InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

НАТО відпрацьовує в Північній Атлантиці протичовнову боротьбу в рамках маневрів Dynamic Mongoose-2024.

В акваторії Північної Атлантики в активну фазу увійшли навчання підрозділів країн НАТО Dynamic Mongoose 24, які мають на меті перевірити протичовнові та надводні можливості союзників.

Як інформує портал Об’єднаного військово-морського командування (MARCOM) морських сил НАТО, кораблі, підводні човни, літаки та кілька тисяч військовослужбовців з 10 країн Альянсу зібралися, щоб перевірити свої навички під час маневрів, як триватимуть у Північній Атлантиці до 10 травня, повідомляє АрміяInform.

Dynamic Mongoose (Стрімкий мангуст) — це щорічні навчання з боротьби з підводними човнами (ПЧВ) і протикорабельної боротьби (ASuW), призначені для підготовки морських екіпажів НАТО до реагування та адаптації до будь-якого типу загрози від морського дна до космосу.

Це можливість навчити екіпажі підводних човнів ухилятися та реагувати на ймовірні загрози з глибини до поверхні моря, одночасно навчаючи надводні судна та повітряні засоби виявляти ворожі субмарини та реагувати на загрозу, що можуть «причаїтися під хвилями».

Підрозділи Альянсу з Канади, Данії, Фарерських островів, Німеччини, Нідерландів, Норвегії, Іспанії, Швеції, Великої Британії та Сполучених Штатів проводять ці надзвичайно складні військово-морські тренування під керівництвом командувача підводними човнами НАТО (COMSUBNATO) між Норвегією та Ісландією.

У них безпосередньо задіяні п’ять підводних човнів, сім суден супроводу (фрегатів і патрульних кораблів) і вісім морських патрульних літаків (MPA).

Нинішні події операції розгортаються у водному просторі, відомому як розрив Гренландія-Ісландія-Сполучене Королівство-Норвегія (GIUK-N). Холодні умови навколишнього середовища в цю пору року в регіоні представляють свої власні труднощі, які екіпажі повинні подолати на додаток до оперативного задуму навчань.

Як зазначають аналітики військово-морського порталу Naval News, регіональні плани реагування НАТО були переглянуті у 2022 році після загального погіршення євроатлантичної безпеки за останні кілька років, включаючи вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року.

«У 2023 році та особливо у 2024 році «Стрімкий мангуст» — навчання з ПЧО в Північній Атлантиці Об’єднаного військово-морського командування НАТО (MARCOM), яке базується на постійній морській групі НАТО 1 (SNMG1) — стало складнішим за своєю легендою з метою підготовки військово-морських сил до дотримання цих переглянутих планів», — сказав контрадмірал Томас Уолл, підводник ВМС США (USN), призначений командиром підводних човнів НАТО (COMSUBNATO) у MARCOM.

Раніше Інститут Військово-морських сил США зазначав, що здатність НАТО знаходити, відстежувати та впізнавати підводні човни є як організація заходів безпеки на воді, так і захист від загрози з боку Росії.

Особливістю цьогорічних маневрів стала участь Швеції, яка долучилась до морських навчань НАТО як повноправний член Альянсу з моменту її вступу в організацію 7 березня.

«Цього року ми раді включити в Dynamic Mongoose тренувальні дії з однією з передових шведських субмарин класу «Готланд», — сказав контрадмірал Томас Уолл. «Ми співпрацюємо з Військово-морськими силами Швеції протягом багатьох років, тому оперативна сумісність уже є. Вони привносять досвід екіпажу підводного човна, який добре розбирається в операціях на мілководді, тому їх присутність у складі військово-морських сил союзників значно посилить нашу колективну оборону в регіоні».

Як зазначено в офіційному релізі НАТО, завдання маневрів Dynamic Mongoose виконуються одночасно з навчаннями НАТО Neptune Strike (NEST) 24-1, які проводяться в регіонах Середземного та Балтійського морів з 26 квітня по 10 травня.

NEST — це багатодоменне заняття з підвищеної пильності, яке демонструє оперативне використання висококласних морських сил під командуванням і контролем НАТО. Проведення цих двох комплексних багатопрофільних навчань одночасно демонструє здатність Альянсу виконувати місії в усьому євроатлантичному регіоні.

Источник: armyinform.com.ua

Нова сонячна технологія перетворює парникові гази на цінне паливо.

Нова сонячна технологія перетворює парникові гази на цінне паливо.

Новий фотокаталізатор, розроблений Шанхайським університетом Цзяо Тонг, пропонує екологічний ефективний метод перетворення парникових газів у хімічні речовини за допомогою сонячної енергії, що є значним прогресом у сталому хімічному виробництві.

InternetUA 1
Росія залишиться загрозою для НАТО на довгі роки — Крістофер Каволі.

Росія залишиться загрозою для НАТО на довгі роки — Крістофер Каволі.

Росія на роки залишиться довгостроковою загрозою для НАТО. Так вважає верховний командувач сил НАТО та командувач Сил США в Європі генерал Крістофер Каволі, – повідомляє “Голос Америки”.

InternetUA 1
«РФ будує залізницю через Запорізьку область, щоб мати ще один коридор до Криму» – депутат.

«РФ будує залізницю через Запорізьку область, щоб мати ще один коридор до Криму» – депутат.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #залізнадорога #железнаядорога #залізнадорогарф #залізнадорогамелітополь #дорогадокрыма #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я 1

Відключення електроенергії почалися?#блекаут #світло #електрика #lmn #video #новини #врек #львів.

Відключення електроенергії почалися?#блекаут #світло #електрика #lmn #video #новини #врек #львів.

️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповіла речниця "Львівобленерго" Галина Петрушка. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life #l...

ЛМН -

Його катували і навіть розстрілювали. Історія захисника Маріуполя Геннадія Зеленого. #shorts

Його катували і навіть розстрілювали. Історія захисника Маріуполя Геннадія Зеленого. #shorts

В новому випуску програми «Захист» дивіться свідчення, від яких перехоплює подих. Оборонець Маріуполя розповідає страшну правду про те, як у повному оточенні захищали місто. Про полон і жахливі тортури. Про зраду тих, кому врятував життя. Про втеч...

Цензор.НЕТ 2

Зберегти обʼєкти електроенергії️#блекаут #світло #lmn #video #новини #врек #news #відключеннясвітла.

Зберегти обʼєкти електроенергії️#блекаут #світло #lmn #video #новини #врек #news #відключеннясвітла.

️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів підприємець та громадський діяч Василь Курій. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life...

ЛМН -

Чому потрібен окремий трибунал щодо злочину агресії РФ проти України?.

Чому потрібен окремий трибунал щодо злочину агресії РФ проти України?.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #СудООН #міжнатроднийсуд #спецтрибунал #трибунал #международнийсуд #судпутін #судпутин #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я 1

Як зберегти обʼєкти електроенергії?

Як зберегти обʼєкти електроенергії?

Що можна зробити, щоб росії забракло ракет на наші об’єкти генерації енергії? Рішення пропонує львівський підприємець. У чому суть його ідеї? ️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів підприємець та громадський діяч Василь Курій. Станьте спонсором...

ЛМН -