Главком

Всі новини України і світу. Свіжі новини політики, економіки, спорту та шоу-бізнесу.

Більше новин

Голова Харківської ОВА розповів, чи мстять окупанти за обстріли Білгорода.

Рейди та обстріли у Білгороді не змінили ситуацію в Харківській області – місцеві не відчули жодних наслідків. Про це голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів в інтерв'ю «Главкому».

«Ми нічого нового не відчули від цих рейдів – це їхня внутрішня історія, нехай вони з цим розбираються. Ані на Куп’янському напрямку не припинилися штурми, ані додаткового скупчення військ на півночі, де відбувалися ці рейди, не спостерігається. Тобто для нас жодних наслідків немає», – зауважив чиновник.

На питання, чи могли обстріли Бєлгорода викликати удари по енергетичній інфраструктурі Харкова, Синєгубов відповів, що не має підтверджених даних щодо причинно-наслідкового зв'язку між цими подіями. «Атаки ракетами і «шахедами» по Харкову не припинялися незалежно від того, чи були рейди на Білгород, чи ні», – додав Синєгубов.

Проте чиновник погодився, що можна провести аналогію між ударом по готелю в центрі Харкова під Новий рік та ударом по Білгороду напередодні.

Також Синєгубов розповів про динаміку переміщення населення в області. Він зазначив, що після обстрілів у Харкові під Новий Рік значна кількість мешканців виїхала з міста, але загалом ситуація з переміщенням населення залишається стабільною.

Як повідомлялося, 12 березня «Російський добровольчий корпус», легіон «Свобода Росії» та Сибірський батальйон зайшли до Курської та Білгородської областей у межах спільної операції.

Зауважимо, 22 березня від ракетних ударів постраждала прикордонна Харківська область. Головною ціллю агресора стала енергетична інфраструктура. У перші дні внаслідок блекауту місто поринуло у повну темряву, але згодом вдалося налагодити схему поставок електрики з інших регіонів. Була підключена критична інфраструктура, а побутовим споживачам світло надається за графіком.

Як відомо, у Харкові зруйновані трансформаторні підстанції та ТЕЦ. Енергетики не можуть забезпечити стабільним електропостачанням усе місто.

Читайте також: Олег Синєгубов: Харків і область є для Кремля пріоритетом

Су-25 ЗСУ гатять ракетами по позиціям російських військ на Південному напрямку фронту.

Су-25 ЗСУ гатять ракетами по позиціям російських військ на Південному напрямку фронту.

Цензор.НЕТ 1

Тернополяни освячують вербу

Тернополяни освячують вербу

Новини Тернополя 1

Українські біженці в Німеччині: повертатися не можна залишатися? - DW Ukrainian.

Українські біженці в Німеччині: повертатися не можна залишатися? - DW Ukrainian.

У Німеччині налічується понад мільйон українців, які втекли від війни Росії проти України. Чимало з них планують залишитися у ФРН і після завершення війни. Водночас є багато таких, які разом із дітьми повертаються в Україну. Що впливає на таке ріш...

DW (Українською) -

«Якщо думати на фронті про дітей, то можна з'їхати з глузду»  #shorts - DW Ukrainian.

«Якщо думати на фронті про дітей, то можна з'їхати з глузду» #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) 1

Вісті. Підсумок тижня. 28-04-2024

Вісті. Підсумок тижня. 28-04-2024

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

РОЗБІР ЗАВАЛІВ на ВІЙСЬКОВОМУ АЕРОДРОМІ «Кущьовская», Кубань після НАЛІТУ ДРОНІВ ЗСУ.

РОЗБІР ЗАВАЛІВ на ВІЙСЬКОВОМУ АЕРОДРОМІ «Кущьовская», Кубань після НАЛІТУ ДРОНІВ ЗСУ.

Цензор.НЕТ 3