Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Захід не достатньо зробив для стримування Ірану — The Telegraph.

Захід вважає за краще повчати Ізраїль, ніж дивитися правді в очі: Іран — це екзистенційна загроза, яку треба стримувати.

Світу потрібна раціональна, контрольована ескалація з боку західних держав перед обличчям іранської агресії, а не огидне умиротворення, омани й боягузтва, які можна було спостерігати останніми днями. Іранський режим має бути покараний за жахливе розпалювання війни. Якби Джо Байден був серйозним президентом, він би оголосив, що мулли в Тегерані перетнули червону лінію, що вони є екзистенційною загрозою для цивілізованих націй. Він би заявив, що з них досить, що жодна країна не може безкарно запускати сотні дронів і ракет в одного зі своїх сусідів, вважає газета The Telegraph.

Байден міг би заявити, що з іранським режимом треба поводитися як зі світовим вигнанцем, яким він став й що всі його ставленики мають бути знищені, і що, перш за все, йому ніколи не буде дозволено наблизитися до ядерної зброї. У реальному світі Байден, як і Девід Кемерон (міністр закордонних справ Великої Британії), дотримується політики умиротворення, коли йдеться про Іран та його маріонеток , хоча ця стратегія не змогла стримати фашистські, імперіалістичні держави у 1930-х роках і не зможе знову у 2020-х.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

В чому полягають розбіжності у зовнішній політиці Байдена щодо Ізраїля? — Bloomberg

Відмова Заходу подивитися правді в очі означає, що стає все більш імовірним, що Іран врешті-решт отримає ядерну зброю і, цілком можливо, застосує її проти Ізраїля, який сам є ядерною державою. Газета вважає, що світ рухається до третьої світової війни з трьома або чотирма учасниками — Іраном, Росією, Китаєм і Північною Кореєю: Ісламська Республіка — найслабша ланка, з якою сьогодні найлегше впоратися, якби у світових лідерів вистачило розуму діяти.

Натомість "Залізний купол" дозволяє Заходу закривати очі на нескінченні спроби воєнних злочинів з боку іранських маріонеток. Якщо фінансована Іраном ракета, випущена по ізраїльських цивільних центрах, буде перехоплена і нікого не вбила, то можна зробити вигляд, що цього ніколи не було.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чому союзникам завжди було легше захищати Ізраїль, а не Україну? — The Times

Але коли Ізраїль відповість, його звинуватять в "ескалації". Буде більше звинувачень жертв, кричущих подвійних стандартів та особливих правил, які застосовуються лише до Ізраїля і все це для того, щоб дозволити Заходу уникнути дій проти Ірану.

"Не залишилося жодних засобів стримування: Іран може робити все, що завгодно, і навіть може розраховувати на те, що Байден чинитиме тиск на Ізраїль, щоб той не завдавав удару у відповідь", — зазначає The Telegraph.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Ізраїль може відповісти на атаку Ірану? — Bloomberg

Америка не має осмисленого довгострокового плану стримування Тегерана, знищення ХАМАСу, хуситів чи "Хезболли" або дерадикалізації палестинських територій, щоб з часом там з'явилося нове керівництво, готове визнати існування Ізраїля і прокласти шлях до життєздатного рішення на основі принципу двох держав. Це називається "ховати голову в пісок".

Послання, яке передають кожному другому диктатору, полягає в тому, що Захід настільки відчайдушно прагне уникнути будь-яких подальших конфронтацій, що заплющить очі майже на все. Але ті, хто прагне миру за будь-яку ціну, неминуче опиняються у стані війни.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Росія, Китай, Іран та КНДР зміцнюють свій союз — WP

Більше про конфлікт між Іраном та Ізраїлем пише завідувач відділу Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак у статті "Іран атакував ракетами Ізраїль. Чи розпочнеться на Близькому Сході нова війна?".

Дивіться спецтему:

  1. Катар заявив про переоцінку свого посередництва у переговорах між Ізраїлем та ХАМАС В країні зазначили, що їхню роботу хочуть використати для «набивання політичних балів».

  2. Нетаньяху: «Ізраїль захищатиме себе і прийматиме рішення самостійно» Західні лідери намагаються запобігти ескалації на Близькому Сході.

  3. Відбиття ракетної атаки Ірану обійшлось Ізраїлю та союзникам понад 1 мільярд доларів Дві третіх повітряних цілей збив саме ЦАХАЛ.

  4. Ізраїль заявив, що знищив командира елітного підрозділу терористів «Хезболли» Також ізраїльські військові ліквідували ще одного бойовика.

  5. США та ЄС готують нові санкції проти Ірану після атаки на Ізраїль — FT Більшість країн ЄС підтримують жорстку позицію, але остерігаються оголошувати Корпус вартових Ісламської революції терористичним угрупованням.

Прайм-тайм: першачки разом з патрульними поліціянтами розмалювали писанки до Великодня.

Прайм-тайм: першачки разом з патрульними поліціянтами розмалювали писанки до Великодня.

Готуємося до Великодня. На базі криворізької гімназії №52 учні разом з патрульними поліцейськими розмалювали писанки. У заході взяли участь більше 30 дітей. Розписані писанки стали не лише символом співпраці, а й свідченням злагодженості та дружні...

Перший Міський телеканал. -

«ВОЛОНТЕРИ ПОДІЛЛЯ» УКЛАЛИ УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ З БРИТАНСЬКИМИ КОЛЕГАМИ.

«ВОЛОНТЕРИ ПОДІЛЛЯ» УКЛАЛИ УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ З БРИТАНСЬКИМИ КОЛЕГАМИ.

ЮРІЙ СМАЛЬ голова правління БФ «Волонтери Поділля» ОЛЕГ ЯНИЦЬКИЙ волонтер БФ «Волонтери Поділля» TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку шир...

Телеканал Хмельницького -

ЗНОВУ У ПЛЮСІ: УКРАЇНСЬКІ ТЕАТРИ ПОВЕРНУЛИ ДОВОЄННИЙ ПОПИТ.

ЗНОВУ У ПЛЮСІ: УКРАЇНСЬКІ ТЕАТРИ ПОВЕРНУЛИ ДОВОЄННИЙ ПОПИТ.

АНДРІЙ КОВАЛЬЧУК, директор Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Старицького ДМИТРО ГУСАКОВ, головний режисер Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Старицького TV7+ — обласний тел...

Телеканал Хмельницького -

«Будьте певні». Відповідальність (випуск 147)

«Будьте певні». Відповідальність (випуск 147)

«Будьте певні». Відповідальність (випуск 147)

НТК -

Інформаційний випуск «Події дня» за 01.05.24

Інформаційний випуск «Події дня» за 01.05.24

Інформаційний випуск «Події дня» за 01.05.24

НТК -

Криворізький Fashion Day

Криворізький Fashion Day

Яскраво, патріотично та вишукано - це все про свято краси та моди, а саме про fashion day який промайнув у Кривому Розі. У дефіле взяли участь більше 50-и криворізьких моделей, які продемонстрували вишукані колекції одягу від різних дизайнерів наш...

Перший Міський телеканал. 1