленостей. Зокрема, це стосується постачання систем Patriot.

«Російські терористи бачать, що в партнерів, на жаль, немає зараз для Європи такої ж рішучості в захисті від терору, яку вони продемонстрували на Близькому Сході. Але все ж є можливість надати необхідну кількість та якість систем ППО. Треба не втратити час – треба дати необхідний сигнал рішучості», – заявив Зеленський.

Читайте також: Вночі Росія атакувала чотири теплоелектростанції – ДТЕК

У ніч проти 27 квітня російські військові завдали «комбінованого удару» по Україні ракетами різних типів, розповів командувач Повітряних сил Микола Олещук. За його словами, сили ППО збили 21 з 34 ракет, які запустила РФ.

Міністр енергетики повідомив, що Росія масовано атакувала енергетичні об’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях. Є пошкодження обладнання, на одному з об’єктів був поранений начальник зміни.

Нові кіоски в ЦЕНТРІ Запоріжжя, КУЛЕМЕТИ на ЗАЕС, обстріл Магдалинівки - День.

Нові кіоски в ЦЕНТРІ Запоріжжя, КУЛЕМЕТИ на ЗАЕС, обстріл Магдалинівки - День.

Неможливо сісти на лавочку. Запоріжці обурені встановленням МАФів на площі Маяковського У Запоріжжі ремонтують важку колісну та гусеничну техніку. За 4 тижні полагодили 19 одиниць Із РСЗВ росіяни обстріляли Магдалинівку. Поранення ніг отримала 65-...

Телеканал TV5 -

Павуки банки Зеленського. Чому Єрмак зжер Кубракова? -- Без цензури -- Цензор. НЕТ

Павуки банки Зеленського. Чому Єрмак зжер Кубракова? -- Без цензури -- Цензор. НЕТ

Цензор.НЕТ – найгарячіші інтерв'ю та аналітика в «Без цензури», «Час ЄС» та «Що буде далі?», підписуйтеся! Також вам може бути цікаво: Шоумен посипався. Захід побачив істинне лице Зеленського - Шило в мішку: як схопили "руку Татарова" і чи допитаю...

Цензор.НЕТ -

НОВИНИ. Випуск за 10 травня 2024 року

НОВИНИ. Випуск за 10 травня 2024 року

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 -

Про головне в деталях. В. Карп'юк.  Чим живуть видавництва у часі війни?

Про головне в деталях. В. Карп'юк. Чим живуть видавництва у часі війни?

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

День Вишиванки, а коли?/Ранкове шоу

День Вишиванки, а коли?/Ранкове шоу

Одне свято змінюється іншим, до речі, не менш важливим. День вишиванки, коли? Хто тут знає? А ось ведучі «Ранкового шоу» в цьому питанні обізнані, адже вже активно готуються до Параду Вишиванок - одного з головних символів українського народу, яки...

Перший Міський телеканал. -

Бронювання від мобілізації: пояснюють керівник апарату ЛОВА та адвокати - Погляд з Хмарочоса.

Бронювання від мобілізації: пояснюють керівник апарату ЛОВА та адвокати - Погляд з Хмарочоса.

️ Новий закон про мобілізацію, який набуває чинності 18 травня, серед іншого змінює й правила бронювання військовозобов’язаних чоловіків. Вже зараз керівники установ і підприємств з острахом чекають нових умов і кажуть, що тоді «не буде кому працю...

ЛМН -