Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Порошенко привіз техніку у батальйон, який очолив Андрій Підлісний.

Офіцер ЗСУ, колишній морпіх, снайпер, координатор ГО "Res_Publica. Брати по зброї" Андрій Підлісний воює проти російських окупантів з 2014 року. Нещодавно Андрій був призначений командиром 409-го окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ ЗСУ. Тож турбот молодому офіцерові додалося – матеріально-технічне забезпечення, ремонт техніки, побутові умови для особового складу. Петро Порошенко з командою оперативно відгукнувся на запит комбата "Підлого", частину необхідної допомоги вже привезли.

"Насамперед хочу привітати нашого Андрія Підлісного з новою посадою — командир 409-го батальйону. І хочу привітати 409-й батальйон з новим командиром — Андрієм Підлісним. Наш "Підлий" вже 10 років у війську. А бойового досвіду вистачить ще на десять комбатів. Кілька днів тому Підлісний зателефонував і повідомив про нове призначення, і я вважаю його абсолютно заслуженим. Але він додав: "Петре Олексійовичу, ви ж розумієте: новий батальйон — нові запити") І скинув цілий перелік того, що потрібно", – розповідає Порошенко.

Цього разу у батальйон привезли 100 FPV-дронів "Мольфар", 10 Мавіків, пересувну авторемонтну майстерню на базі вантажівки DAF Layland, прально-душовий комплекс і 2 квадроцикли – їх застосовують для доставки БК чи евакуації поранених із поля бою.

Комбат Підлісний розповідає – ремонт техніки це потреба номер один. "Техніка, яка була нам передана, не нова. Відповідно потребує постійного ремонту, обслуговування. Хлопці вже подивились майстерню, сказали, що якісна. В першу чергу вона мобільна. Мобільність грає дуже велику роль. Тим більше, що DAF сам по собі дуже прохідний, відповідно є можливість заїхати у важко прохідну ділянку і здійснити ремонт безпосередньо ні місці. Це грає величезну роль", – говорить військовий.

З такою модифікацією FPV-дронів, як привезли у батальйон, Підлісний вже знайомий. Каже – машинки хороші, а головне, вже оснащені платами ініціації. "Це хороша комплектація. Хлопці мої ними працювали ще в попередньому батальйоні. Там сама по собі хороша збірка цього дрону, ще й є плата ініціації. Хлопцям не потрібно наражати себе на небезпеку, робити якийсь хендмейд", – пояснює Андрій Підлісний. Обіцяє найближчим часом протестувати і квадроцикли – каже, є такі ділянки, де іншою технікою не пройдеш, хіба ще на БТР: "От якраз і спробуємо їх в ділі".

Комбат Підлісний переконаний: підтримка армії потрібна не на словах, а конкретними діями. "Коли отримуєш і бачиш, що це працює на батальйон. Це все потрібно для того, щоб хлопці трохи відпочили. Відремонтували техніку, яку потрібно. Тренувались, поки є час. І готувались до виконання бойових завдань".

"Ми зі "Справою Громад" раді, що маємо змогу долучитись до підсилення боєздатності ще одного підрозділу Сухопутних військ. А "Брати по Зброї" відтепер мають ще одного комбата у своїх лавах. Пишаємося тобою, Андрію! Другу партію привеземо незабаром", – написав Порошенко у соцмережах.

У церквах проходять служби на Страсну П'ятницю

У церквах проходять служби на Страсну П'ятницю

Новини Тернополя 1

БРИТАНІЯ ДОЗВОЛИЛА БИТИ ПО РОСІЙСЬКІЙ ТЕРИТОРІЇ СВОЄЮ ЗБРОЄЮ.

БРИТАНІЯ ДОЗВОЛИЛА БИТИ ПО РОСІЙСЬКІЙ ТЕРИТОРІЇ СВОЄЮ ЗБРОЄЮ.

СВІТЛАНА КУШНІР політична експертка TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі...

Телеканал Хмельницького -

33 операції: як у Німеччині лікують хлопчика з опіками після удару по Вінниці #shorts - DW Ukrainian.

33 операції: як у Німеччині лікують хлопчика з опіками після удару по Вінниці #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

Організація «Пласт» у Житомирі відкрила набір у групу для дітей віком від 2 років.

Організація «Пласт» у Житомирі відкрила набір у групу для дітей віком від 2 років.

Організація «Пласт» займається патріотичним вихованням дітей вже понад століття і цьогоріч волонтери вже офіційно відкрили групу для дошкільнят: «пташата» віком від 2 до 6 років також можуть долучитися до пластунів. Як проходять заняття для малюкі...

Телеканал СК1 -

«Війна дитячими іграшками»: як дрони змінюють саперну справу.

«Війна дитячими іграшками»: як дрони змінюють саперну справу.

Колісні дрони та навіть дитячі іграшки — в хід йдуть креативні рішення, аби зменшити для українських саперів ЗСУ ризики ураження дронами на передовій. Своїм досвідом діляться військовослужбовці 102 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ, які п...

Радіо Свобода -

«Цікаві люди». Жінки в ЗСУ

«Цікаві люди». Жінки в ЗСУ

«Цікаві люди». Жінки в ЗСУ

НТК -