Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Демократичні сили Білорусі отримають більшу підтримку від Європейського парламенту.

Тверда і солідарна позиція світу допоможе Білорусі в боротьбі за вільну, незалежну та демократичну країну.

Європарламент посилює співпрацю з білоруськими демократичними силами, повідомляє сайт Європейського парламенту. Під час церемонії в Офісі Європейського парламенту у столиці Мальти Валетті президентка Європейського парламенту Роберта Мецола та голова Об’єднаного тимчасового кабінету Білорусі Світлана Ціхановська підписали Лист про наміри на знак твердої відданості парламенту посиленню співпраці з демократичними силами Білорусі. Лідерки закликали до негайного звільнення всіх політв'язнів у Білорусі.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Литві відреагували на «атаку дронів на Білорусь», про яку заявили у Мінську

«Це сильний сигнал рішучості парламенту зміцнити наші зв’язки, продемонструвати нашу підтримку демократичних сил і громадянського суспільства Білорусі в їхній боротьбі за вільну, незалежну та демократичну країну», - сказала Роберта Мецола.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Литва за рік збудувала на кордоні з Білоруссю 600 кілометрів фортифікацій – очільниця МВС

Перед церемонією Роберта Мецола та Світлана Ціхановська провели двосторонню зустріч, під час якої обговорили нагальну потребу демократичного світу твердо та солідарно стояти з демократичними силами Білорусі.

«Білорусь не стане забутим куточком Європи», - сказала президентка Європейського парламенту.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Білорусь проведе у травні мобілізаційні навчання

У відповідь Світлана Ціхановська подякувала Роберті Мецолі та депутатам Європарламенту за практичну та цілеспрямовану підтримку білоруських демократичних сил і громадянського суспільства.

Раніше ми писали про те, що Росія під керівництвом Владіміра Путіна є найбільшою екзистенційною загрозою для Європи, і європейці повинні знати, що російські війська будуть стояти на кордоні Польщі у разі програшу України у війні. Так вважає глава європейської дипломатії Жозеп Боррель.

«Сьогодні Путін є екзистенційною загрозою для всіх нас. Якщо Путін досягне успіху в Україні, він там не зупиниться. Перспектива, за якої в Києві буде утворено маріонетковий уряд, як це відбулося в Білорусі, коли російські війська будуть на кордонах Польщі, а Росія контролюватиме 44 відсотки світового зернового ринку, – є чимось таким, про що європейці мають знати», - сказав він.

Підсумки тижня 13-17 травня: «Я -профі»,  «Весна Рудани.

Підсумки тижня 13-17 травня: «Я -профі», «Весна Рудани.

«Я -профі»: у Кривбасі відкрили новий центр кар’єри. Інвалідність - не вирок! У місті стартували курси з водіння для містян з особливими потребами.Код нації у тканині. Як цьогоріч Кривий Ріг відзначив день вишиванки?Основний елемент суспільства та...

Перший Міський телеканал. -

«ПОРТ ПОДОРВАЛИ!». ЗЛЯКАНА РАШИСТКА ВИЄ ПІД АКОМПАНЕМЕНТ ПРИЛЬОТІВ ДРОНІВ ЗСУ в ПОРТ НОВОРОСІЙСЬКА!

«ПОРТ ПОДОРВАЛИ!». ЗЛЯКАНА РАШИСТКА ВИЄ ПІД АКОМПАНЕМЕНТ ПРИЛЬОТІВ ДРОНІВ ЗСУ в ПОРТ НОВОРОСІЙСЬКА!

Цензор.НЕТ 1

Благодійний мистецький проект  «Сила матері»

Благодійний мистецький проект «Сила матері»

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

У Тернополі врятували кота

У Тернополі врятували кота

Новини Тернополя -

ДО ДОШКИ/ІНТЕЛЕКТУАЛЬНО-РОЗВАЖАЛЬНЕ ШОУ

ДО ДОШКИ/ІНТЕЛЕКТУАЛЬНО-РОЗВАЖАЛЬНЕ ШОУ

Увага, шукачі знань! Ви коли-небудь цікавилися, кого називали пророком для України? Чи знаєте ви, яка страва завжди була найпопулярнішою в українській кухні? А ще цікаво, які таємниці ховає термін «оселедець», який використовували козаки? Вже урив...

Перший Міський телеканал. -

Порошенко - Німеччині:  «Не фінансуйте ухилянтів!»  #shorts - DW Ukrainian.

Порошенко - Німеччині: «Не фінансуйте ухилянтів!» #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -