Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Нетаньягу відповів на вимоги ХАМАС повністю припинити війну в обмін на звільнення заручників.

Ізраїльський прем'єр каже, що припинення війни в Газі зараз утримає ХАМАС при владі та збереже загрозу з боку бойовиків. 

Ізраїль готовий на тимчасове припинення бойових дій у Секторі Гази для звільнення заручників, але не погодиться на вимогу ХАМАС повністю зупинити війну, заявив прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу. Про це повідомляє Bloomberg .

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ізраїль погрожує "знищити" владу Палестини, якщо МКС видасть ордери на арешт його лідерів

Ізраїль і ХАМАС уже кілька тижнів ведуть переговори через посередників про можливе перемир'я, яке передбачає звільнення заручників.

"Ми не готові прийняти ситуацію, в якій батальйони ХАМАС вийдуть зі своїх бункерів, знову візьмуть під контроль Газу, відновлять свою військову інфраструктуру і повернуться до погроз громадянам Ізраїлю в навколишніх поселеннях, в містах на півдні, у всіх частинах країни", - заявив Нетаньягу в неділю, 5 травня.

Він додав, що не Ізраїль, а ХАМАС перешкоджає досягненню угоди.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Туреччина призупиняє торгівлю з Ізраїлем через війну в Газі

Поступка вимогам ХАМАС стане "жахливою поразкою" для Ізраїлю, величезною перемогою для бойовиків та Ірану, а також продемонструє слабкість як друзям, так і ворогам Ізраїлю, наголосив Нетаньягу.

Ця слабкість віддалить будь-яку подальшу мирну угоду, додав він, вказуючи, зокрема, потенційну нормалізацію відносин з Саудівською Аравією.

"Ця слабкість лише наблизить наступну війну і віддалить наступну мирну угоду. Альянси не укладаються зі слабкими й переможеними, альянси укладаються з сильними й переможцями", - зазначив Нетаньягу.

Політичний лідер ХАМАС Ісмаїл Ханія заявив, що угруповання, яке США і ЄС вважають терористичною організацією, приносить "серйозність і позитив" у нинішні переговори. А Нетаньягу, за словами Ханія, "вигадує постійні виправдання для продовження агресії та розширення кола конфлікту”.

ХАМАС, як і раніше, прагне всеосяжної угоди, яка гарантує виведення ізраїльських військ і досягнення серйозних домовленостей щодо обміну полоненими/заручниками, додав представник бойовиків.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

США заявили, що оборонний пакт із Саудівською Аравією неможливий без домовленостей з Ізраїлем

Раніше повідомлялося, що чергові переговори 4 травня про припинення вогню закінчилися безрезультатно . Остання угода, запропонована посередниками, передбачає обмін заручниками. Згідно з нею, пауза мала б тривати кілька тижнів.

Єгипетські та американські посередники кажуть про ознаки компромісу в останні дні, але шанси на угоду про перемир'я залишаються пов'язаними з ключовим питанням про те, чи погодиться Ізраїль на припинення війни без досягнення заявленої мети — знищення ХАМАС.

Уряд Нетаньягу, однак, уже давно наполягає на тому, що не припинить війну, доки не буде знищено ХАМАС і повернуто всіх заручників.

Дивіться спецтему:

  1. США заявили, що оборонний пакт із Саудівською Аравією неможливий без домовленостей з Ізраїлем Необхідна тристороння згода.

  2. Ізраїль та ХАМАС домовляються про обмін заручниками, але далекі від повного припинення війни ‒ ЗМІ Терористи наполягають на виведенні всіх ізраїльських військ із Гази.

  3. Туреччина призупиняє торгівлю з Ізраїлем через війну в Газі Цей крок розширює впроваджені раніше обмеження на експорт до Ізраїлю.

  4. Іран запровадив санкції проти США і Великої Британії Американським та британським військовим керівникам тепер заборонено в’їжджати до Ірану

  5. МКС звинуватять у заангажованості в разі видачі ордеру на арешт Нетаньяху Союзники Ізраїлю не хочуть розвитку подій в такому напрямку.

Відключення електроенергії почалися?#блекаут #світло #електрика #lmn #video #новини #врек #львів.

Відключення електроенергії почалися?#блекаут #світло #електрика #lmn #video #новини #врек #львів.

️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповіла речниця "Львівобленерго" Галина Петрушка. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life #l...

ЛМН -

Як зберегти обʼєкти електроенергії?

Як зберегти обʼєкти електроенергії?

Що можна зробити, щоб росії забракло ракет на наші об’єкти генерації енергії? Рішення пропонує львівський підприємець. У чому суть його ідеї? ️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів підприємець та громадський діяч Василь Курій. Станьте спонсором...

ЛМН -

Чому потрібен окремий трибунал щодо злочину агресії РФ проти України?.

Чому потрібен окремий трибунал щодо злочину агресії РФ проти України?.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #СудООН #міжнатроднийсуд #спецтрибунал #трибунал #международнийсуд #судпутін #судпутин #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

Його катували і навіть розстрілювали. Історія захисника Маріуполя Геннадія Зеленого. #shorts

Його катували і навіть розстрілювали. Історія захисника Маріуполя Геннадія Зеленого. #shorts

В новому випуску програми «Захист» дивіться свідчення, від яких перехоплює подих. Оборонець Маріуполя розповідає страшну правду про те, як у повному оточенні захищали місто. Про полон і жахливі тортури. Про зраду тих, кому врятував життя. Про втеч...

Цензор.НЕТ -

«РФ будує залізницю через Запорізьку область, щоб мати ще один коридор до Криму» – депутат.

«РФ будує залізницю через Запорізьку область, щоб мати ще один коридор до Криму» – депутат.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #залізнадорога #железнаядорога #залізнадорогарф #залізнадорогамелітополь #дорогадокрыма #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

«ДОПОМОГА ДУЖЕ ШВИДКО ЗАКІНЧИЛАСЯ». Відновлення Миколаївщини - Новини Приазов’я

«ДОПОМОГА ДУЖЕ ШВИДКО ЗАКІНЧИЛАСЯ». Відновлення Миколаївщини - Новини Приазов’я

На Миколаївщині за підтримки міжнародних партнерів реалізується низка проєктів, спрямованих на відновлення регіону. Зокрема, йдеться про заклади освіти та комунальні підприємства. Про це нещодавно на брифінгу повідомила заступниця директора департ...

Новини Приазов'я -