InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Час роботів-вбивць уже настав: чому ШІ стає дедалі небезпечнішим із кожним днем.

У понеділок у Відні (Австрія) відбулася зустріч військових, чиновників і розробників із понад 100 країн для обговорення впливу штучного інтелекту (ШІ) на військові технології. Політики вважають, що військовий ШІ потрібно негайно взяти під контроль, пише Вloomberg.

Оскільки автономні системи озброєння швидко поширюються і впроваджуються, зокрема на полях битв в Україні та в Газі, безпілотні літальні апарати, оснащені ШІ, допомагають військовим вирішувати, вражати цілі чи ні. Не виключено, що такі рішення вже зовсім скоро можна буде повністю передати машинам.

“Це момент Оппенгеймера наших днів”, — сказав міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг, маючи на увазі Дж. Роберта Оппенгеймера, який допоміг винайти атомну бомбу в 1945 році, а потім почав виступати за контроль над поширенням ядерної зброї.

Поширення глобального конфлікту в поєднанні з фінансовими стимулами для компаній, що просувають ШІ, ускладнює контроль над роботами-вбивцями, вважає Яан Таллінн, один з інвесторів платформи Alphabet Inc. DeepMind Technologies.

Уряди в усьому світі намагаються співпрацювати з компаніями, що інтегрують ШІ-інструменти в оборонний сектор. Наприклад, Пентагон вкладає мільйони доларів у стартапи в галузі ШІ. Європейський Союз платить за послуги зі створення бази даних зображень, яка допоможе оцінити цілі на полі бою за допомогою машинного зору. Ізраїль використовує програму штучного інтелекту під назвою “Лаванда” для визначення цілей.

“Час роботів-вбивць уже настав, — сказав Ентоні Агірре, фізик, який передбачив траєкторію розвитку технологій у 2017 році. — Нам потрібен договір про контроль над озброєннями, узгоджений Генеральною Асамблеєю ООН”.

Але прихильники дипломатичних рішень, найімовірніше, будуть розчаровані в короткостроковій перспективі, на думку Александра Кментта, головного чиновника Австрії з питань роззброєння. Він вважає, що класичний підхід до контролю над озброєннями не працює, тому що йдеться не про одну систему озброєнь, а про комбінацію технологій подвійного призначення. Замість того щоб укласти новий договір “magnum opus”, Кментт припустив, що країни, можливо, будуть змушені доводити справу до кінця, використовуючи вже наявні в їхньому розпорядженні правові інструменти. За його словами, посилення експортного контролю та гуманітарного законодавства може допомогти стримати поширення ШІ-систем.

У довгостроковій перспективі, після того як технологія стане доступною недержавним суб’єктам і, можливо, терористам, країни будуть змушені виробляти нові правила, пророкує Арнольдо Андре Тіноко, міністр закордонних справ Коста-Ріки. Легка доступність автономної зброї усуває обмеження, через які раніше лише деякі могли брати участь у гонці озброєнь, вважає він. А тепер будь-хто, хто володіє 3D-принтером і базовими знаннями в галузі програмування, може створювати дрони і використовувати їх як зброю масового ураження. Автономні системи озброєння назавжди змінили концепцію міжнародної стабільності, підкреслив міністр.

Источник: expert.in.ua

Українців попередили про погіршення якості мобільного зв'язку та інтернету — що кажуть оператори.

Українців попередили про погіршення якості мобільного зв'язку та інтернету — що кажуть оператори.

Під час відключень електроенергії, які відбуваються в Україні останнім часом, користувачі мобільного зв'язку та Інтернету помітили погіршення якості та перебої у наданні послуг.

InternetUA 1
Теледоктор: хвороба Лайма – все, що треба знати про цю інфекцію.

Теледоктор: хвороба Лайма – все, що треба знати про цю інфекцію.

Як розрізнити та запобігти захворюванням, які поширюються від укусів кліщів в Україні, зокрема хвороби Лайма, які активні у теплий період року, коли кліщі найактивніші? Саме це питання розібрали у програмі «Теледоктор».

Перший Міський телеканал. -

ТВ7+. УКРАЇНА НАБЛИЖАЄТЬСЯ ДО ПЕРЕМОВИН

ТВ7+. УКРАЇНА НАБЛИЖАЄТЬСЯ ДО ПЕРЕМОВИН

АНДРІЙ ГОРОДНИЦЬКИЙ - політолог. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. ДІТИ НАУКОВЦІ

ТВ7+. ДІТИ НАУКОВЦІ

Діти науковці. У Хмельницькій обласній раді відбулась церемонія нагородження обласними преміями переможців другого етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Про талановитих та здіб...

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. ЯКІСНА ОПІКА ДЛЯ ПОТРЕБУЮЧИХ

ТВ7+. ЯКІСНА ОПІКА ДЛЯ ПОТРЕБУЮЧИХ

В області з’являється все більше людей, які потребують домашнього супроводу. Його своїм бенефіціарам пропонує «Карітас Хмельницький». Для того аби послуги опіки надавались краще благодійники вирішили скооперувати сили із владою. Детальніше - далі ...

Телеканал Хмельницького -

Реабілітаційний центр для алко та наркозалежних біля Тернополя.

Реабілітаційний центр для алко та наркозалежних біля Тернополя.

Більше цікавих новин читайте на сайті te.20minut.ua! Підписуйтесь на наш телеграм, щоб оперативно дізнаватися про важливі події

Новини Тернополя -

ТВ7+. ВІЗИТ БЛАЖЕННІЙШОГО

ТВ7+. ВІЗИТ БЛАЖЕННІЙШОГО

Помолитися за мир та підтримати громаду. Предстоятель православної церкви України Епіфаній прибув на Хмельниччину. Помолитися разом із блаженнійшим зібрались представники духовенства та однієї із громад області. Більше про візит- далі у сюжеті. На...

Телеканал Хмельницького -

Перевірені новини про повсякденне життя України та світу.
Західні союзники повинні зняти обмеження на використання зброї, що постачається в Україну, а також дати Києву більше свободи для завдавання ударів ...
На сайті з пошуку роботи Work.ua зʼявився розділ "Бронювання". Ідея такої функції спрощення пошуку робітників для компаній, які є критично важливим...
🪖 Понад 3000 засуджених написали заяви про бажання служити в армії. Про це повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька. За її словами, ві...
Телеграм канали
У Києві озброєні чоловіки в масках серед білого дня нападали на перехожих: що відомо.
Термін дії висновку ВЛК щодо придатності до військової служби становить 1 рік - постанова Кабміну.
Український воїн Іван Кавка загинув на Запорізькому напрямку.
Кабмін зменшив термін дії висновку ВЛК про придатність у воєнний час.
«Це ганьба» : Чісора гнівно відреагував на ситуацію в бою Усик – Ф'юрі.
Роботодавців зобов’язали вручати повістки, організовувати прибуття працівників до ТЦК та інформувати про тих, хто відмовився від їх отримання чи звільнився - постанова Кабміну.
«Совок головного мозку» : українців обурила пропозиція ввести податок на бездітність, нардеп після скандалу «дав задню».
Бойова робота лучника-окупанта на Луганщині. ВIДЕО
Усик подарував костюм та рукавички з переможного бою проти Ф'юрі.
Як швидко очистити кеш браузера: інструкція для ПК та смартфонів.