ZAXID.NET

Останні новини в Україні станом на сьогодні. Свіжа інформація та головні події дня. Оперативні новини з усіх куточків нашої держави!

Більше новин

Суд оштрафував посадовця Держпродспоживслужби Львова за 10 тис.

Галицький районний суд виніс вирок головному спеціалісту відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Золтану Лешовському, який вимагав 10 тис. грн хабаря у власниці міського кафе. За ці гроші він обіцяв їй не штрафувати заклад за виявлені під час позапланової перевірки порушення. Суд оштрафував його на 68000 грн.

Як вказано в матеріалах справи, Золтан Лешовський працює на посаді головного спеціаліста відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області з 2017 року. На початку лютого 2020 року він разом зі співробітником позапланово перевіряли одне з львівських міських кафе. Під час перевірки він запропонував власниці за хабар не зазначати в акті перевірки виявлені істотні порушення. Він також повідомив власниці, що через ці порушення її заклад можуть оштрафувати. Аби цього не сталось, вона має заплатити йому 10 тис. грн хабаря.

Враховуючи, що сума хабаря була меншою за штраф, підприємиця на пропозицію погодилася. Далі Золтан Лешовський сказав їй прийти в офіс Держпродспоживслужби у Львові, аби скласти підроблені документи про перевірку. Він склав припис, де зазначив несуттєві порушення, та мав за кілька днів повторно перевірити заклад, утім через хабар пообіцяв підприємці цього не робити.

13 лютого вони зустрілися у приміщенні зачиненого кафе, де жінка передала посадовцю Держпродспоживслужби звіт про виправлення виявлених порушень та 10 тис. грн хабаря. При цьому, власниця кафе діяла під контролем поліцейських, до яких звернулась після пропозиції хабаря, тому після передачі грошей Золтана Лешовського затримали правоохоронці.

У суді він свою провину визнав та підтвердив обставини справи. Однак він стверджував, що не вимагав хабар, а гроші як винагороду йому запропонувала сама підприємиця.

Враховуючи обставини справи, 29 квітня суддя Галицького райсуду Олег Юрків визнав Золтана Лешовського винним у одержанні хабаря за ч. 1 ст. 368 ККУ та призначив 68000 грн штрафу. Крім цього, суд заборонив йому впродовж півтора року обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій. Цей вирок можна оскаржити в апеляції.

Новини Кривбасу 16 травня: День вишиванки, навчання для педагогів, автошкола.

Новини Кривбасу 16 травня: День вишиванки, навчання для педагогів, автошкола.

Ми сподіваємося ви вже бачили як наше місто вбралося в єдину українську сорочку до Дня вишиванки. Й дійсно навіть машини патрульної поліції закарбували на капоті код нашої нації, а допомагали у цьому правоохоронцям маленькі криворіжці, як це було ...

Перший Міський телеканал. 1

️ «ЦЕ НЕ 22-Й РІК, РФ НЕ ПРОЙДЕ МАРШЕМ». Як будують фортифікації на півдні? - Новини Приазов’я

️ «ЦЕ НЕ 22-Й РІК, РФ НЕ ПРОЙДЕ МАРШЕМ». Як будують фортифікації на півдні? - Новини Приазов’я

Запорізька область посилює свою оборону через загострення російської агресії. Про це днями заявив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. За його словами, будівництво фортифікацій у регіоні просувається згідно з задачами...

Новини Приазов'я -

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про стан справ у громаді

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про стан справ у громаді

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 1

«Евакуація – це морально важко» / hromadske

«Евакуація – це морально важко» / hromadske

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Підпишіться на нас, щоб не пропустити головних новин України та світу: ️ Ми на hromadske не зупиняємо свою роботу під час війни. Наші журналісти та редактори нині працюють у східних й західних...

Громадське Телебачення -

Чи зможе спецтрибунал щодо злочину агресії Росії подолати імунітет для Путіна? Пояснює адвокатка.

Чи зможе спецтрибунал щодо злочину агресії Росії подолати імунітет для Путіна? Пояснює адвокатка.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна

Новини Приазов'я 1

Львівські депутати зробили важливу заяву: про що йдеться?.

Львівські депутати зробили важливу заяву: про що йдеться?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #львів #сухопутна_академія #новини #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионла...

НТА 1