Главком

Всі новини України і світу. Свіжі новини політики, економіки, спорту та шоу-бізнесу.

Більше новин

Пишався, що Лорак не «продалася москалям» у 2010 році: що відомо про батька співачки.

Батько співачки Ані Лорак, про смерть якого стало відомо сьогодні, 18 квітня, дуже важко переживав зраду доньки та переїзд до Москви. Ще до початку повномасштабного вторгнення Мирослав Куєк заявляв журналістам, що пишається Кароліною, яка мовляв, «не продалася москалям». Але в останні роки Мирослав Іванович уникав спілкування з пресою.

Коли у 2023 році кореспондентка molbuk.ua телефонувала Мирославу Івановичу, в він відмовився говорити про дочку. Сказав, що має проблеми зі здоров'ям. Не на «камеру» щиро, душевно поговорив із журналісткою, втім, обминаючи тему доньки.

Проте раніше, ще до початку війни у 2014-му році, Куєк значно охочіше спілкувався з пресою про Ані Лорак. Ось як описував журналіст видання Gazeta.ua зустріч із Мирославом Івановичем у 2010 році: «Із Мирославом Куєком зустрічаємося в суботу в редакції газети «Вільне життя». Це у приміщенні райдержадміністрації. У кабінеті висить старенький плакат Ані Лорак. Мирослав Іванович вимикає робочий телефон. Мобільний кладе на стіл», – написав журналіст.

«Що у вас там у Києві? Янукович став президентом? Я за дочку свою радий, що виступала за Юльку. Мені було би дуже неприємно, якби вона тягла за москалів», – сказав тоді журналісту батько співачки, яка згодом зрадила Україну.

Мирослав Куєк завжди займав свідому позицію. У 1970 році Мирослав Куєк, студент філфаку, разом із товаришами до 100-річчя від дня народження Леніна повісив на браму Чернівецького університету синьо-жовтого прапора. За це його вигнали з вузу.

«Кагебешники довго нас тягали. Після настійливо рекомендували поїхати в Казахстан на комсомольську будову. Строїв там будинки. Повернувся через два роки. Мій тернопільський товариш був секретарем обкому партії — знав, що і як можна нахімічити з документами. Допоміг влаштуватися в цю газету», – йдеться у матеріалі Gazeta.ua.

Із матір'ю Кароліни, Жанною Линьковою, Куєк розлучився, коли доньці було два рочки. Дівчинку та її на два роки старшого брата Ігоря віддали до чернівецького будинку-інтернату N4. Мирослав Іванович не любив згадувати той час. Казав, що до дітей в інтернат часто приїжджав. «Щотижня. Ходили на річку, ловили рибу. Ночували в копиці сіна. Як не виходило, завше попереджав. Дітей не можна обманювати», – розповідав Куєк.

Батько Лорак також писав вірші, але зізнавався, що для доньки пісень ніколи не писав. «Та нащо мені то? Зараз така графоманія, що кожен може стати зіркою», – обурювався Куєк.

Нагадаємо, сьогодні, 18 квітня, стало відомо, що помер батько української співачки, яка зрадила Україну, Ані Лорак – Мирослав Куєк.

Нагадаєму, українська співачка-зрадниця Ані Лорак у лютому подала заяву на отримання російського громадянства.

Як відомо, у 2014 році, на початку російсько-української війни, Ані Лорак почала активно виступати в Росії та згодом переїхала до Москви. Після 24 лютого 2022 року вона не засудила повномасштабне вторгнення РФ та залишилася жити в країні-агресорі.

Жителі Бісковичів на Самбірщині перекрили дорогу

Жителі Бісковичів на Самбірщині перекрили дорогу

26 квітня зранку в Бісковичах, що на Самбірщині близько півсотні жителів перекрили дорогу державного значення «Мостиська – Самбір – Борислав». Люди кажуть, що через аварійний стан дороги проїхати тут неможливо ані «швидкою», ані з дітьми. Натоміст...

ЛМН -

Волонтерка зі Шкла спекла для військових 250 пасок за два дні.

Волонтерка зі Шкла спекла для військових 250 пасок за два дні.

250 пасок за два дні спекла волонтерка з Новояворівської громади для ЗСУ Волонтерка Марічка Дільна черговий раз долучилась до підтримки наших військовослужбовців. Традиційно перед Великодніми святами у своєму кафе в смт Шкло господиня випікає паск...

ЛМН -

Мешканців прикордоння штрафуватимуть #lmn #video #новини #прикордоння #прикордонники #штраф.

Мешканців прикордоння штрафуватимуть #lmn #video #новини #прикордоння #прикордонники #штраф.

ЛМН -

Хто вкрав гроші на ремонт дороги? #lmn #новини #video #ремонтдороги #самбір #аварійнадорога #lviv.

Хто вкрав гроші на ремонт дороги? #lmn #новини #video #ремонтдороги #самбір #аварійнадорога #lviv.

ЛМН -

Позиція Галичини. Сьогодення і майбутнє бібліотек

Позиція Галичини. Сьогодення і майбутнє бібліотек

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

Два способи уникнути мобілізації в російську армію від радника мера Маріуполя.

Два способи уникнути мобілізації в російську армію від радника мера Маріуполя.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #мобілізація #мобілізаціяРФ #мобилизация #Маріуполь #Мариуполь #арміярф #армиярф #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

У справі чемпіонки України, яка назвала українців «закін*еними п***расами» , стався несподіваний поворот.
Момент розуміння і ясності: гороскоп на 1 травня для всіх знаків зодіаку.
Сейм Польщі проголосував за створення другої регіональної мови в країні: деталі.
Виявлено найглибшу блакитну діру у світі з прихованими печерами та тунелями.
Відставка спікера Джонсона. Демократи зробили несподівану заяву
В МЗС України назвали єдину умову відновлення доступу до консульських послуг чоловікам призовного віку: про що йдеться.
У Львові представники військкомату затримали медиків онкоцентру: у ТЦК пояснили ситуацію.
Трамп назвав умову виділення допомоги Україні
Мінсоцполітики пояснило, що буде з субсидіями після опалювального сезону.
У Польщі вважають, що питання щодо повернення чоловіків призовного віку до України має вирішуватися на рівні ЄС.