ZAXID.NET

Останні новини в Україні станом на сьогодні. Свіжа інформація та головні події дня. Оперативні новини з усіх куточків нашої держави!

Більше новин

Українські захисники вночі знищили 15 ударних безпілотників.

В ніч на вівторок, 23 квітня, російські окупанти вкотре атакували Україні ударними безпілотниками типу Shahed, а також балістичними ракетами «Іскандер-М». Про це повідомили у прес-службі Повітряних сил Збройних сил України.

Зазначається, що росіяни атакували Україну двома балістичними ракетами «Іскандер-М» із Бєлгородської області (Росія) та 16 ударними БпЛА типу Shahed з мису Чауда (Крим) і Курської області (Росія).

Українські захисники знищили 15 ударних безпілотників у межах Миколаївської, Одеської, Київської та Черкаської областях.

«Відбивали удар зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил та мобільні вогневі групи Сил оборони України, залучались засоби радіоелектронної боротьби» , – йдеться у повідомленні.

Як повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер, внаслідок атаки в Одесі отримали поранення семеро людей, з них двоє – діти.

«Пошкоджено житлові будинки, сталося займання. Нашим рятувальникам вдалося врятувати 34 особи, з них троє дітей» , – повідомив Олег Кіпер.

На Миколаївщині уламки збитого безпілотника пошкодили торговельну інфраструктуру.

«Сталось займання торговельного павільйону, яке було оперативно ліквідовано вогнеборцями» , – повідомив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

В небі над Черкащиною українські захисники знищили два ударних безпілотники. За словами голови Черкаської ОВА Ігоря Табурця, постраждалих та руйнувань в області немає.

У Київській міські військовій адміністрації також повідомили, що внаслідок нічної атаки жителі столиці не постраждали.

У Косові військові розписували писанки

У Косові військові розписували писанки

У колі побратимів та коханих дівчат. В Косові поранені військові навчалися розписувати писанки. Також вояки виготовляли глечики з глини і створювали візерунки на рушниках. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківс...

Галичина -

Посмертні донори

Посмертні донори

Посмертні донори. Або як двоє людей врятували п'ятьох. Родичі пацієнтів, яким констатували смерть головного мозку, дали згоду на вилучення їхніх органів. Чотири нирки та печінка подарували шанс на життя чотирьом львів'янам та одному киянину. _ Під...

Галичина -

Про головне в деталях. Є. Якубовська. Про діяльність українських громадських організацій у Німеччині

Про головне в деталях. Є. Якубовська. Про діяльність українських громадських організацій у Німеччині

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

На Житомирщині вшанували пам’ять ліквідаторів на ЧАЕС.

На Житомирщині вшанували пам’ять ліквідаторів на ЧАЕС.

Минуло 38 років з дня найбільшої техногенної катастрофи людства, з дня аварії на ЧАЕС, та й досі українці страждають від наслідків трагедії. Наразі в Україні 152 тисячі ліквідаторів і з кожним роком ця цифра зменшується, тому надважливо пам’ятати ...

Телеканал СК1 -

“Козацькому роду нема переводу”

“Козацькому роду нема переводу”

“Козацькому роду нема переводу”. В Івано-Франківському міському центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей провели спортивні змагання. Акція мала на меті розважити дітлахів, які тимчасово перебувають в закладі. _ Підпишіться на наш кана...

Галичина -

Писанковий тротуар

Писанковий тротуар

Тротуар у формі писанки. Саме така доріжка встелена довкола церкви у селі Троїця, що на Коломийщині. На сьогодні Храму Пресвятої Трійці понад 160 років. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття:...

Галичина -