InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

США прагнуть посилити світовий тиск на Росію щодо нерозміщення ядерної зброї в космосі — NYT.

Ядерна зброя в космосі може знищити комерційні й військові супутники, в тому числі ті, які змінюють глобальні комунікації.

Американські чиновники намагаються посилити міжнародний тиск на Росію, щоб вона не розміщувала протисупутникову ядерну зброю в космосі, і отримали інформацію, яка суперечить поясненням Москви про те, що пристрій, який вона розробляє, призначений для мирних наукових цілей, заявив у п'ятницю 3 травня високопоставлений чиновник Державного департаменту США. Занепокоєння з приводу розробки Росією нового покоління космічної ядерної зброї зростає у Вашингтоні, особливо після того, як минулого місяця Москва наклала вето на заходи ООН, спрямовані на утримання космосу вільним від такої зброї. Деякі республіканці вважають, що адміністрація Байдена робить недостатньо для стримування російської роботи над пристроєм, а інші стурбовані очевидним рішенням Китаю не тиснути на Москву, щоб вона зупинилася, пише The New York Times.

3 квітня Меллорі Стюарт, помічник держсекретаря США з питань контролю над озброєннями, заявила, що хоча Сполучені Штати знали про те, що Росія роками працює над створенням такого апарату, "лише нещодавно ми змогли зробити більш точну оцінку їхнього прогресу". Стюарт сказала, що орбіта, яку займе російський супутник, знаходиться в регіоні з високим рівнем радіації, який не використовується іншими супутниками.

"Все, що ми робимо на дипломатичній арені, спрямоване на те, щоб не дати росіянам продовжити цю програму. Міжнародна реакція має бути обурливою, якщо це дійсно буде продовжено, тому, що це стосується кожного, чи не так? Кожну окрему країну. Це нерозбірливо за своїм потенційним впливом", — сказала вона.

На відміну від традиційних ядерних арсеналів, ця зброя не буде призначена для ураження Землі. Натомість, вона може знищити комерційні й військові супутники, в тому числі ті, які змінюють глобальні комунікації.

Стюарт зазначила, що хоча пристрій не розгорнутий і не становить безпосередньої загрози, він, у разі запуску і використання, "зробить нижню навколоземну орбіту непридатною для використання на певний час". На нижній навколоземній орбіті розміщені супутники уряду США і таких комунікаційних компаній, як Starlink, а це означає, що зброя може вивести з ладу багато супутників, а не лише ті, проти яких вона спрямована.

Источник: zn.ua

«Цегла з пропелером»: незвичайний український БПЛА наводить паніку на війська РФ.

«Цегла з пропелером»: незвичайний український БПЛА наводить паніку на війська РФ.

Останніми тижнями Україна використовує незвичну зброю для нанесення ударів у глибині території РФ: невеликі безпілотні літаки, начинені вибухівкою, що нагадують деякі варіанти літаків Cessna з пропелером.

InternetUA 1
Ядерна зброя РФ у космосі — вчені попередили про апокаліпсис у разі вибуху.

Ядерна зброя РФ у космосі — вчені попередили про апокаліпсис у разі вибуху.

Поки інші країни розробляють супутники, космічні апарати та телескопи для дослідження та освоєння космосу, країна-терорист росія робить кроки з утілення у життя ідеї ядерного вибуху у космічному просторі.

InternetUA 2
КРІНЖовості: про російську брехню та абсурд - 18.05.24

КРІНЖовості: про російську брехню та абсурд - 18.05.24

Підписуйтесь на канал та залишайте коментарі під відео! Для нас важлива ваша думка! Наші соціальні мережі: Telegram: Facebook: Instagram: TikTok:

Телеканал TV5 1

«Воротарі не мають руки, а польові гравці – ноги»: як ветерани війни стали футбольною командою.

«Воротарі не мають руки, а польові гравці – ноги»: як ветерани війни стали футбольною командою.

«Зламана ключиця, ампутація лівої руки, розірвані плече, живіт, нога, щелепа, око», – такі травми на фронті отримав Богдан Молочко. 10 місяців він провів у лікарні, а тоді, каже, неочікуваним способом фізіологічної та психологічної реабілітації ст...

Радіо Свобода -

Окрилені відвагою.  Калушанин Назар про війну, ампутацію та байдужість

Окрилені відвагою. Калушанин Назар про війну, ампутацію та байдужість

26-річний калушанин Назар відбивав атаки росіян на Київщині та Донеччині у складі 10-гірсько- штурмової бригади. Служив на посаді стрільця-зенітника. Рік тому отримав важке поранення — відірвало ногу. Далі важкі операцій, деякі навіть без наркозу....

Галичина -

Невичерпне джерело. Виставка  «Великодня»

Невичерпне джерело. Виставка «Великодня»

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

Фінальний етап змагань з регбі серед школярів: як це було?.

Фінальний етап змагань з регбі серед школярів: як це було?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #регбі #львів #спорт

НТА -

Інформаційний випуск «Події тижня» за 18.05.24

Інформаційний випуск «Події тижня» за 18.05.24

Інформаційний випуск «Події тижня» за 18.05.24

НТК 1