Радіо Свобода

Український інформаційний сайт, який публікує термінові новини України та світу, цікаві відео, актуальні репортажі та якісну аналітику.

Більше новин

«Укренерго»: внаслідок ракетної атаки на заході відключалась магістральна лінія.

Внаслідок російської масованої ракетної атаки була відключена магістральна повітряна лінія «Укренерго» в західному регіоні.

«Сьогодні вночі росіяни завдали нового ракетного удару по об'єктах енергетичної інфраструктури. Постраждали об’єкти енергосистеми в Івано-Франківській, Львівській та Дніпропетровській областях. Через наслідки відключена дією захисту магістральна повітряна лінія Укренерго в західному регіоні», – йдеться у повідомленні НЕК «Укренерго».

Наразі тривають аварійно-відновлювальні роботи, кажуть енергетики.

Як зауважили в «Укренерго», завдяки поєднанню сонячної погоди та вихідних днів споживання сьогодні, 27 квітня, станом на 9:15 знизилось на 23% у порівнянні з показником вчора, 26 квітня.

«Попри відчутне зниження споживання, в енергосистемі сьогодні в окремі години зберігається дефіцит електроенергії. Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість - максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення», – наголосили в «Укренерго».

Енергетики кажуть, що протягом доби продовжують діяти обмеження споживання на Харківщині. Також цілодобово обмежено споживання для промисловості на Криворіжжі.

«Протягом майже всієї доби, за виключенням нічних годин, задіяний імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 6 629 МВт год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 640 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1 700 МВт в годину», – зазначили в «Укренерго».

Натомість Україні в ранкові та денні години активної роботи сонячних електростанцій експортує електроенергію до Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 1 158 МВт год, з максимальною потужністю в окремі години до 374 МВт.

У ніч проти 27 квітня Росія атакувала чотири теплоелектростанції ДТЕК, йдеться в повідомленні Групи ДТЕК.

Повітряні сили Збройних сил України 26 квітня повідомляли про ракетну небезпеку по всій країні близько 22:56. Через пів години ЗСУ попередили про загрозу пуску «Кинджалів.

Після атак РФ дві ГЕС вивели з експлуатації – «Укргідроенерго».

Після атак РФ дві ГЕС вивели з експлуатації – «Укргідроенерго».

Після вчорашніх російських атак дві гідроелектростанції вивели з експлуатації, повідомляє у телеграмі компанія «Укргідроенерго». «На сьогодні вся гідрогенерація зазнала нищівних пошкоджень. Знищене обладнання потребує чималих зусиль для ремонту, в...

Радіо Свобода -
ПЛЮС 18 ПОЗИЦІЙ: УКРАЇНА ПОКАЗАЛА КОЛОСАЛЬНИЙ РІСТ В ІНДЕКСІ СВОБОДИ ПРЕСИ.

ПЛЮС 18 ПОЗИЦІЙ: УКРАЇНА ПОКАЗАЛА КОЛОСАЛЬНИЙ РІСТ В ІНДЕКСІ СВОБОДИ ПРЕСИ.

ІГОР РОЗКЛАДАЙ, заступник директора Центру демократії та верховенства права TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгн...

Телеканал Хмельницького -

1,3 мільйона гривень для студентів Житомирської політехніки: компанія BGV запустила іменні стипендії.

1,3 мільйона гривень для студентів Житомирської політехніки: компанія BGV запустила іменні стипендії.

13 студентів Державного університету «Житомирська політехніка» отримали сертифікати на іменні стипендії. Фінансовим партнером програми стала компанія BGV Геннадія Буткевича. Детальніше про проєкт, за якими критеріями обирали стипендіатів і на що в...

Телеканал СК1 -

В РАДУ ПУСТИЛИ ЖУРНАЛІСТІВ, КЛІКБЕЙТ ЗАПОЛОНИВ УКРАЇНСЬКИЙ ЮТУБ.

В РАДУ ПУСТИЛИ ЖУРНАЛІСТІВ, КЛІКБЕЙТ ЗАПОЛОНИВ УКРАЇНСЬКИЙ ЮТУБ.

Гостя: ОЛЕНА МОРОЗОВА - кандидатка наук із соціальних комунікацій, фахівчиня у галузі комунікацій і медіатехнологій TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої област...

Телеканал Хмельницького 1

Пройшли війну, а дехто полон: як українських військових повертають до цивільного життя?.

Пройшли війну, а дехто полон: як українських військових повертають до цивільного життя?.

НТА -

Вас вітають Оріхівські авіалінії — зенітник «Лис» на позиції.

Вас вітають Оріхівські авіалінії — зенітник «Лис» на позиції.

Командир зенітного артилерійського взводу 118 ОМБр з позивним «Лис» на фронті з 2023 року. Нині боронить Запорізький напрямок. Разом з побратимами виявляє та знищує росіянські дрони. Навіть на війні почуття гумору не втрачає, робить все для Перемо...

Телеканал TV5 -

Польський Krab нищить російську артилерію: «Хотілось би набагато більше снарядів» - Ексклюзив.

Польський Krab нищить російську артилерію: «Хотілось би набагато більше снарядів» - Ексклюзив.

Артилеристи 40-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ вже понад рік воюють на артсистемах західного виробництва. Одна з них – польська САУ Krab. Розрахунки у цілодобовому режимі допомагають стримувати російські атаки та ведуть вогонь по артилерії РФ...

Радіо Свобода -

300 вбивств на рік. Красиве місто на берегу моря назвали одним із найнебезпечніших у світі
Рада ухвалила законопроєкт про нові штрафи за ухилення від мобілізації.
Україна відзначає День Європи: як виникло свято і чому змінилася дата.
Знайдіть зубну щітку: головоломка, що точно змусить вас попітніти.
Заочні штрафи для ухилянтів до 25 500 грн: нардепи проголосували.
Рада ухвалила в цілому законопроєкт про посилення штрафів за порушення мобілізації.
Литва не пустить спостерігачів ОБСЄ на вибори президента: названо причину.
Шанси України виросли: як змінилися ставки букмекерів Євробачення 2024 перед другим півфіналом.
Росія підтримує свої військові кампанії за рахунок зняття техніки зі зберігання, а не виробництва: в ISW вказали на важливий нюанс.
У Донецькій ОВА спрогнозували дії росіян у випадку виходу на адмінкордони області.