UA.NEWS

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською

Більше новин

Як українські стартами змінили життя мільйонів людей.

Сьогоднішній світ важко уявити без успішних бізнесів, проектів і новаторських рішень. Але колись успішність сьогодні була стартапом і ідеєю вчора. Ми вирішили розповісти вам про українські стартапи, які змінили і полегшили сьогодення в різних сферах. І розпочнемо добірку з:

Grammarly

Чи було таке, що вам треба було написати повідомлення або ж текст англійською мовою? Якщо ж ви добре володієте англійською, то для вас не виникне складнощів. Однак якщо не використовуйте англійську щодня чи не маєте достатнього рівня володіння мови для самостійного написання тексту, то написання чогось може перетворитися в неабияку проблему. Цей додаток є чудовим вирішенням. В його основі закладений штучний інтелект, який допоможе вам написати будь-що англійською. Таким чином, ви пишете текст і одразу ж отримуєте правильне побудоване речення. Можна сказати, що є різні перекладачі, які можуть перекласти український текст англійською. Це правда, однак не всі перекладачі застосовують граматику й написане речення українською закладеним туди сенсом може зовсім інакше сприйматися англійською.  Додаток вам підкаже як краще написати, чітко сформувати думку й обрати прості або складні слова для цього.

Цікавинки:

  • Компанію заснували українці Олексій Шевченко, Максим Литвин та Дмитро Лідер у 2009 році.
  • У 2010 році було випущено перший онлайн-редактор, доступний за підпискою. Спочатку автори сервісу обрали цільовою аудиторією студентів, а згодом переорієнтувалися на широке коло користувачів.
  • У 2016 році Grammarly випустили додатки для настільних ПК.
  • У 2017 році Grammarly залучила 110 млн доларів інвестицій.
  • В листопаді 2021 року Grammarly представила нові продукти для iOS (розширення для Safari, клавіатуру, редактор для iPhone) та випустила настільні додатки для Windows та Mac
  • У серпні 2022 року доступ до сервісу було заблоковано у РФ, це сталося після заяви сервісу про зупинку роботу в РФ та Білорусі
  • Компанія має представництва у Києві, Сан-Франциско, Нью-Йорку, Ванкувері, Берліні.
Також компанія надавала безкоштовний доступ до свого додатку для українців під час повномасштабного вторгнення рф на територію України на початку 2022 року.

Petcube

Українська компанія створила розумну камеру для домашніх улюбленців. Техніка дозволяє власникам тваринок спостерігати за ними, гратися з улюбленцями і робити це все віддалено. Камери мають мікрофон, динамік, лазерний покажчик, інтеграцію з технологією “розумний будинок”. Крім того, пристрої можуть надсилати сповіщення господарям тварин, якщо ж помітять рух чи почують звук. До прикладу, тваринка покинула межі кімнати й власник знатиме про це.  Компанія створила різні камери, які можна розміщувати на стінах, столах тощо. Також вони придбали канадський бізнес PetBot і в 2017 році створили друге покоління камер Petcube Play та розумну годівницю Petcube Bites.

Цікавинки:

  • В жовтні 2013-го Petcube запустив кампанію на Кікстартері (сайт фінансування творчих проєктів, який залучає кошти від небайдужих людей до ініціативи). За тиждень творці камери зібали необхідні 100 000 $.
  • Найкращий hardware-стартап Європи 2014 року за версією The Europas, найперспективніший український стартап 2013 року за версією Ain, найкращий український стартап 2013 року за рейтингом iForum.

Reface

Наші винайшли додаток, який замінює обличчя однієї людини на іншу. Він досяг популярності, отримав позначку у 100 мільйонів завантажень, обігнавши Netflix, Youtube. Творці мають контракти з зірками та їх продукт обговорювали успішні й відомі люди світу.  Засновники розповідають, що все починалося зі зміни обличчя на фотографіях. Це сподобалося Ілону Маску, Який взяв своє фото і підставив його до образу Двейна «Скелі» Джонсона. Допис розлетівся різними соціальними мережами і засновники зрозуміли, що треба робити щось ще. Так виникла ідея створити додаток, який робитиме зміни у відео.

