InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Українцям розповіли, як захистити конфіденційність своїх листувань у Viber за допомогою пароля.

Месенджер Viber є дуже популярною програмою для листувань серед українців. Він дає можливість безкоштовно переписуватись з Вашими близькими та друзями, відправляти фото- та відеофайли, здійснювати дзвінки тощо.

Користуючись будь якою програмою для спілкування, будь то месенджер, соціальна мережа, чи поштова скринька, користувачі зацікавлені у повній конфіденційності переписок. Ось тут і виникає потреба у паролях на обліковий запис, як необхідність захисту особистого простору та Вашої приватності.

Viber не є винятком. Особливо зацікавлені в паролі на обліковий запис активні користувачі додатку, які переписуються у ньому майже що постійно.

Листування у Viber є дуже безпечним для користувачів. Повідомлення, які надсилають Вам та ті, що надсилаєте Ви, надійно захищені наскрізним шифруванням, яке зберігається лише на Ваших телефонах. Доступу до шифрів немає навіть у компанії та повідомлення не зберігаються на серверах Viber. Тобто, зі сторони компанії Ваша конфіденційність чатів захищена на всі сто відсотків. А от доступ до Viber на Ваших пристроях лишається відкритим. Ми хочемо порадити Вам встановлювати пароль на вхід у Viber, щоб закрити доступ третім особам до Ваших особистих переписок.

В яких випадках це потрібно робити:

  • Коли Ваш смартфон буває часто без нагляду, а рідні чи близькі люди мають цікавість у нього залазити.
  • Як передбачливий крок на випадок, якщо Ви самі загубите телефон, або його у Вас поцуплять. Таким чином сторонні люди не зможуть отримати доступ до інформації у Viber.
  • Щоб Ваше листування не читали на комп’ютері, якщо Ви встановили свій обліковий запис Viber ще й на ньому. Якщо це домашній ПК, то це Ваші рідні люди, а якщо робочий комп’ютер в офісі, то будь хто має можливість влізти у Ваше приватне життя.

Чи є можливість поставити пароль на Viber?

Розробники додатку Viber не зробили у ньому функції створення паролю та заблокування доступу до облікового запису за його допомогою. В налаштуваннях програми Ви цього не знайдете. Ні в комп’ютерній версії додатку, ні у версії для смартфону.

У арсеналі додатку є лише функція «прихованих чатів». Це одна з можливостей для Вас приховати деякі особливо конфіденційні переписки. На них можна поставити PIN-код. Проблема буде вирішена лише частково, тому що все інше листування, не «приховані чати», буде у загальному доступі.

Іншим, надійним шляхом вирішення проблеми доступу є встановлення на свій пристрій сторонніх, спеціально розроблених для цих цілей, програм. Вони гарантовано нададуть Вам можливість убезпечити свої листування за допомогою PIN-коду.

Лише для власників смартфонів Xiaomi, проблема конфіденційності Viber вирішується елементарно - налаштуваннями самого смартфону. Їм нічого іншого вигадувати не потрібно.

Про всі вищеперераховані рішення ми і поговоримо сьогодні більш детально у нашій статті та навчимо Вас встановлювати пароль на Viber на смартфоні та комп’ютері.

Часткове вирішення проблеми за допомогою опції прихованих чатів

Хоча в програмі Viber і не передбачено функції створення паролю на обліковий запис, чи на вхід в додаток, проте існує функція «прихованих чатів». Вона дає можливість сховати від сторонніх зацікавлених очей не всі листування, а лише деякі з них. Можна обрати спільноту у Viber, чи окрему переписку і зробити його «прихованим». Ніхто, окрім Вас бачити їх не зможе – у загальному списку чатів «прихованих» не буде, повідомлення про надіслані Вам листи приходити не будуть. Це стосується як Вашого смартфону, так і планшету тощо.

Виключенням є комп’ютер чи ноутбук. У версіях програми Viber для ПК відсутня функція «прихованих чатів». У ній Ви навіть не зможете переглянути засекречене листування. Але це і добре, адже, Вашим домашнім комп’ютером можуть користуватися всі члени родини. Таким чином Ваші «приховані переписки» залишатимуться надійно захищеними від сторонніх очей та зберігатимуться тільки на індивідуальних пристроях.

Як встановити PIN-код для прихованих листувань (це стосується як діалогів, так і групових чатів).

