Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Близькі до РФ країни теж мають сумніви щодо війни проти України — Шольц.

За словами канцлера, у світі немає практично жодного глави уряду, який вірив би в доцільність війни проти України для РФ.

Країни, які зберігають тісні відносини з Росією також мають сумніви щодо доцільності війни проти України. Про це сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц , повідомляє DW .

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шольц про надання Україні додаткових систем ППО: "Зробити це треба швидко, а не колись"

За його словами, у світі немає практично жодного глави уряду, який вірив би в те, що війна проти України має для РФ якийсь сенс.

“Це стосується і тих, хто дуже близький до Росії", - додав він.

Шольц зробив цю заяву після візиту до Китаю.

Канцлер розповів про готовність Пекіна брати участь у дипломатичному процесі, спрямованому на припинення війни РФ проти України. Шольц каже, що Китай позитивно оцінює мирний саміт щодо України у Швейцарії, який відбудеться в червні.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Я попросив президента Сі вплинути на Росію, щоб Путін припинив цю жахливу війну – Шольц

За словами німецького канцлера, такий результат не можна недооцінювати.

“І це більше, ніж можна було б очікувати три чи шість місяців тому", - вважає він.

Під час зустрічі в Китаї Шольц закликав тамтешнього лідера Сі Цзіньпіна вплинути на російського диктатора Владіміра Путіна щодо припинення війни.

На думку Шольца, слова Китаю мають вплив у Росії, тому він попросив Сі натиснути на РФ, щоб Путін нарешті вивів війська з України.

Також Шольц вважає, що війна РФ проти України може тривати ще кілька років. Канцлер наголосив, що Путіну "це не повинно зійти з рук", пообіцявши, що Німеччина буде й надалі надавати військову допомогу Києву.

Водночас Шольц наголосив на важливості дипломатичних зусиль. Канцлер Німеччини не виключає можливість телефонної розмови з Путіним щодо війни РФ проти України. Але, за його словами, має бути зрозуміло, про що конкретно буде розмова.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шольц: Союзники по НАТО можуть передати Україні ще шість систем Patriot

Пекін стверджує, що є “нейтральною стороною”, але його вже давно критикують за відмову засудити Москву за вторгнення в Україну, а також за непряму підтримку військових дій Росії завдяки розширенню торгівлі з РФ. Китай, зокрема, різко збільшив продажі Росії верстатів, мікроелектроніки та інших технологій, які Москва, використовує для виробництва ракет, танків, літаків та іншої зброї для війни.

Після марних очікувань дієвих посередницьких зусиль Китаю офіційному Києву потрібно правильно розуміти дії й тези Пекіна. Про аспекти, на які варто звернути увагу Україні у відносинах з Китаєм, розповідала кандидат політичних наук Юлія Климишин у статті “ Що означає китайська мудрість під час війни в Україні? ”.

Дивіться спецтему:

  1. В Україні не може бути такої ж системи ППО, як в Ізраїлі — Макрон Він озвучив низку факторів, які підтверджують це.

  2. Словаки в обхід влади зібрали два мільйони євро на снаряди для ЗСУ. Ініціатором став 99-річний ветеран — Reuters Так жителі країни хотіли показати й те, що вони не згодні з політикою уряду прем'єра Роберта Фіцо.

  3. У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи: внаслідок російської атаки загинули троє людей Ще 24 мирні жителі постраждали.

  4. Обстріли Миколаївської області за добу: загинула жінка, поранено дитину та ще одного мирного жителя Постраждалих госпіталізували.

  5. У Донецькій області внаслідок ворожих обстрілів за добу поранені четверо людей Ворог продовжує тероризувати цивільне населення.

У «Чистий Четвер» і не тільки: ЗСУ очищають землю від окупантів.

У «Чистий Четвер» і не тільки: ЗСУ очищають землю від окупантів.

НТА 5

Не молитвами єдиними: священник з Яворова паяє дрони для військових.

Не молитвами єдиними: священник з Яворова паяє дрони для військових.

Українські священники вміють не тільки дати мудру пораду, але й спаяти FPV-дрон! Можливо, не усі, але отець Олег Тишкун, настоятель Храму Преображення ГНІХ у Яворові, спаяв і перадав нашим воїнам не один дрон. Про це на свой Facebook сторвнці пові...

ЛМН 1

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Підготовка до свят

Про головне в деталях. Р. Марцінків. Підготовка до свят

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

Ремонт будівлі Металургійного терцентру соцобслуговування.

Ремонт будівлі Металургійного терцентру соцобслуговування.

Створюють домашній затишок та комфорт для людей. В будівлі Металургійного територіального центру соціального обслуговування на фінішну пряму вийшли масштабні ремонтні роботи з модернізації фасаду та окремих внутрішніх приміщень. Силами будівельник...

Перший Міський телеканал. -

Школярів і викладачів запрошують найбільшу в Україні профорієнтаційну конференцію.

Школярів і викладачів запрошують найбільшу в Україні профорієнтаційну конференцію.

Львівський IT Кластер утретє проведе IT Future Conf 2024 — найбільшу в Україні профорієнтаційну конференцію, присвячену сфері інформаційних технологій. Захід покликаний допомогти учням старших класів, вступникам і вчителям інформатики дізнатися бі...

ЛМН 1

В Старому Самборі скандал навколо недобудованої будівлі на території військового містечка.

В Старому Самборі скандал навколо недобудованої будівлі на території військового містечка.

у Старосамбірській міськраді прокоментували ситуацію з недобудованою будівлею на території військового містечка. Старосамбірська міська рада прокоментувала LMN ситуацію недобудованою будівлею на території колишнього військового містечка в Старому ...

ЛМН 1

У Великій Британії перевіряють OnlyFans через доступ неповнолітніх до порно.
Великі зміни чи приємні зустрічі: гороскоп на 3 травня для всіх знаків зодіаку.
Власник PornHub зареєструвався в Україні як платник ПДВ, – Гетманцев.
В обмінниках очікується суттєва зміна курсу: що буде з доларом за кілька днів.
Топ-5 причин не купувати смартфони з високою роздільною здатністю екрану.
Заява Кулеби щодо умов перемовин з РФ збиває планку, з якої виступає Путін та Лавров.
У небі над Україною помітили дивне оптичне явище: що це може бути.
Бригада ЗСУ, яка два роки захищала Авдіївку, повертається на фронт.
"Чорна діра" над Балтикою: глушити GPS-сигнали на східному фланзі НАТО може надсекретна російська зброя "Тобол", – ЗМІ.
Підсумки дня: Росіяни знищили відділення «Нової пошти», ЗСУ збили дрон біля Кривого Рогу, а Мonobank витримав DDoS-атаку.