Миротворець News

Інформаційний портал Центру "МИРОТВОРЕЦЬ"

Більше новин

MATROS KOSHKA: вивезення зерна з окупованого Севастополя.

“Матрос Кошка” вчергове зник біля Кіпру 5 жовтня 2022. Судно постійно здійснює рейси між кримськими і сирійськими портами, заходить в них з вимкненим АІС. Таким чином здійснюється незаконне вивезення зерна з території України, окупованої російським агресором.

MATROS KOSHKA (IMO: 9550137) вимкнув судновий транспондер біля Кіпру 05.10.2022 11:02 UTC. Судно вказує порт призначення Бейрут (Ліван), однак шукати його треба в Сирії, ймовірно в порту Тартус.

В The Associated Press 03.10.2022 вийшло грунтовне розслідування про вивезення зерна з окупованих російським агресором територій України, яке закінчується викладенням факту завантаження судна компанії Crane Marine Contractor «Матрос Кошка» в окупованому Севастополі.

Журналісти написали, що судно названо на честь російського моряка, визнаного національним героєм за його хоробрість під час Кримської війни 1854 року.

Зауважимо, що легендарний матрос Кішка Петро Маркович народився і до кінця життя жив на території України, в селі Ометинці (нині це Немирівський район Вінницької області), двічі звідси призивався в військо і двічі повертався на батьківщину. Некоректно називати його “російським” моряком, особливо в контексті розгорнутої проти України військової агресії.

Балкер MATROS KOSHKA прийшов в Чорне море 24.09.2022, відразу після проходження Босфору судновий транспондер було вимкнено.

Сигнал від судна був відсутній в AIS з 24.09 по 01.10.2022.

25.09.2022 судно вже було помітно з берега, воно стояло на якірній стоянці закритого порту Севастополь.

26.09.2022 6:45 UTC MATROS KOSHKA зайшов в Севастопольську бухту і ошвартувався біля зернового терміналу стівідорної компанії “Авліта” (в російських реєстрах “Авал”, входить в структуру ОСК – Об’єднана суднобудівна корпорація).

Вранці 29.09.2022 MATROS KOSHKA біля зернового терміналу в Севастопольській бухті було зафіксовано на фото.

На фото: балкер MATROS KOSHKA 29.09.2022 в окупованому Севастополі

Незважаючи на те що зображення судна на фото досить маленьке, ми бачимо, що воно подібне до фото балкера MATROS KOSHKA з його сторінки на порталі МарінТрафік.

Ідентифікація балкера MATROS KOSHKA по фото 29.09.2022 з окупованого Севастополя

Геолокація балкера MATROS KOSHKA по фото 29.09.2022 з окупованого Севастополя

29.09.2022 15:30 UTC MATROS KOSHKA вийшов з окупованого Севастополя. AIS порушника вимкнено з 24.09.2022 09:06 UTC.

За джерелами SeaKrime в окупованому Севастополі на судно було завантажено пшеницю, обсяг вантажу приблизно 27500 тонн.

Судно перешвартувалося на якірну стоянку порту Севастополь. На фото від 30.09.2022 ми бачимо MATROS KOSHKA біля севастопольського узбережжя. Це доведено за допомогою ідентифікації та геолокації.

На фото: балкер MATROS KOSHKA 30.09.2022 біля Круглої бухти в окупованому Севастополі

Ідентифікація показала, що конструктивні елементи досліджуваного нами зображення судна співпадають з фото балкера MATROS KOSHKA на порталі МарінТрафік.

Ідентифікація балкера MATROS KOSHKA по фото 30.09.2022 біля Круглої бухти в окупованому Севастополі

Орієнтиром для геолокації є маяк на виході з Круглої бухти.

Геолокація балкера MATROS KOSHKA по фото 30.09.2022 біля Круглої бухти в окупованому Севастополі

Ввечері 1 жовтня 2022 MATROS KOSHKA увімкнув судновий транспондер на підході до Босфору.

