ЛІГА.net

Війна Росії проти України: онлайн-хроніка, останні події на Донбасі. Головні новини України та світу на сайті ЛІГА.net

Більше новин

ЗСУ з Patriot за п'ять хвилин знищили три вертольоти й два літаки РФ у травні – речник ПС.

Повітряні сили з зенітно-ракетного комплексу Patriot знищили три літаки та п'ять гелікоптерів окупантів над Брянською областю РФ та ще літак над Чорним морем. Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в інтерв'ю виданню Новинарня.

Журналіст зауважив, що 13 травня окупанти у Брянській області втратили як мінімум один винищувач Су-34 й один Су-35, два рідкісні вертольоти радіоелектронної боротьби Мі-8МТПР-1, ще один Мі-8.

"Це була блискуча операція під керівництвом командувача Повітряних сил [Миколи Олещука]. Завдяки нестандартним рішучим діям підрозділи ЗРК Patriot за п’ять хвилин знищили одразу п’ять бортів на Брянському напрямку, звідки вони тоді бомбардували керованими авіабомбами наші північні регіони. Я називаю це жартома "брянська різня", – заявив Ігнат.

Також речник ПС повідомив, що з Patriot над Чорним морем був збитий ще один Су-35, це трапилося "через деякий час" після подій у Брянській області.

"І після цього вони [росіяни] на деякий час перестали там літати, бо зрозуміли, що там небезпечно, можуть збити. Комплекс Patriot – це такі можливості!" – зауважив він.

  • 3 липня в ролику від Міноборони з нагоди Дня зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ в одному з кадрів видно бік машини зі складу ЗРК Patriot зі збитими 13 травня цілями, коли відбувся "падіж" повітряної техніки в Брянській області РФ.
  • 16 травня 2023-го з'явилася інформація, що адміністрація Стародубського округу Брянської області шукає тіло пілота екіпажу літака, що "розбився 13 травня" (говорили про Су-34), і просить місцевих жителів про допомогу.
  • Російське ТБ промовчало про падіння у Брянській області гелікоптерів та літаків МО РФ.

Читайте також: В Україні взимку розгорнуть ще одну систему Patriot. Німеччина прогнозує складний період

У Коломиї запрацював новий фонтан

У Коломиї запрацював новий фонтан

У Коломиї запрацював новий фонтан. Його облаштували на оновленій площі перед музеєм Писанкового розпису. За менш як тиждень це місце вже стало популярним серед місцевих, особливо сподобався фонтан дітям.

НТК -

Собака Майра понад три роки чекає у вольєрі на своїх господарів.

Собака Майра понад три роки чекає у вольєрі на своїх господарів.

Майра шукає родину. Хвостата дівчинка зараз знаходиться у Коломийському притулку для собак-безхатьків. Чотирилапа вже понад три роки з надією чекає у вольєрі, що її нарешті заберуть додому. Придивіться уважно та послухайте історію Майри. Коломийсь...

НТК -

Чоловіки України чекають 18 травня: набуде чинності Закон про мобілізацію.

Чоловіки України чекають 18 травня: набуде чинності Закон про мобілізацію.

Чоловіки України чекають 18 травня. Саме тоді набуде чинності Закон про мобілізацію, який суттєво змінив її правила. Зокрема, тепер зменшено вік тих, кого можуть забрати до війська, втратив актуальність термін «обмежено придатний» та дещо інше. Мо...

НТК -

ТВ7+. ПРИЗЕРИ ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ

ТВ7+. ПРИЗЕРИ ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ

З нагородами з Італії. Хмельницькі спортсмени повернулися з чемпіонату Європи з козацького двобою. На батьківщину прибули не з порожніми руками. Більше про змагання знають наші журналісти. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш кан...

Телеканал Хмельницького -

Міський голова Коломиї закликав мешканців громади економити електроенергію.

Міський голова Коломиї закликав мешканців громади економити електроенергію.

Економте електроенергію. До мешканців Коломийської ТГ звернувся Богдан Станіславський. Він закликав мешканців громади ощадливо ставитися до споживання електроенергії, особливо в години ранкових та вечірніх пікових навантажень. Ощадливість може вбе...

НТК -

Металодетектори на НМТ 2024: особливості проведення тесту цьогоріч.

Металодетектори на НМТ 2024: особливості проведення тесту цьогоріч.

З початком повномасштабного вторгнення замість класичного тестування в форматі ЗНО випускники складають Національний мультипредметний тест (НМТ). Цьогоріч ввели певні зміни, зокрема, збільшилася кількість предметів. Детальніше про особливості пров...

Телеканал СК1 -