Щоб створити PIN-код на переписку, дотримуйтесь наступної інструкції:

  • Увійдіть в додаток та оберіть необхідний чат.
  • Для смартфону на Android – натисніть «Ще», для iPhone – натисніть на ім’я контакту.
  • Далі «Інформація» - «Приховати чат».
  • Програма запропонує Вам встановити PIN-код з 4 цифр. Пропишіть його.

Як змінити пароль на приховані листування у Viber.

Програма дозволяє змінювати старий PIN-код на новий в разі необхідності. Ось як це зробити:

  • Увійдіть в меню «Налаштування» Viber, розділ «Конфіденційність».
  • Далі – «Приховані чати» - «Змінити PIN-код».
  • Пропишіть нові 4 цифри та убезпечте свої листування по-новому. Рекомендуємо Вам змінювати час від часу цифри PIN-коду для надійності.

Власники iPhone, окрім PIN-коду, мають ще один варіант захисту на вибір – за допомогою системи відбитку пальців, опція Touch ID.

Як відновити PIN-код у Viber, якщо Ви його забули

Додаток дозволяє створювати новий PIN-код, якщо Ви раптом забули старий. Проте попередньо потрібно скинути PIN-код, а тоді прописувати новий. Єдиним неприємним нюансом для Вас буде те, що в момент скидання PIN-коду, усі переписки, які були прихованими, будуть видалені програмою без можливості їх відтворення. Цей крок передбачений Viber для того, щоб випадкова людина, яка раптом захоче побачити приховані чати, не змогла скинути PIN-код, а потім створити свій новий, отримавши при цьому відкритий доступ до Ваших таємних листувань. Простіше говорячи, Viber таким чином оберігає Вашу конфіденційність.

Щоб Вам особисто скинути забутий PIN-код, зробіть наступні дії:

  • Увійдіть у Vibeг та натисніть «Ще».
  • Далі – «Налаштування» - «Конфіденційність» - «Приховані чати».
  • Оберіть опцію «Скинути PIN-код» та натисніть «Підтвердити».

Як встановити пароль на Viber на смартфон Xiaomi

Усі власники смартфонів Xiaomi мають можливість поставити пароль на Viber просто за допомогою налаштувань пристрою. Цей привілей є тільки у них і не розповсюджується на власників інших смартфонів на Android. У Xiaomi є вбудована власна функція, яка так і називається «Замок додатків». Вона дає змогу власнику поставити пароль на будь-які додатки у смартфоні, в тому числі і Viber, щоб забезпечити собі конфіденційність переписок. Також Ви можете приховати сповіщення з вмістом повідомлень, які отримуєте на заблокованому екрані.

Для того, щоб встановити пароль на Viber у телефоні Xiaomi, дотримуйтесь наступних вказівок:

  • Зайдіть до меню «Налаштування» на смартфоні.
  • Далі відкрийте розділ «Параметри додатків». У ньому – «Замок додатків».
  • З запропонованого переліку програм оберіть Viber та натисніть «Встановити пароль».
  • Далі Ви маєте створити шифр – графічний ключ та натиснути «ОК». На цьому доступ до Вашого облікового запису Viber на смартфоні іншим людям буде обмежено.

Як бачите, власники смартфонів Xiaomi мають гарну можливість в своєму функціоналі. Їм не потрібно завантажувати сторонні програми для блокування Viber, засмічуючи пам'ять пристрою.

А власникам інших марок та моделей телефонів, для забезпечення приватності листувань у Viber, все ж таки рекомендуємо скористатися спеціально розробленим софтом. Про нього і поговоримо далі.

Встановлення паролю на Viber за допомогою спеціальних програм

Захистити конфіденційність всіх своїх переписок, а не тільки прихованих чатів у Viber, все ж таки можливо. Тільки це потрібно зробити за допомогою спеціально розроблених додатків, відвідавши Play Market чи App Store. Такі програми дозволяють встановлювати паролі на месенджери чи інші програми, вони сумісні і з Viber. Рекомендуємо Вам скористатися такими додатками – LOCKit, Smart AppLock чи iAppLock. Smart AppLock – програма для смартфонів на Android, а iAppLock – для iPhone.

Ви зможете самостійно розібратися з програмами без сторонніх помічників. Просто завантажте з магазину додаток на свій смартфон, відкрийте його, придумайте пароль, далі оберіть усі програми, на які Ви бажаєте встановити пароль і відмітьте їх. Все, тепер запам’ятайте цифри для входу у Viber, так як програма весь час буде запитувати їх.

