Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Поки Конгрес готується до голосування, Пентагон вже формує пакет допомоги Україні.

Його передадуть щойно Байден підпише закон.

Пентагон готується швидко схвалити пакет зброї для України, який включає в себе вкрай необхідну артилерію і засоби протиповітряної оборони, поки Конгрес збирає голоси для прийняття рішення про додаткове фінансування України, пише Politico із посиланням на джерела.

Адміністрація Байдена не прийняла остаточного рішення про те, наскільки великим буде цей транш і з чого він складатиметься, повідомили джерела, які говорили на умовах анонімності.

Представники Міністерства оборони працюють над формуванням пакету американського обладнання, який може швидко пройти бюрократичну процедуру після ухвалення закону і підписання його президентом, сказав один зі співрозмовників.

«Вони дуже швидко отримають цю рекомендацію від міністра, і незабаром після цього вона потрапить до президента», — сказав посадовець.

Це буде другий транш, який США надішлють Києву після того, як у грудні закінчилися кошти через гальмування Конгресом ухвалення президентського законопроєкта про додаткову допомогу. Передбачається, що він включатиме артилерію та засоби протиповітряної оборони для поповнення арсеналу України.

Минулого місяця Білий дім схвалив надзвичайний пакет допомоги на суму 300 мільйонів доларів, використавши кошти, зекономлені за попередніми контрактами.

За словами джерела, багато американської зброї вже розміщено на складах по всій Європі, і вона може бути негайно відправлена в Україну. Деякі види озброєнь можуть бути доставлені в Україну за кілька днів, на інші можуть піти тижні.

Речник Пентагону генерал-майор Патрік Райдер відмовився вдаватися в подробиці щодо того, з чого складатиметься будь-який майбутній пакет, але заявив журналістам у четвер, що США мають дуже потужну логістичну мережу, яка дозволяє дуже швидко — упродовж кількох днів — переміщувати обладнання.

«Ми, безумовно, розуміємо і цінуємо терміновість і готові діяти швидко», — наголосив Райдер.

У суботу Палата представників планує провести голосування щодо чотирьох законопроектів, які, передбачає виділення 95 мільярдів доларів на допомогу Україні, Ізраїлю і партнерам в Тихоокеанському регіоні.

На щиті до Житомира повернувся 23-річний Герой Владислав Горбач.

На щиті до Житомира повернувся 23-річний Герой Владислав Горбач.

Житомир знову у жалобі. На щиті до рідного міста повернувся 23-річний Герой Владислав Горбач. Захисник загинув 28 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина д...

Телеканал СК1 -

«КОШТИ ЗАКІНЧИЛИСЯ». Відновлення сіл на Херсонщині зупинилося? - Новини Приазов’я

«КОШТИ ЗАКІНЧИЛИСЯ». Відновлення сіл на Херсонщині зупинилося? - Новини Приазов’я

На Херсонщині у межах проєкту «Пліч-о-пліч» відновили понад 1100 обʼєктів у 26 населених пунктах. Про це у середині квітня повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. Він зазначив, що це лише початок реалі...

Новини Приазов'я -

У селі Поліське на Коростенщині чоловік застрелив родину.

У селі Поліське на Коростенщині чоловік застрелив родину.

У Коростенському районі в будинку виявили тіла трьох людей, серед яких 7-річна дитина. Попередньо причиною смерті стало вогнепальне поранення. Як встановили поліцейські, ймовірно, чоловік вистрелив у дитину та жінку, а потім скоїв самогубство. Дет...

Телеканал СК1 -

ТВ7+. УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

ТВ7+. УКРАЇНЦІ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

Гість: ВЛАДИКА ПАВЛО - Архієпископ Хмельницький і Шепетівський Православної Церкви України. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

ТВ7+. ВІРЯНИ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

ТВ7+. ВІРЯНИ ГОТУЮТЬСЯ ВІДЗНАЧАТИ ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ

Гість: ПРЕОСВЯЩЕННИЙ ВЛАДИКА ІВАН КУЛИК - Єпископ Кам’янець-Подільської Єпархії УГКЦ. Наш сайт : А також ми у фейсбуці : Підписуйтесь на наш канал, ставте лайки та тисніть на дзвіночок !!!

Телеканал Хмельницького -

Понад 200 фотографій загиблих азовців: у Житомирі відкрили виставку «Азов – Янголи Маріуполя».

Понад 200 фотографій загиблих азовців: у Житомирі відкрили виставку «Азов – Янголи Маріуполя».

У Житомирі відкрили виставку «Азов – Янголи Маріуполя». Її авторкою стала Віра Литвиненко, яка зібрала понад 200 фотографій загиблих бійців. Скільки триватиме експозиція та що про неї говорить організаторка дивіться у сюжеті Якщо ви маєте новину -...

Телеканал СК1 -