ZAXID.NET

Останні новини в Україні станом на сьогодні. Свіжа інформація та головні події дня. Оперативні новини з усіх куточків нашої держави!

Більше новин

Чи є у котів душа: що каже наука і провідні релігії.

Думка про те, що у котів є душа, допомагає багатьом людям пережити втрату компаньйона. Коти давно стали для людей чимось більшим за просто тварину. А що про це каже наука і провідні релігії світу? Сайт про котів cats.com розповідає, чи є у котів душа і якщо так, то що стається з нею після смерті тварини.

Що каже наука

Існування душі науково не доведено. Та якщо подивитись з філософської точки зору, Арістотель казав, що душа – це сам принцип життя, те, що робить тебе живим, а не мертвим. А дух, на думку філософа, це частина душі, що здатна ухвалювати рішення в залежності від обставин.

Коти, як і інші тварини, – живі істоти. Вони здатні ухвалювати рішення, засновані на певних причинах. Звідси можна виснувати, що тварини також мають душу, як і люди.

Та правда в тому, що відповідь на запитання про те, чи є у котів душа, залежить від поглядів, вірувань і переконань кожної конкретної людини.

Що каже християнство

Багато християн вважають, що тварини не мають душі, адже нижчі за людину. Інші ж вважають, що у тварин є душа і вона може потрапити у рай разом зі своїм опікуном.

Наприклад, Папа Римський Франциск з цього приводу сказав, що всі божі створіння будуть прийняті в раю. Його попередник Папа Бенедикт XVI мав протилежні погляди. Натомість Папа Іван Павло II теж казав, що у тварин є душа і вони потрапляють до раю.

Що каже юдаїзм

Більшість рабинів напевне скажуть, що тварини потрапляють в рай. У кошерній традиції заборонено вживати в їжу кров ссавців, адже в Торі зазначено, що душа живої істоти – в її крові.

Що каже буддизм

Буддисти сприймають тварин як свідомих живих істот, що можуть перероджуватись, допоки не досягнуть нірвани. Згідно з вченням буддизму, тварини можуть в наступному житті народитися в тілі людини і навпаки – залежить від карми.

Що каже іслам

Мусульмани вірять у вічність душі кожної живої істоти, включно з тваринами. Та щоб потрапити до раю (Джанни), потрібно пройти божий суд. Дехто вважає, що бог судить тварин, як і людей, інші – ні. Водночас, у Корані зазначено, що коли людина потрапляє в рай, вона може взяти зі собою, що завгодно, звісно, і тварину також.

Індуїзм

Індуїсти поважають кожне живе творіння і твердо вірять у життя після смерті та реінкарнацію. Їхнє вчення говорить, що тварини не лише мають душу, а й проходять через той же цикл реінкарнацій, що і люди. Вони можуть народитися в тілі людини, щоб стати ближчими до бога.

Те, в чому ми живемо, не налазить на голову -Прямої «вписки» Китаю у війну не буде, але.

Те, в чому ми живемо, не налазить на голову -Прямої «вписки» Китаю у війну не буде, але.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно «Ми, коли підходимо зараз до такого моменту, що війна має торкнутися кожного – це суперечить самій ідеї філософії західної цивілізації. Тому що у західній цивілізації тільки ...

НТА 12

Зберегти обʼєкти електроенергії️#блекаут #світло #lmn #video #новини #врек #news #відключеннясвітла.

Зберегти обʼєкти електроенергії️#блекаут #світло #lmn #video #новини #врек #news #відключеннясвітла.

️У програмі "Погляд з Хмарочоса" розповів підприємець та громадський діяч Василь Курій. #блекаут #відключеннясвітла #графікивідключень #світло #енергетика #електрика #ракетніудари #warinukraine #viral #рек #lmn #ukraine #video #новини #львів #life...

ЛМН 1

«Нова залізниця поблизу лінії фронту – це вразлива інфраструктура» – Плетенчук.

«Нова залізниця поблизу лінії фронту – це вразлива інфраструктура» – Плетенчук.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #залізнадорога #железнаядорога #залізнадорогарф #Кримськийміст #Крымскиймост #керченськийміст #Крим #shorts #shortvideo #шортс

Новини Приазов'я -

Шлях до Європи. Проєкт  «Захід - SOS». 19-05-2024

Шлях до Європи. Проєкт «Захід - SOS». 19-05-2024

- Благодійники проєкту “Схід — SOS” облаштували на Прикарпатті три приміщення для ВПО з особливими потребами; - Оголошено переможців конкурсів в рамках транскордонної програми ”Польща-Україна” з екологічного спрямування; - ГО “Магурка- Трінар” в с...

Галичина 1

СПРАВЖНІ ЧОЛОВІКИ: Побратими б'ють русню на Запоріжжі.

СПРАВЖНІ ЧОЛОВІКИ: Побратими б'ють русню на Запоріжжі.

Друзі з дитинства, тепер побратими на війні. Аеророзвідники 108 бригади ТРО боронять Запорізький напрямок. На захисті країни хлопці з лютого 22-го року, разом проводять розвідку, разом нищать орків. Військовослужбовці впевнені - боронити Україну —...

Телеканал TV5 3

Його катували і навіть розстрілювали. Історія захисника Маріуполя Геннадія Зеленого. #shorts

Його катували і навіть розстрілювали. Історія захисника Маріуполя Геннадія Зеленого. #shorts

В новому випуску програми «Захист» дивіться свідчення, від яких перехоплює подих. Оборонець Маріуполя розповідає страшну правду про те, як у повному оточенні захищали місто. Про полон і жахливі тортури. Про зраду тих, кому врятував життя. Про втеч...

Цензор.НЕТ 3