Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Як рекордно швидко прибрати весь дім: 8 кроків

Напевно, усім знайоме відчуття, коли в гості незаплановано вирішили завітати друзі або батьки, а в оселі не прибрано. Життя в сучасному світі досить напружене, тому для того, щоб підтримувати чистоту регулярно не вистачає ані сил, ані часу.

На щастя, не обов’язково витрачати цілий день для того, щоб привести свою оселю до ладу. Завдяки порадам від Ideal Home, ви зможете прибрати будинок середнього розміру, з двома ванними кімнатами менш ніж за дві години.

Згідно зі звітом Tapwarehouse про звички прибирання, більшість домовласників витрачають від п'яти до десяти годин на те, щоб повністю очистити свій будинок.

Якщо чистота вимагає стільки часу та зусиль, не дивно, що багато людей не займаються нею регулярно. Тому навичка швидкого прибирання стає важливою, як ніколи.

1. Складіть план

Секрет швидкого прибирання полягає в розставленні пріоритетів. Вам потрібно створити атмосферу чистоти та затишку, а не стерильності. Тому не варто концентруватися на кожній щілинці, вибивати декоративні подушки та перевертати матраци.

Перед тим, як починати прибирання, приділіть трохи часу для того, щоб скласти в голові план робіт та визначити ділянки, які потребують найбільшої уваги. Додавайте до списку справ ті завдання, які потребують негайного вирішення, а менш критичні залишайте на інший день, коли у вас буде більше часу.

2. Сміття

Те з чого починається будь-яке ефективне прибирання – це сміття. Це можуть бути старі чеки чи журнали у вітальні або порожні пляшки від шампуню у ванній.

Коли заходите до кімнати, скануйте її на наявність непотребу та зберіть все сміття, перш ніж йти далі.

3. Речі по місцях

Далі потрібно навести порядок. Покладіть всі речі на свої місця. Якщо одяг перебуває не в шафі, то одразу відправляйте його в пральну машину, щоб не витрачати час на те, щоб згадати наскільки він свіжий.

Приберіть всі речі, які створюють візуальний шум, в закриту шафу. Повернетесь до неї, коли будете робити генеральне прибирання.

4. Зберіть усе необхідне

Щоб не витрачати час на пошук засобів для прибирання, зберіть усі необхідні інструменти та продукти перед початком роботи в одному місці.

Ви навіть можете придбати собі кошик для прибирання, щоб носити мийні засоби з собою та не повертатися кожен раз, коли вам знадобиться нова ганчірка, до місця їх зберігання.

Також використовуйте універсальні засоби для очищення різних поверхонь, щоб мінімум енергії витрачати на те, щоб задумуватися над своїми діями.

5. Систематичний підхід

Розробіть систематичний підхід, прибираючи кімнату за кімнатою. Не бігайте по будинку туди-сюди, постійно виконуючи різні завдання. Це допоможе звести до мінімуму втрату часу та зусиль.

Також експерти рекомендують починати прибирання з ванної кімнати, адже вона, як правило, потребує більше уваги, ніж вітальня чи спальня.

6. Витріть пил

Після того, як ви навели порядок, час братися за чистоту. Для протирання поверхонь без ризику їх пошкодити можна використовувати вологу серветку з мікрофібри.

Прибирайте бруд та павутину зверху вниз. Це допоможе вам уникнути того, щоб пил знову падав на вже очищені поверхні.

7. Скляні поверхні

Вам не потрібно витрачати години на миття вікон під час швидкого прибирання. Але варто помити дзеркала та скляні поверхні. Їх чистота одразу додасть оселі свіжості.

8. Прибирання пилососом та миття підлоги

Завжди залишайте цей процес наостанок. Також ви можете використовувати теплу воду, для того, щоб помита підлога висохнула швидше.

Якщо ви колись інвестували в дорогий пилосос з насадками для вологого прибирання, то цей крок займе у вас вдвічі менше часу.

Раніше OBOZ.UA розповідав про те, як зробити, щоб вдома завжди було чисто.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber , щоб бути в курсі останніх подій.

Посівна на Криворіжжі

Посівна на Криворіжжі

Пшениця, соняшник, кукурудза, ячмінь, а також інші зернові та овочеві культури. На Криворіжжі на повну триває посівна кампанія. Цьогоріч тепла весна сприяла ранньому початку робіт у полях, тому у регіоні засіяли вже більша частина орних земель. З ...

Перший Міський телеканал. 1

Першачки разом з патрульними поліціянтами розмалювали писанки до Великодня.

Першачки разом з патрульними поліціянтами розмалювали писанки до Великодня.

Взяли до рук пензлі та фарби. У гімназії № 52 «Діалог» пройшов захід з розпису писанок. Зустріч з малечею відбувалась за ініціативи Полку Патрульної поліції Кривого Рогу, представники якого і допомагали школярам. Створювали свої власні шедеври пер...

Перший Міський телеканал. 1

Без коментарів: відкриття меморіальних дощок загиблим на війні випускникам гімназії №52.

Без коментарів: відкриття меморіальних дощок загиблим на війні випускникам гімназії №52.

Перший Міський телеканал. 2

Без коментарів: першачки разом з поліціянтами розмалювали писанки до Великодня.

Без коментарів: першачки разом з поліціянтами розмалювали писанки до Великодня.

Перший Міський телеканал. 1

Переможці III відбіркового міського етапу змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги».

Переможці III відбіркового міського етапу змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги».

Визначили кращих в різних дисциплінах та тих, хто поїде до Дніпра захищати честь Кривого Рогу. В місті підбили підсумки ІІІ відбіркового міського етапу всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» з баскетболу та волейболу, фут ...

Перший Міський телеканал. 1

Відкриття меморіальних дощок загиблим на війні випускникам гімназії №52.

Відкриття меморіальних дощок загиблим на війні випускникам гімназії №52.

В пам’ять про подвиги.1 травня в криворізькій гімназії №52 відбулась урочиста церемонія відкриття меморіальних дощок полеглим захисникам Дмитру Неймату, Олександру Вражі, Василю Печерському та Роману Осипенку. Воїнам, що бились на полі бою за своб...

Перший Міський телеканал. -