Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Нецитрусові фрукти: як за їх допомогою збільшити споживання вітаміну С.

Мабуть, найпопулярніший з усіх вітамінів, вітамін С привертає до себе багато уваги завдяки своїм імуностимулюючим властивостям. Також він приносить користь шкірі та волоссю.

Це незамінний вітамін не може вироблятися в організмі і повинен надходити з їжею. Хоча цитрусові є найпопулярнішим вибором, деякі інші фрукти також містять достатню кількість цього чудодійного вітаміну. Ми підготували для вас їх список.

Лічі

Лічі - чудове джерело вітаміну С, і додавання його до свого раціону - чудовий спосіб збільшити його споживання. Лічі також містить велику кількість омега-3 та омега-6 жирних кислот, які корисні для мозку, серця та судин.

Чаша лічі має близько 70 мг вітаміну С, чого достатньо, щоб задовольнити вашу добову потребу.

Папайя

В одній чашці папайї міститься близько 87 мг вітаміну С. Окрім того, що цей вітамін є чудовим антиоксидантом, він також має протизапальну дію на мозок.

Щоб підтвердити це, було проведено дослідження за участю 20 людей з легкою формою хвороби Альцгеймера, які отримували екстракт папайї протягом шести місяців. Результати показали зменшення запалення у них.

Полуниця

Одна чашка полуниці містить близько 89 мг вітаміну С. Крім того, полуниця також містить мінерали, такі як марганець, флавоноїди та фолієву кислоту, які корисні для підтримки здоров'я людини.

Дослідження показують, що високий вміст антиоксидантів у полуниці допомагає запобігти раку, деменції та діабету. Дослідження показало, що щоденне вживання сублімованої полуниці допомагає знизити ризик серцевих захворювань.

Ківі

Ківі - ще один фрукт, який потрапив до цього списку. Кілька досліджень показують, що вітамін С та антиоксиданти, присутні в ківі, зменшують окислювальний стрес, який може призвести до серйозних захворювань.

Крім того, інші дослідження показують, що щоденне споживання ківі може знизити рівень тригліцеридів в організмі. В подальшому це може знизити рівень цукру в крові.

Раніше OBOZ.UA писав про весняний сезон вітамінів.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Як припинити боятися та полюбити піксель

Як припинити боятися та полюбити піксель

Я не народжений для війни. Я взагалі не зустрічав на війні тих, хто був для неї народжений. У роті, з якою я починав служити, були шкільна вчителька, айтівець із Івано-Франківська та цирковий мім із Києва. Бачив в армії трактористів та маркетологі...

Обозреватель 1
Ансамблю «Червона калина» з Переяславської громади виповнюється 30 років.

Ансамблю «Червона калина» з Переяславської громади виповнюється 30 років.

Учасники народного аматорського ансамблю української пісні «Червона калина» кожного тижня збираються поспівати у рідному селі Вовчків Переяславської громади. Цього тижня репетирували майже щодня, готуючись до важливого благодійного концерту на під...

proSLAV -

Ситуація в енергосистемі гірша, ніж рік тому

Ситуація в енергосистемі гірша, ніж рік тому

Чи врятують енергосистему країни альтернативні джерела енергії? А також наскільки критичною є ситуація зараз і що нам очікувати цього літа і взимку? ️Говоримо з експертом Інституту енергетичних стратегій Юрієм Корольчуком. Станьте спонсором цього ...

ЛМН 1

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

Чому вимикають світло ️ #lmn #блекаут #відключеннясвітла #електроенергія #новини #lviv #lmn #врек.

ЛМН -

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя за 13-19 травня

Новини Тернополя -

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Спортсмени з усієї України позмагалися на відкритому чемпіонаті Львівської області з плавання.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #львів #плавання #новини

НТА -

План знищення Львова. Як Садовий перетворив комфортне місто у непридатні для життя кам’яні джунглі?

План знищення Львова. Як Садовий перетворив комфортне місто у непридатні для життя кам’яні джунглі?

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Навіщо у міській раді незаконно змінюють містобудівну документацію? Та скільки треба заплатити, щоб у мерії заплющили очі на незаконне будівництво? Дивіться у новому розсліду...

НТА 4