Опишемо покроково, що потрібно буде зробити користувачеві, щоб запаролити свій Viber на прикладі програми AppLock окремо для користувачів на Android, окремо – для iPhone.

Встановлення пароля за допомогою Smart AppLock.

1. В Play Market відшукайте програму Smart AppLock та завантажте її на свій смартфон. Увійдіть в програму.

2. Введіть PIN-код, який Ви завчасно придумали. Запам’ятайте його.

3. Натисніть галочку внизу екрана та підтвердіть пароль.

4. Далі Вам відкриється меню «Програми», натисніть «+».

5. Серед запропонованого переліку, знайдіть Viber та натисніть «вкл».

6. Повторним натисканням на «+» Ви повернетесь назад – там уже буде Viber.

На цьому процедура встановлення паролю для Viber завершена. Перевірте, чи все Ви правильно зробили, увійшовши в месенджер уже за допомогою новоствореного PIN-коду.

Встановлення пароля для користувачів iPhone – програма iAppLock.

1. Встановіть програму iAppLock на свій iPhone з магазину додатків App Store.

2. Увійдіть в завантажену програму та створіть PIN-код або графічний ключ для розблокування Viber - на Ваш вибір.

3. Після цього з’явиться список доступних програм. Знайдіть у ньому Viber.

4. Поряд з назвою програми натисніть «вкл».

5. Тепер Ваш Viber «під замком». Залишилось тільки перевірити, чи все правильно Ви зробили. Спробуйте увійти в месенджер. Додаток має запитати у Вас пароль. Крім того, навпроти ярлика «Viber» має з’явитися значок зеленого замка.

Щоб відмінити свої попередні дії та зробити знову Viber доступним для всіх, просто видаліть програму AppLock зі свого смартфону. Якщо Ви забули свій PIN-код, вихід з ситуації той самий – видалення програми AppLock.

Як захистити свої переписки у Viber на комп ’ ютері

Для комп’ютерної версії програми Viber також не передбачений пароль. Окрім того, тут немає функції прихованих чатів. Отже, Ви навіть вибіркові переписки не зможете захистити від сторонніх користувачів.

Проте рішення існують і для Viber на ПК. Це – створення власного додаткового облікового запису на комп’ютері та вхід у нього лише з паролем, який будете знати лише Ви. Інший шлях – за допомогою спеціальної програми для ПК.

Створення додаткового облікового запису з паролем у комп’ютері

Щоб до Вашого Viber мали доступ лише Ви, необхідно створити ще один, так званий, «гостьовий» обліковий запис на ПК та встановити пароль на основний. Алгоритм Ваших дій по створенню облікового запису наступний :

  • Увійдіть в «Пуск», там в «Панель управління».
  • В ній знайдіть «Облікові записи користувачів…» - «Облікові записи користувачів».
  • Натисніть опцію «Управління іншим обліковим записом», в ній – «Створення облікового запису».
  • Тепер Вам потрібно дати назву новому обліковому запису та обрати статус «звичайний».
  • Далі підтвердіть свої дії. На цьому створення облікового запису буде завершено.

Тепер переходимо до створення паролю. Ось схема Ваших дій:

  • Повторно проходимо шлях - «Пуск» - «Облікові записи користувачів…» - «Облікові записи користувачів».
  • Тут обираємо уже іншу опцію – «Створення паролю свого ОЗ».
  • Створіть власний пароль та підказку до нього та натисніть кнопку «Створити пароль».

Тепер Ваші переписки у Viber на ПК надійно захищені паролем на обліковий запис.

Стороннє рішення – програма Game Protector

Якщо Ви не хочете створювати додатковий обліковий запис на свій ноутбук, то можна скористатися програмою Game Protector. Для її встановлення, необхідно відвідати офіційний сайт додатку, або відшукати програму в магазині додатків Windows. Ось що потрібно Вам зробити далі:

  • Завантажте та встановіть програму на ноутбук.
  • Відкрийте її та натисніть кнопку «Open».
  • Далі відшукайте файл програми Viber на своєму комп’ютері з розширенням .exe. Шлях наступний – «Комп’ютер» - «Диск C» - «Користувачі» - «Ім’я користувача» - «AppData» - «Local» - «Viber».
  • Далі пропишіть заготовлений раніше пароль та натисніть «Protect».
  • По закінченню Ваших дій перевірте, чи дійсно не можна увійти в Viber без прописання пароля.

