Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

Пентагон разом із SpaceX протидіють використанню Starlink армією РФ в Україні.

Пентагон зміг домовитись із SpaceX щодо припинення несанкціонованого використання російськими військовими інтернет-терміналів Starlink на полі бою під час війни з Україною.

Про це сказав керівник відділу космічної політики Міністерства оборони США Джон Пламб, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Bloomberg

США були "активно залучені до роботи з урядом України та SpaceX, щоб протистояти незаконному використанню Росією терміналів Starlink", — сказав Пламб.

"На даний момент ми успішно протидіємо, але я впевнений, що Росія продовжить спроби знайти способи використання Starlink та інших комерційних систем зв’язку", — сказав представник Пентагону. Хоча "це й надалі залишатиметься проблемою, але ми подумали про це та знайшли хороші рішення як зі Starlink, так і з Україною", додав він.

Пламб відмовився уточнювати, які тактики, методи чи процедури використовуються, щоб зупинити використання Росією терміналів, які підключаються до флоту низькоорбітальних супутників SpaceX.

Раніше Памб казав, що Пентагон не може змусити компанію Ілона Маска SpaceX припинити обслуговування Starlink російських загарбників на фронті.

Також читайте: Пентагон заплатив за контракт із SpaceX на розміщення терміналів Starlink в Україні $23 млн, - Bloomberg

Як зазначає Bloomberg, термінали Starlink продовжують рекламувати у Росії на таких платформах, як сайт електронної комерції Ozon. Їхні продавці кажуть, що вони працюють через підписки, оформлені від імені жителів європейських країн, де ліцензована технологія, і кажуть, що з’єднання працюють — не всередині Росії, а поблизу прикордонних регіонів, таких як окуповані території України. Однак цього тижня користувачі скаржилися на безпрецедентні проблеми з підключенням.

Нагадуємо, Starlink це супутникова система високошвидкісного широкосмугового доступу у мережу Інтернет. Спеціальний термінал дає змогу отримаєте доступ в тих районах де немає звичайних наземних систем зв'язку.

Раніше українські військові та ЗМІ повідомили про те, що окупанти почали використовувати термінали Starlink. Засновник SpaceX американський мільрдер Ілон Маск заявив, що його компанія не продає термінали Starlink до Росії – "ані прямо, ані опосередковано".

У березні у Палаті представників Конгресу США розпочали розслідування щодо SpaceX, щоб перевірити, чи запроваджувала компанія адекватні заходи, щоб запобігти розгортанню Росією сервісу Starlink у війні проти України.

Автор: Володимир Янченко

Іспанія наприкінці червня передасть Україні партію танків Leopard та боєприпаси -  міністерка оборони Роблес.

Іспанія наприкінці червня передасть Україні партію танків Leopard та боєприпаси - міністерка оборони Роблес.

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес анонсувала новий пакет військової допомоги для України. Зокрема, Мадрид передасть Києву партію танків Leopard.

Цензор.НЕТ 1
«Настав час надати українцям більшу допомогу в завданні ударів по базах усередині Росії»  -  Нуланд.

«Настав час надати українцям більшу допомогу в завданні ударів по базах усередині Росії» - Нуланд.

Ексзаступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд, діяльність якої була пов’язана з питаннями України та Росії, вважає, що Київ має право уражати військові цілі на російській території, а Сполучені Штати зі союзниками мають цьому сприяти.

Цензор.НЕТ 1
21 травня по всій території України для промислових та побутових споживачів діятимуть графіки погодинних відключень -   «Укренерго».

21 травня по всій території України для промислових та побутових споживачів діятимуть графіки погодинних відключень - «Укренерго».

Завтра, 21 травня, з 00:00 та впродовж доби по всій території України для промислових та побутових споживачів будуть діяти графіки погодинних відключень.

Цензор.НЕТ 2
Що тепер українці думають про Володимира Зеленського? Мобілізація, війна, корупція - Опитування.

Що тепер українці думають про Володимира Зеленського? Мобілізація, війна, корупція - Опитування.

20 травня минуло п'ять років як Володимир Зеленський обіймає посаду президента України. Радіо Свобода запитало людей на вулицях Києва, як вони зараз оцінюють каденцію шостого президента. Опитування не є соціологічним дослідженням і відображає суто...

Радіо Свобода -

Роботине - СІРА зона. Влучання по БУДИНКАХ у Василівці — є ЖЕРТВИ - День.Підсумки 20.05

Роботине - СІРА зона. Влучання по БУДИНКАХ у Василівці — є ЖЕРТВИ - День.Підсумки 20.05

Прильоти у Василівці. Є поранені та загиблі цивільні. По будинках, попередньо, гатили окупанти з мінометів Звільненя заступника міського голови та перейменування вулиць. Сесія Запорізької міськради В Олександрівському районі згоріла автівка, яка н...

Телеканал TV5 -

НОВИНИ. Випуск за 20 травня 2024 року

НОВИНИ. Випуск за 20 травня 2024 року

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 -

ТВ7+.МЕЛЬПОМЕНА FEST:У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ВІДБУВСЯ ФЕСТИВАЛЬ ДИТЯЧИХ ТА МОЛОДІЖНИХ ТЕАТРАЛЬНИХ КОЛЕКТИВІВ

ТВ7+.МЕЛЬПОМЕНА FEST:У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ВІДБУВСЯ ФЕСТИВАЛЬ ДИТЯЧИХ ТА МОЛОДІЖНИХ ТЕАТРАЛЬНИХ КОЛЕКТИВІВ

Гість: АНАТОЛІЙ БЕЛЕВАНЦЕВ - заступник директора з навчально-виховної роботи Хмельницької школи мистецтв. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. ПОВЕРНЕННЯ ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ ПРИЗВЕДЕ ДО ВТРАТИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ГРУЗІЇ

ТВ7+. ПОВЕРНЕННЯ ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ ПРИЗВЕДЕ ДО ВТРАТИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ГРУЗІЇ

ДМИТРО ЛЕВУСЬ - експерт-міжнародник аналітичного центру «Обʼєднана Україна». Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Побиття відомого блогера: нові подробиці інциденту

Побиття відомого блогера: нові подробиці інциденту

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #львів #новини #карма #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #новини #З...

НТА -

Агрегатор українських ЗМІ
Переселенці можуть розраховувати на нову виплату до 54 тис грн: кому дадуть гроші. 16:32 (20/05/2024) #новини #uazmi #війна #україна #фінанси #світ...
Росіяни знову впустили авіабомби на Бєлгородську область. 16:27 (20/05/2024) #новини #uazmi #україна #московія Російські бомбардувальники впустили ...
Позбавлення Усика звання абсолютного чемпіона світу привело розлютило Белью. 16:13 (20/05/2024) #новини #uazmi #україна #політика #світ #події #мос...
Телеграм канали