Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Набір у перший клас. Які документи потрібні та коли їх подавати

В Україні прийом документів у перший клас триватиме до 31 травня. Згідно з законодавством, кожна школа окремо визначає дату початку набору першокласників, але це має відбутися не пізніше 1 травня. Крім того, певні категорії школярів можуть бути зараховані вже до 1 червня.

Тож для того, аби дитину записати до закладу освіти, батькам потрібно надати певні документи, повідомляє Освіторія. Про те, що потрібно підготувати до прийому у перший, клас та коли це робити читайте далі в матеріалі.

Батькам потрібно підготувати такі документи, аби дитину включили у список потенційних першокласників:

  • Заява батьків про зарахування дитини у 1 клас.
  • Паспорт одного з батьків.
  • Копія та оригінал свідоцтва про народження дитини.
  • Медична довідка дитини за формою №086-1/о.
  • "Карта профілактичних щеплень" за формою № 063/о.
  • Копія та оригінал документа, який підтверджує місце проживання дитини.

У регіонах більшість закладів освіти орієнтується на періоди, які радять у керівних установах, для початку прийом заяв у перший клас. Зокрема, в Білій Церкві, Полтаві та Тернополі він стартував ще у лютому. Натомість, у Хмельницькій області батьки можуть починати подавати заяви з 1 травня.

Попередні списки на всій території країни складуть до 5 червня 2024. Жеребкування на вільні місця триватимуть по 10 червня. А з 11 по 15 червня відбудеться зарахування на вільні місця за результатами жеребкування.

Варто зауважити, що діти, які проживають на території обслуговування школи мають бути зарахованими у заклад освіти в першу чергу. Крім того, такі ж умови мають учні з зареєстрованих на території сімей внутрішньо переміщених осіб, ті, в кого в школі працюють батьки або навчаються брат чи сестра. А також всі школярі, проте лише у випадку, якщо їх було менше або стільки ж, скільки було передбачено місць в класі. Зазвичай списки дітей, яких зарахували першочергово, стають відомими до 1 червня.

Для тих дітей, які не потрапили до жодної школи, місцеві органи управління освітою мають запропонувати школи, де залишилися вільні місця. Їх зарахують вже на початку навчального року.

У випадку, якщо дитина тимчасово перебуває за кордоном, батьки можуть скористатися можливістю вступити до державної дистанційної школи у будь-якому регіоні України. Так, документи можна подати онлайн.

Якщо ж родина планує пізніше повертатися і "забронювати" місце у школі, навчаючись на сімейній або екстернатній формі, то у такому разі одному із батьків потрібно надати документи до 18 серпня. Важливо також додати заяву про обрання індивідуального навчання. Таким чином дитину зарахують на загальних підставах.

У випадку, якщо жоден з батьків не може подати документи, інших варіантів не передбачено.

Крім того, коли керівники шкіл мають інформацію про те, що дитина перебуває в іншій країні, і там необхідно ходити до школи, то вони можуть пропонувати не дублювати навчання.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що у школу під Києвом набрали аж 17 перших класів.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber . Не ведіться на фейки!

Актуальний репортаж. Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України

Актуальний репортаж. Місцеве самоврядування Прикарпаття – Збройним Силам України

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина -

московська церква вбиває

московська церква вбиває

Незадовго до того, як почалося засідання парламенту представниця від "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко заявила, що її фракція блокуватиме роботу Верховної Ради, допоки на голосування негайно не будуть винесені "життєво важливі питання". ...

ЛМН 1

У Верховній Раді досі не ліквідували московську церкву #московськийпатріархат #lmn #новини  #церква.

У Верховній Раді досі не ліквідували московську церкву #московськийпатріархат #lmn #новини #церква.

ЛМН -

московська церква вбиває #lmn #московськацерква #московськийпатріархат #верховнарада #кремль.

московська церква вбиває #lmn #московськацерква #московськийпатріархат #верховнарада #кремль.

ЛМН -

Яворівська лікарня готова до надзвичайних ситуацій

Яворівська лікарня готова до надзвичайних ситуацій

Відповідно до вимог, Яворівська лікарня має альтернативні джерела живлення, опалення, запаси води, медикаментів та паливно-мастильних матеріалів. Також в укритті лікарні є операційна на випадок надзвичайних ситуацій. Про це в етері «ПОМАНУФАКТУРИМ...

ЛМН -

“Ланцюжок незламності”

“Ланцюжок незламності”

“Ланцюжок незламності”. На передодні дня героїв, під такою назвою в Івано-Франківську відбувся всеукраїнський патріотичний захід. _ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківсь...

Галичина 1

Сервіс державних послуг, з яким зручно
Подавати заяви в міжнародний Реєстр збитків ще зручніше Відтепер сервіс доступний на порталі Дія Пришвидшуйте запуск компенсаційного механізму за к...
Трембіта + Дія = найзручніші онлайн-послуги в кілька кліків Як працює система обміну даних між реєстрами та держорганами В Україні бігають дані, а ...
Заповнити документи англійською? Легко з Дією та Future Perfect Співпраця з міжнародними партнерами, подача заявок на гранти, оформлення іноземних ...
Телеграм канали
Чоловіки, зняті з військового обліку у зв'язку з виїздом за кордон, зобов'язані прибути до ТЦК до 16 червня: в чому причина.
«Це ганьба» : Чісора гнівно відреагував на ситуацію в бою Усик – Ф'юрі.
Український воїн Іван Кавка загинув на Запорізькому напрямку.
Бойова робота лучника-окупанта на Луганщині. ВIДЕО
Жінки-медики й жінки-фармацевти відтепер не зможуть працевлаштуватися, не ставши на військовий облік.
Усик подарував костюм та рукавички з переможного бою проти Ф'юрі.
Українців, які знялися з військового обліку через виїзд за кордон, зобов'язали до 16 червня особисто з'явитися до ТЦК.
«Совок головного мозку» : українців обурила пропозиція ввести податок на бездітність, нардеп після скандалу «дав задню».
iPhone SE 4 буде коштувати дорожче, ніж його попередник.
Усика могли заарештувати за те, що він зробив після бою з Ф'юрі.