В ніч 02/03.10.2022 MATROS KOSHKA пройшов Босфор (повідомлення шипспотера Yörük Işık).

Правоохоронні органи України здійснюють кримінальне провадження за фактами незаконного перетину Державного кордону України, зокрема 08.09.2022 на сайті Офісу Генерального прокурора з’явилась новина про повідомлення про підозру капітану судна MATROS KOSHKA.

Припускаємо, що мова йде про Віталія Васильєва, про якого ми писали в публікації від 01.05.2022.

“Матрос Кошка”: судно, пов’язане з підсанкційною “ОСК”, вивезло зерно з окупованого Севастополя

За даними проєкту SeaKrime, на цей раз балкер MATROS KOSHKA в окупований Севастополь привів інший капітан. Встановлення його особи потребує подальших досліджень.

Також на сайті Прокуратури АРК і м.Севастополя повідомлено про підозру Дмитру Риндіну, генеральному директору судноплавної компанії «Крейн Марін Контрактор».

В публікації наводяться не всі докази, що є в розпорядженні журналістів SeaKrime, дані ми змушені приховувати з метою захисту наших джерел, оскільки окупантами здійснюються системні заходи щодо протидії роботи нашого проєкту.

SeaKrime – проєкт журналістських розслідувань злочинів проти державного суверенітету і територіальної цілісності України, пов’язаних з незаконними суднозаходженнями в закриті порти окупованого російськими загарбниками Криму.

SeaKrime є одним з проєктів Центру дослідження ознак злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку “Миротворець“.

All texts and graphic materials are licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Центр «Миротворець» просить правоохоронні органи розглядати дану публікацію на сайті як заяву про вчинення діянь проти національної безпеки України, світу, безпеки людства і міжнародного правопорядку, а також інших правопорушень.

Наслідки НЕГОДИ у Запоріжжі ліквідовували вночі та вдень, ПІДПІЛЬНА зброярня - День Підсумки 16.

Наслідки НЕГОДИ у Запоріжжі ліквідовували вночі та вдень, ПІДПІЛЬНА зброярня - День Підсумки 16.

Повалило 60 дерев, пошкодило 5 автівок та автобус: наслідки негоди у Запоріжжі Більше 10 тисяч абонентів у Запорізькій області залишились без світла Запоріжець викидав будівельне сміття у водойму в Запоріжжі Підпільний цех із виготовлення боєприпа...

Телеканал TV5 -

Позиція Галичини. Мобілізація: що змінить новий занон?

Позиція Галичини. Мобілізація: що змінить новий занон?

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram: 16 квітня у прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу #ПозиціяГаличини п...

Галичина -

Чому Україну не захищають як Ізраїль? Допомога від США, мирний план Ердогана - Діалоги з Портниковим.

Чому Україну не захищають як Ізраїль? Допомога від США, мирний план Ердогана - Діалоги з Портниковим.

Понад 300 ракет і безпілотників – Іран вперше атакував Ізраїль зі своєї території. 99% дронів вдалося знищити ще до того, як вони досягли повітряного простору країни, стверджують Ізраїльські сили оборони. У свою чергу, президент США Джо Байден ска...

Радіо Свобода -

«КІСТКИ ЗАЛИЛИ БЕТОНОМ». Будівництво на місці драмтеатру у Маріуполі - Новини Приазов’я

«КІСТКИ ЗАЛИЛИ БЕТОНОМ». Будівництво на місці драмтеатру у Маріуполі - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада продовжує вести будівельні роботи у маріупольському драмтеатрі. Про це на початку квітня повідомила міська рада Маріуполя. За даними місцевої влади, від театру, який пам’ятають маріупольці, залишилася лише фронтальна сті...

Новини Приазов'я -

НОВИНИ. Випуск за 16 квітня 2024 року

НОВИНИ. Випуск за 16 квітня 2024 року

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 1

Кожна зустріч має сенс

Кожна зустріч має сенс

НТА 1