Цікавинки:

  • В 2011 році зародилася ідея стартапу, який мав займатися машинним вивченням. Вона виникла у трьох студентів Києво-Могилянської академії Романа Могильного, Ярослава Бойка та Олеся Петріва.
  • В 2016 році Команда створила нейромереж у, яка перетворювала 2D відео в 3D. Це стало початком роботи над face-swap технологією
  • В 2018-му запускається перший сервіс Reflect на основі цієї нейромережі. Тоді вже можна було замінювати обличчя відомих людей у відео.
  • В 2020-му додаток змінив назву на Reface і почав здобувати прихильність користувачів.
  • В 2021-у він став одним з найпопулярніших додатків у світі.

MacPaw

Українці активно вигадували щось і для компанії Apple. Вони створили сервіс, який містить декілька додатків для покращення роботи комп'ютера, планшета або ж телефону від вищезгаданого виробника. Обирають додатки від MacPaw за простоту, ефективність і надійність. Компанія завоювала довіру понад 30 мільйонів користувачів по всьому світу. Серед їх застосунків:
  • CleanMyMac X - допомагає видалити непотрібні файли, звільнити місце на диску, підвищити продуктивність системи та захистити вашу конфіденційність.
  • Setapp - власний сервіс програм за передплатою для Mac.
  • Gemini - допомагає швидко знайти та видалити дублікати файлів на вашому Mac.
  • CleanMyPhone - ШІ-застосунок для очищення галереї iPhone та iPad.
  • ClearVPN - VPN застосунок для тих, хто хоче захистити своє онлайн життя.

Цікавинки:

  • Компанію заснував Олександр Косован в Києві у 2008 році. На той час він був студентом Київського політехнічного інституту.
  • Перший продукт - CleanMyMac на macOS.
  • У програми CleanMyMac понад 20 мільйонів завантажень. В основному програмою користуються в США.
  • У 2013 році офіс Facebook придбав корпоративну ліцензію на 3 500 комп'ютерів.
  • У штаб-квартирі компанії є одна з найбільших у світі колекцій комп’ютерів Mac різних років та пристроїв Apple. Налічується понад 323 експонати.
  • Під час пандемії Covid-19 компанія придбала та передала українським лікарням 2000 захисних костюмів і 5 апаратів ШВЛ. Також вони передали 2000 продуктових наборів для літніх людей, дітей учасників АТО , людей з обмеженими фізичними можливостями.

Jooble

Українці створили одну з найпопулярніших світових платформ з пошуку роботи. ЇЇ можна вважати зберігачем та агрегатором вакансій, тому що інформація про пошук кандидатів збирається з понад 140 000 джерел (сайти корпорацій, соціальні мережі, сайти з оголошеннями про пошук роботи тощо). Платформа має веб-сайт і мобільний застосунок. Jooble щодня користуються люди з 69 країн світу.

Цікавинки:

  • Компанію заснували 2 студентів з України Роман Прокоф'єв та Євген Собакарьов у 2006 році. Спочатку платформа за пустилася в Україні, а за 2 роки працювала в Казахстані і Білорусії.
  • В 2010 році сервіс працював вже у 24 країнах.
  • Компанія мала кризу через зміни у політиці Google (змінились правила ранжування в пошуковій системі).
  • За 2019 рік сайт відвідали 950 млн разів.
  • У 2022 році компанія запустила мобільний додаток JOOBLE Job Search для iOS та Android.
  • На початку повномасштабного вторгнення рфна території України сайт перестав працювати в росії та Білорусі.
  • Наразі це є один з 10 найпопулярніших ресурсів із працевлаштування за відвідуваністю (дані з сайту SimilarWeb).

Розповіли вам про маленьку кількість ідей, які перетворилися в повноцінний бізнес і змогли покращити життя мільйонів людей на планеті. Це доводить той факт, що немає нічого не можливого. Варто мріяти, ставити перед собою цілі, досягати їх і не боятися найсміливіших чи навіть абсурдних рішень. Навіть сота спроба може кардинально змінити життя вашої ідеї й перетворити її на спосіб зробити цей світ кращим. Віримо у вас!

