Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

«Операція для входу і виходу» : в ГУР не виключають, що Росія може готувати наступ на дві області України.

Росія може готуватися до наступу на дві області України наприкінці травня або на початку червня. Йдеться, зокрема, про Харківську та Сумську.

Про це в інтерв’ю виданню The Economist повідомив заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький. Він вважає, що росіяни можуть не мати достатньо сил для захоплення Харкова чи Сум , але можлива "операція для входу і виходу".

Час початку наступу, за словами Скібіцького, залежатиме від міцності української оборони на Донбасі, але ймовірно розпочнеться "наприкінці травня або на початку червня".

Він також зазначив, що загалом російське північне угруповання, що базується на кордоні з Харковом, налічує 35 000 військовослужбовців, але планується збільшити це число до 50 000-70 000.

Скібіцький також вказав на створення російською армією резервної дивізії у центральній частині Росії, яка може додати від 15 000 до 20 000 осіб до основних сил. Представник ГУР МО вважає, що цих сил може бути недостатньо для захоплення великого міста , але може бути достатньо для меншого завдання.

"Швидка операція для входу та виходу - можливо. Але операція по взяттю Харкова чи навіть міста Суми - це іншого порядку. Росіяни це знають. І ми це знаємо", – сказав він.

Нагадаємо, загроза майбутньої наступальної операції Росії проти Харкова, новини про яку спливають у медіа, змушує Україну виділяти додаткові ресурси для його захисту. Однак і командування ЗСУ, і військові експерти наголошують, що окупантам не вистачає сил, необхідних для захоплення другого за величиною міста України.

Як повідомляв OBOZ.UA, військовий експерт Ігор Романенко розповів, що захоплення Харкова є сакральною метою країни-окупанта Росії вже протягом десяти років. Реалізувати її агресор не зможе – не вистачить сил і засобів, хоча він продовжуватиме тиск на місто ударами й за допомогою ІПСО, тому воно потребує додаткового захисту.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

КОРУПЦІЯ В УКРАЇНІ ДОСІ ОДНА З НАЙВИЩИХ В ЄВРОПІ - ДЕРЖІНСПЕКТОР ПЕНТАГОНУ СТОРЧ.

КОРУПЦІЯ В УКРАЇНІ ДОСІ ОДНА З НАЙВИЩИХ В ЄВРОПІ - ДЕРЖІНСПЕКТОР ПЕНТАГОНУ СТОРЧ.

ВОЛОДИМИР МАНЬКО, політолог TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгнення, телеканал активно працює у форматі висвітл...

Телеканал Хмельницького -

«Евакуація – це морально важко» / hromadske

«Евакуація – це морально важко» / hromadske

Станьте спонсором цього каналу, щоб отримувати бонуси: Підпишіться на нас, щоб не пропустити головних новин України та світу: ️ Ми на hromadske не зупиняємо свою роботу під час війни. Наші журналісти та редактори нині працюють у східних й західних...

Громадське Телебачення -

Зал аплодував стоячи: у Львові показали фільм про Героя України Дмитра (Да Вінчі) Коцюбайла.

Зал аплодував стоячи: у Львові показали фільм про Героя України Дмитра (Да Вінчі) Коцюбайла.

НТА -

ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ В НПЗ В ТУАПСЕ, РФ! РАШИСТИ В ШОЦІ!.

ПРИЛІТ БПЛА ЗСУ В НПЗ В ТУАПСЕ, РФ! РАШИСТИ В ШОЦІ!.

Цензор.НЕТ -

На Запорізькому напрямку знищили ворожий КСП

На Запорізькому напрямку знищили ворожий КСП

Бійці 108 бригади ТРО працюють по оркам із саморобної установки Партизан. Міні град на пікапі може нищити русню на відстані до 17 кілометрів. На установці хлопці працюють швидко, адже саме за розрахунком часто полюють орки. Хлопці боронять Запоріз...

Телеканал TV5 -

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про стан справ у громаді

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Про стан справ у громаді

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 1