Звичайно, усі описані вище методи є дієвими та допоможуть Вам захистити свій особистий простір у Viber. Проте, найкраще, що Ви можете зробити – це не дозволяти іншим користуватися своїми гаджетами чи ПК.

Источник: itech.co.ua

Науковці винайшли унікальну цифрову пам’ять, яка може працювати при рекордному нагріванні до 600 °C.

Науковці винайшли унікальну цифрову пам’ять, яка може працювати при рекордному нагріванні до 600 °C.

Група вчених з Пенсільванського університету опублікувала в журналі Nature Electronics статтю, в якій повідомила про розробку та створення прототипу енергонезалежної пам’яті, здатної працювати при нагріванні до 600 °C протягом 60 годин поспіль.

InternetUA -
Великодній ВИБУХ у Бердянську, КРИША для наркобізнесу - День.

Великодній ВИБУХ у Бердянську, КРИША для наркобізнесу - День.

ЗОВА передала на фронт півтисячі дронів, РЕБи та Старлінки від громади Підірваний колаборант із Бердянська. 5 травня під його авто заклали саморобну вибухівку Поліцейському із Запоріжжя пропонували 10 тис доларів щомісяця за «кришування» наркобізн...

Телеканал TV5 3

Спроможне врядування на шляху до ЄС: Корнієнко провів нараду з головами громад Житомирщини.

Спроможне врядування на шляху до ЄС: Корнієнко провів нараду з головами громад Житомирщини.

Під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка з очільниками громад Житомирщини відбулася нарада «Спроможне врядування на шляху до ЄС». Які питання обговорили дивіться у сюжеті Якщо ви маєте новину - повідом...

Телеканал СК1 5

«ТЦК нам йде на зустріч». Про роботу Центру рекрутингу української армії у Львові

«ТЦК нам йде на зустріч». Про роботу Центру рекрутингу української армії у Львові

В лютому цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені різні бригади з різних регіонів України. Туди можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися, які бригади зараз шукають людей. Як такий центр працює? Хто...

ЛМН 4

«Українські солдати давали хліб, а ховалися у погребі» – як жило село Мирне на лінії розмежування.

«Українські солдати давали хліб, а ховалися у погребі» – як жило село Мирне на лінії розмежування.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #Україна #селоМирне #перемога #победа #мирное #shorts #shortvideo #шорст

Новини Приазов'я 3

НОВИНИ. ВИПУСК ЗА 6 ТРАВНЯ 2024 РОКУ

НОВИНИ. ВИПУСК ЗА 6 ТРАВНЯ 2024 РОКУ

Якщо ви маєте новину - повідомляйте на пошту – redaktor@sk1.tv з темою "Новина для СК1" Дивіться нас онлайн на sk1.tv Додавайтеся до нас у соцмережах:

Телеканал СК1 2

Про супровід до входження на посаду в бригаду️#рекрутинг #мобілізація #тцк #24омбр #врек #lmn #lviv.

Про супровід до входження на посаду в бригаду️#рекрутинг #мобілізація #тцк #24омбр #врек #lmn #lviv.

У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів рекрутер Центру рекрутингу 24-ї ОМБр імені короля Данила Василь Дзеса. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобіліз...

ЛМН 3

Електромагнітна зброя Pulsar захистить від дронів наземну техніку, літаки та БПЛА.
Місцями гроза та до +22°С: прогноз погоди по Київщині на 7 травня.
«Квартал 95» висміяв рівненського воєнкома та втрапив у скандал.
«Квартал 95» висміяв ексначальника ТЦК Рівного, який цілувався з колегами в кабінеті, але вкотре оскандалився.
Мільярдер Умар Камані і модель Ната Адель відгуляли «весілля року» за $25 млн: зіркових гостей розважали Мерайя Кері та Андреа Бочеллі.
В Україні «скасували» поїзд на популярному маршруті: чому він більше не курсуватиме.
Тоня Матвієнко здивувала новиною, де зараз її тато, якого мама покинула після 50 років шлюбу.
«Чарівна » Сергієтта": прикордонники спіймали чоловіка з перукою і макіяжем, який намагався виїхати з України.
Новий вірус ламає iPhone і краде дані у всьому світі.
Виконував бойове завдання на Бєлгородщині: з'явились подробиці щодо втрати росіянами літака Су-34.