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.
Закладено початок створенню спецтрибуналу щодо злочину російської агресії.

Закладено початок створенню спецтрибуналу щодо злочину російської агресії.

Комітет міністрів Ради Європи 30 квітня доручив генеральному секретареві підготувати документи, які можуть потенційно призвести до укладання з Україною угоди про створення спецтрибуналу щодо злочину російської агресії.

UA.NEWS 2
«ВОРКУТА ЧИ НОВОСИБІРСЬК – ЇХ НЕ ПИТАЮТЬ». Діти після депортації до РФ - Новини Приазов’я

«ВОРКУТА ЧИ НОВОСИБІРСЬК – ЇХ НЕ ПИТАЮТЬ». Діти після депортації до РФ - Новини Приазов’я

44% дітей в Україні мають ознаки потенційного ПТСР. Про це йдеться у дослідженні «Індекс майбутнього», проведеному Фундацією Олени Зеленської, Київською школою економіки за підтримки ЮНІСЕФ в Україні. Результати оприлюднили у лютому цього року. За...

Новини Приазов'я 1

Чоловіки стоять годинами у чергах біля ТЦК: що відбувається біля центрів комплектування у Києві.

Чоловіки стоять годинами у чергах біля ТЦК: що відбувається біля центрів комплектування у Києві.

Знімальна група Радіо Свобода навідалася до будівель двох ТЦК у Києві. У чергах чоловіки розповіли, що приходять о шостій ранку, стоять по декілька годин, але розв'язати питання протягом одного візиту – не завжди вдається. Іноді губляться якісь до...

Радіо Свобода -

В Івано - Франківську вшанували полеглих захисників.

В Івано - Франківську вшанували полеглих захисників.

Вшанували полеглих у російсько-українській війні. В Івано-Франківську традиційно, наприкінці місяця, пролунав “Дзвін пам'яті”. До заходу, який відбувається у Меморіальному сквері, долучилися родини загиблих Героїв. Їм вручили нагороди та відзнаки....

Галичина -

Повернути українських чоловіків з ЄС неможливо? Аналізуємо мобілізацію - Діалоги з Портниковим.

Повернути українських чоловіків з ЄС неможливо? Аналізуємо мобілізацію - Діалоги з Портниковим.

З 23 квітня, за дорученням МЗС, українські консульства за кордоном припинити надання послуг чоловікам призовного віку. Для українських чоловіків призовного віку є можливість лише оформити документи для повернення в Україну. Коли 18 травня 2024 рок...

Радіо Свобода 1

Обласна рада: Позиція і дія. Про головні аспекти нового мобілізаційного закону

Обласна рада: Позиція і дія. Про головні аспекти нового мобілізаційного закону

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

Хто і чому зняв браслет зі скандального митрополита?.

Хто і чому зняв браслет зі скандального митрополита?.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно Підписатися на наш канал Підтримати нас: #новини #ПашаМерседес #упцмп #війна #україна #перемога #2024 #зеленський #залужний #мобілізація #новиниУкраїни #нта #новинионлайн #но...

НТА 4

У справі чемпіонки України, яка назвала українців «закін*еними п***расами» , стався несподіваний поворот.
Час відновлення: гороскоп на травень 2024 року для всіх знаків зодіаку.
Кабмін вніс до Ради законопроєкт, який спрощує міжнародний розшук та екстрадицію: що передбачає.
Примусове повернення українців з-за кордону: уряд пояснив.
Розкрито дизайн кнопкового телефону Nokia 225 4G (2024).
«Полечу в Дубай, а ви ховатиметеся у підвалах» : чемпіонка України образила дніпрян і отримала відповідь.
Сейм Польщі проголосував за створення другої регіональної мови в країні: деталі.
Україна працює над внесенням Telegram в перелік цифрових платформ, які підлягають регуляції: що це означає.
Кабмін вніс законопроект, який спрощує міжнародний розшук та екстрадицію.
Україна прагне залучати більше жінок до розмінування: про що йде мова.